Τα πιο ωραία looks από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Όλα όσα ξεχώρισαν από τις πρώτες συλλογές του fashion month.

An so it begins! Οι εβδομάδες μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 μόλις ξεκίνησαν με αυτή της Νέας Υόρκης να παίρνει πρώτη τη σκυτάλη. Αν και ο Tom Ford μετέφερε για λίγο το fashion κοινό στο LA, η καρδιά της μόδας αυτή την περίοδο χτυπάει στην αμερικανική μητρόπολη. Ακολουθούν όλα τα looks που αξίζει να δείτε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Ο Marc Jacobs εμπνεύστηκε από τη δεκαετία του 1960s ενώ δεν ξέχασε και τα πρώτα του βήματα στη μόδα που έγιναν στις αρχές των 1990s και παρουσίασε μια συλλογή σε μια πασαρέλα που έμοιαζε με μεγάλο fashion party. Απλά slip dresses και κομψά θηλυκά two-piece σύνολα από τη μία, αλλά και εντυπωσιακά ball gowns από την άλλη, συνδυάστηκαν αρμονικά δημιουργώντας ένα χαρούμενο αποτέλεσμα που εκφράζει πλήρως τον δημιουργό. Ένα star studded cast αλλά και μια εμφάνιση έκπληξη από τη Miley Cyrus στην πασαρέλα, έκλεισαν την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με τον καλύτερο τρόπο. 

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Rodarte

Rodarte

Ο οίκος Rodarte θα μπορούσε να έχει στην είδοσό του την ταμπέλα "Μινιμαλιστές δεν είναι ευπρόσδεκτοι". Oι Kate και Laura Mulleavy δεν φοβήθηκαν ποτέ τον δραματικό μαξιμαλισμό και τώρα πήγαν τα πράγματα ακόμα πιο πέρα. Δημιούργηξσαν μια fashion fantasyland γεμάτη με ιστούς αράχνης, γιρλάντες λουλουδιών και κεριά. Ακόμα και τα πιο "ήσυχα" κομμάτια ήταν κάθε άλλο παρά ήσυχα. Παρόλο που η συλλογή δεν ήταν ακριβώς φορέσιμη, δεν έχει καμία σημασία, η μόδα άλλωστε έχει σκοπό να μας κάνει να ονειρευόμαστε. 

Rodarte

Rodarte

Rodarte

Rodarte

Coach

Coach

Πέρα από την εμφάνιση έκπληξη της Debbie Harry που μάλλον τράβηξε την προσοχή των περισσότερων, υπήρχαν και άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία σ' αυτή τη συλλογή. Χρώματα, υφάσματα, layering, ρίγες, το όραμα του Stuart Vevers για τη νέα σεζόν εμπνέεται από τα 1980s και δημιουργεί ένα σύγχρονο αποτέλεσμα με casual στιλ, πιστό στην αισθητική του label. Μάλιστα η ομάδα της Coach συνεργάστηκε με το Jean-Michel Basquiat Estate για τη δημιουργία μίας σειράς με limited edition κομμάτια. 

Coach

Coach

Coach

Coach

Khaite

Khaite

Κάποιοι εμφανίζονται στη μόδα, λάμπουν και μετά εξαφανίζονται. Η Catherine Holstein που βρίσκεται πίσω από το brand Khaite έχει αποδείξει πλέον ότι δεν ανήκει σ' αυτή την κατηορία και με την τελευταία της συλλογή απέδειξε ότι σχεδιάζει όλα αυτά που θέλουν να φορούν οι cool γυναίκες ανά τον κόσμο. Αυτή τη φορά λοιπόν "μίλησε" για δύο γυναίκες. Την πρώτη ενσάρκωσε η Bella Hadid. Έχει εικόνες του Mick Jagger να χορεύει στο μυαλό της, χρυσόσκονη στην τσέπη της και ένα moodboard γεμάτο με βολάν. μοτίβα και hotpants. Η δεύτερη ειναι ένας μοντέρνος κύκνος που δανείζεται στοιχεία από τα 1980s (τούλι, ταφτά, power shoulders) και δημιουργεί το δικό της σύγχρονο στιλ. Η Holstein δεν μπορεί και δεν θέλει να διαλέξει μία από τις δυο αλλά αποδεικνύει ότι οι δυο τους μπορούν να συνυπάρχουν και να σχηματίζουν μια σύγχρονη αισθητική που δεν θέλει να μπει σε κανένα "κουτάκι". 

