The hoodie success story | Ένα κομμάτι από τη street κουλτούρα έχει γίνει must have κάθε ενημερωμένης γκαρνταρόμπας

Ο συνδυασμός "smart και casual" είναι η απάντηση στο γιατί συνέβη αυτό.

To hoodie βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μόδας εδώ και αρκετό καιρό. Πρακτικό και άνετο, είναι ένα από τα κομμάτια που έχουν κάνει δυναμική είσοδο στις πασαρέλες και στο street style και έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό must have. Σίγουρα σ' αυτό έχει παίξει ρόλο και η επέλαση του sportswear και στη συνέχεια του streetwear. Ο μαγικός συνδυασμός "smart και casual" βρίσκει την πλήρη εφαρμογή του σε κομμάτια σαν αυτό. Στα επιπλέον προτερήματά του προσθέστε και το ότι το έχουν επιλέξει κατά κόρον πολλοί (και πολύ) επιδραστικοί άνθρωποι, όπως οι Demna Gvasalia, Αlessandro Michele και Virgil Abloh τόσο στην καθημερινότητά τους, όσο και στις συλλογές που υπογράφουν, οπότε το success story του hoodie μάλλον έχει εξήγηση. 

Μπορεί να προέρχεται από τη street κουλτούρα όμως το σημαντικό είναι να ξέρει κανείς να το φορέσει με τον πιο grown up τρόπο, χωρίς να γίνεται δέσμιος του athleisure trend. Αντικαθιστώντας τα jogger pants, τα κολάν και τις φόρμες με κάτι πιο refined, αυτή είναι η απάντηση. Δεν είναι λίγες οι street style φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει και δείχνουν το κλασικό hoodie συνδυασμένο ακόμα και με bottoms ή φορέματα με παγιέτες. 

Designer υπογραφή, ή απλώς ένας έξυπνος συνδυασμός, μπορούν να μετατρέψουν το κλασικό hoodie σε statement κομμάτι με high fashion αέρα.

Ακολουθούν τα πιο ωραία φούτερ της σεζόν. 

Αυτό της σειράς Τ by Alexander Wang είναι εμπνευσμέμο από το κλασικό gymwear των 1950s είναι φτιαγμένο από μαλακό φλις. Το πιο δυνατό του χαρακτηριστικό είναι το buvvle hem που, αφενός δίνει σχήμα στη σιλουέτα και αφετέρου θα βοηθήσει να δημιουργήσετε το κατάλληλο tuck in όταν το φοράτε με κάποιο ψηλόμεσο bottom. 

T by Alexander Wang, attica

H Isabel Marant ήταν μία από τις πρώτες δημιουργούς που σχεδίασαν hoodies και το συνδύασε με τα best selling wedge sneakers της. Τώρα στη συλλογή Isabel Marant Étoile υπάρχει ένα από τα πιο ωραία της σεζόν, σε φυστικί χρώμα. 

Isabel Marant Étoile, attica
 

Η εναλλακτική για όσους δεν θέλουν να φορέσουν το φούτερ, είναι το πλεκτό. Ένα φτιαγμένο από πολυτελές κασμίρ και δεν διαφέρει πολύ από ένα κλασικό πουλόβερ. Ας πούμε ότι έχει φτιαχτεί για τους beginers του εν λόγω trend. 

Nanushka, brownsfashion.com

Έντονο χρώμα και διακριτικό βολάν στα μανίκια. Αυτό το hoodie είναι ιδανικό σε περίπτωση που θέλει κανείς να δημιουργήσει ένα look με wow factor. Girly, όσο χρειάζεται και απόλυτα σύγχρονο, είναι μια πολύ καλή προσθήκη σε μια γκαρνταρόμπα που ήδη έχει όλα τα basics που χρειάζεται. 

See by Chloé, attica

H πιο updated εκδοχή του logo hoodie φέρει την υπογραφή του Givenchy. Μαύρο σε ελαφρώς oversized γραμμή, θα δείξει εξίσου κομψό είτε συνδυαστεί με ένα τζιν παντελόνι είτε με ένα μεταλλιζέ.

Givenchy, net-a-porter.com