Khaite

Khaite

Khaite

Khaite

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

Μια νύχτα στο μουσείο, ή μάλλον στη Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, διοργάνωσε ο Oscar de la Renta και συγκέντρωσε όλο τον κόσμο της μόδας. Ένα υπέροχο fashion party στήθηκε στην πασαρέλα το οποίο ακροβατούσε ανάμεσα σε βραδινά θεατρικά φορέματα και προσεκτικό tailoring, eye catching μοτίβα και ζωηρές μονοχρωμίες ή color blocking. Kρύσταλλα, κρόσια, φτερά και full skirts ήταν μερικά από τα dance ready κομμάτια της συλλογής, ενώ ανάμεσα στα highlights ήταν τα διακοσμημένα με φτερά looks που φόρεσαν οι Cara Taylor και Bella Hadid, αλλά και η μαύρη εκδοχή του φορέματος που είχε επιλέξει η Scarlett Johansson νωρίτερα στα Όσκαρ. Και γι' αυτούς που αδημονούσαν να δουν κάτι "pure Oscar de la Renta" ο συλλογή είχε και από αυτό, φορέματα από ταφτά, φούστες πάνω σε body, fishtails και μοναδικά ball gowns. 

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

Proenza Schouler

Proenza Schouler

Πολλά από τα looks στην πασαρέλα των Proenza Schouler ήταν κάπως ρευστά, ένα jacket με ελαφρώς off the shoulder γραμμή, ένα ασύμμετρο bodycon φόρεμα με cut outs. Αυτή τη σεζόν οι Jack και Lazaro δεν φοβήθηκαν το sex appeal και παρουσίασαν κομμάτια που είναι φτιαγμένα για πιο βραδινές ώες. Αυτές οι λαμπερές δημιουργίες συνυπήρχαν άψογα με cool κοστούμια και φουλάρια τα οποία ήταν περασμένα στους ώμους ή συνόδευαν ένα δερμάτινο slip dress. Τεράστιες τσάντες, over-the-knee μπότες και λευκά πέδιλα ήταν μερικά από τα αξεσουάρ που εγγυώνται πως όποια γυναίκα τα επιλέξει θα κάνει σίγουρα εντυπωσιακή είσοδο. 

Proenza Schouler

Proenza Schouler

Proenza Schouler

Proenza Schouler

Christopher John Rogers

Christopher John Rogers

Εδώ και πολύ καιρό δεν είχαμε δει κάποιο νέο σχεδιαστή στη Νέα Υόρκη που έχει έρθει για να ταράξει τα νερά. Τώρα αυτόν τον ρόλο ανέλαβε ο Christopher John Rogers σε ένα πάρτι από ταφτά, όγκους και έντονα χρώματα. Κοστούμια σε έντονα χρώματα, column dresses με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ογκώδη τουαλέτες για γυναίκες που θέλουν να κάνουν statement, η συλλογή αυτή είναι ο ορισμός του head-turning και φυσικά ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη για τον δημιουργό. 

Christopher John Rogers

Christopher John Rogers

Christopher John Rogers

Christopher John Rogers

Ulla Johnson

Ulla Johnson

Μερικά από τα πιο δημοφιλή fashion hastags συμπεριλαμβάνουν και τη λέξη "boho". Η Ulla Johnson είναι εδώ για να επαναπροσδιορίσει αυτό που σημαίνει boho για τη σύγχρονη γυναίκα. Κάποιες φορές είναι ένα δερμάτινο κοστούμι, άλλες ένα ονειρεμένο patchwork φόρεμα, μια φούστα από δανέλα, κάποιες άλλες ειναι απλώς μια ολόσωμη φόρμα. Η σχεδιάστρια εξελίσσεται κάθε σεζόν και τώρα μάλιστα παρουσίασε για πρώτη φορά και γυαλιά με την υπογραφή της, ενώ ήδη σχεδιάζει και συλλεκτικά κοσμήματα που κατασκευάζει ένας γυναικείος συνεταιρισμός από την Κένυα. Αυτό το είδος conscious design που αναμιγνύεται με το στιλ κάθε γυναίκας, είναι η συνταγή για την επιβίωση και την επιτυχία σε μια βιομηχανία που κάθε χρόνο βρίσκεται και σε μεγαλύτερο ρίσκο. Bravo. 

Ulla Johnson

Ulla Johnson

Ulla Johnson

Ulla Johnson

Bevza

Bevza

Οι καθαρές και απλές γραμμές κυριαρχούν για τη Bevza και το επόμενο φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ευκολογόρεμα separates, μοντέρνα φορέματα και staples, όλα σε μια ουδέτερη παλέτα που κινείται μεταξύ ιβουάρ, μαύρου, navy, καμηλό και μπορντό, αποτελούν τη νέα πρόταση του ουκρανικού label. 
Μπορεί να έχει γίνει γνωστό επειδή έχει "ντύσει" stars όπως η Emily Ratajkowski, η Sophie Turner και η Bella Hadid, όμως η συλλογή ήταν απολύτως down to earth και σίγουρα θα μπορούσε να τη φορέσει οποιαδήποτε κομψή γυναίκα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν απεύθύνεται και στις celebrity fans του. Σίγουρα πολλά από τα κομμάτια που είδαμε θα τα φορέσουν και εκείνες την επόμενη σεζόν. 

Bevza

Bevza

Zimmermann

Zimmermann

Το show του Zimmermann φέτος έγινε με σκοπό να αφυπνήσει τον κόσμο σχετικά με την Αυστραλία, που έχει πληγεί από τις πυρκαγίες. Αυτή τη φορά η γυναίκα είναι λιγότερο boho και περισσότερο tailored ενώ επιλέγει printed κομμάτια, βολάν, ακόμα και glamorous λαμπερά στοιχεία, όπου αυτό χρειάζεται. 

Zimmermann

Zimmermann

Zimmermann

Zimmermann

Zimmermann

Zimmermann

Jonathan Simkhai

Jonathan Simkhai

O Simkhai εμπνεύστηκε από τον φωτογράφο Julius Shulman γι' αυτή τη φθινοπωρινή του συλλογή. Αυτή του έμπνευση λοιπόν μεταφράστηκε σε tailored κομμάτια, όπως καμπαρντίνες, ολόσωμες φόρμες και κοστούμια αλλά και σε κάποια πιο ανάλαφρα, όπως τα μεταξωτά scrf printed φορέματα, που θυμιζουν την οικογενειακή του κληρονομιά από το Ιραν, πριν από την επανάσταση του 1979. Υπήρχε επιπλέον και μια σειρά από πλεκτά, από φορέματα μέχρι πουλόβερ, όλα με την προσωπική του πινελιά και όλα απόλυτα φορέσιμα. 

Jonathan Simkhai

Jonathan Simkhai

Carolina Herrera

Carolina Herrera

O Wes Gordon παρουσίασε μια πολύχρωμη συλλογή, ανάλαφρη, που αποπνέει μια ηρεμία, δεν έχει κανέναν άγχος και σίγουρα δεν απευθύνεται σε γυναίκες με πολύ έντονη καθημερινότητα και πιεστικούς χρόνους. Από τη λευκή δαντέλα, μέχρι τα έντονα ογκώδη φορέματα, από το λευκό μέχρι το κίτρινο το μπλε και το χρυσό, ήταν ένα σύντομο ταξίδι σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η ομορφιά. Στη συλλογή παρόλ ααυτά υπήρχε και ένα πιο αυστηρό, μαύρο column dress ενώ τα περισσότερα looks συνδυάστηκαν με lace up brogues που δημιουργούσαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αντίθεση. 

Carolina Herrera

Carolina Herrera

Rag & Bone

Rag & Bone

Τα cool ρούχα που πάντα υπογραφή το label Rag & Bone πρωταγωνιστούν και σε αυτή τη φθινοπωρινή συλλογή. Χωρίς καμία υπερπροσπάθεια, με effortless αισθητική και με θηλυκότητα που άλλοτε αποκαλύπτεται με πιο δυναμικό και άλλοτε με πιο φίνο τρόπο, η γυναίκα που φοράει Rag & Bone τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 θα έχει -τουλάχιστον- ένα ρούχο για κάθε περίσταση. Μακριές ζακέτες, μοναδικά καρό, καλοραμμένες καμπαρντίνες και φίνα φορέματα, χτίζουν μια συλλογή που καταφέρνει να χτίσει πλήρως μια γυναικεία γκαρνταρόμπα. 

Rag & Bone

Rag & Bone

Tom Ford

Tom Ford

Μπορεί ο fashion month να ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη, όμως ο Tom Ford είχε άλλα σχέδια. Μιας και η συλλογή του παρουσιάστηκε λίγο πριν τα Όσκαρ αποφάσισε να τη δείξει στο Λος Άντζελες έτσι ώστε να μπορέσουν να δώσουν το παρών οι πολύ διάσημες προσκεκλημένες του. Το απόλυτο glamour συνδυάστηκε με κάποια patchwork jeans, φούτερ και logo T-shirts αλλά στην πραγματικότητα αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν το sexiness. H Bella Hadid εμφανίστηκε με ένα μεταλλιζέ διαφανές φόρεμα δεμένο με βελούδινους φιόγκους, αλλά και η Gigi φόρεσε μαύρη δαντέλα. Δυναμισμός, θηλυκότητα και αισθησιασμός στα καλύτερά του. Tom Ford did it again. 

Tom Ford

Tom Ford

Tom Ford

Tom Ford

Tom Ford

Tom Ford

Christian Siriano

Christian Siriano

Οι συλλογές του Siriano ήταν inclusive "before it was cool" και έτσι ούτε αυτή τη φορά απογοήτευσε το κοινό που τόσο πολύ τον χειροκρότησε. Με μια πιο σκοτεινή χρωματική παλέτα, με έντονους όγκους, structured στοιχεία και μια διακριτική punk διάθεση, κατάφερε να δημιουργήσει looks που σίγουρα οι προσκεκλημένοι του απόλαυσαν και με το παραπάνω. Η Coco Rocha φυσικά έκλεψε την παράσταση με την εμφάνιση-mini performance στην πασαρέλα. To μακιγιάζ ήταν εμπνευσμένο από τη Harle Quinn και παραδόξως ταίριαζε μοναδικά με τις δημιουργίες του Christian Siriano, ο οποίος ξέρει πολύ καλά να συνδέει τη μόδα με τις τέχνες γενικότερα.