Πώς μπορείτε να ντυθείτε κομψά για το γραφείο αν είστε άνω των 50

8 ιδέες για ασυναγώνιστα office looks.

Καμία γυναίκα δεν θέλει να συνδέσει την παρουσία της στη δουλειά με κάτι ατημέλητο, πρόχειρο ή ακατάλληλο για την περίσταση. Γιατί εκτός από το στιλ, που αποτελεί το προσωπικό στοίχημα της κάθε μίας, υπάρχει και το προφανές: το ντύσιμο στο γραφείο έχει κανόνες (άτυπους, έστω) που κρίνονται απαραίτητοι πρωτίστως για να εμπνεύσουν τον σεβασμό, την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του επαγγελματία. 

Καθώς περνούν οι δεκαετίες της ζωής μίας γυναίκας, αλλάζουν οι προτεραιότητες, οι ανάγκες, οι επιθυμίες και συνήθως αυτό το πέρασμα του χρόνου συνάδει και με την επαγγελματική ανέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε το προσωπικό γούστο και αυτό που εκφράζει την κάθε ξεχωριστή γυναίκα στο ντύσιμο, γιατί αυτό θα μπορέσει να υποστηρίξει και καλύτερα. Αν θεωρήσουμε, λοιπόν, ότι γνωρίζουμε καλά το τι αρμόζει και τι δεν αρμόζει να φορέσουμε για τη δουλειά (προφανώς κι ένα βραδινό ένδυμα δεν είναι το καταλληλότερο για το γραφείο, ούτε τα αθλητικά ρούχα για το γυμναστήριο), τότε μπορούμε να μιλήσουμε για στιλιστικές ιδέες και προτάσεις που θα απογειώσουν τα office looks σας

Διαβάστε Επίσης

Αν έχετε διαβεί τα 50 ή οδεύετε, οφείλετε ασφαλώς να γνωρίζετε ποια είναι τα basics της γυναικείας γκαρνταρόμπας και να έχετε φροντίσει ώστε η ντουλάπα σας να διαθέτει όλα τα staples που είναι απαραίτητα για easy chic εμφανίσεις. Ωστόσο, πέρα από τα κλασικά (κοστούμια, σακάκια, λευκά πουκάμισα, καμπαρντίνες, ζιβάγκο, φούστες και φορέματα) που θα σάς εξασφαλίσουν την ανεπιτήδευτη κομψότητα, την ευκολία και την άνεση που αναζητάτε στην καθημερινότητά σας, υπάρχουν και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες στιλιστικές λύσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε. Τα πλεκτά γιλέκα, για παράδειγμα, είναι μια τάση που έκανε δυναμικό comeback στη μόδα και προσφέρεται για να δημιουργήσετε εκλεπτυσμένο σοφιστικέ στιλ που συνδυάζει διαχρονικότητα και φρεσκάδα. Το ίδιο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο συνδυασμός στα looks σας vintage κομματιών ή κομματιών που αποπνέουν vintage αισθητική με πιο μοντέρνα σύνολα, όπως ένα relaxed fit κοστούμι. 

Αν επιμένετε στην ευκολία και ευελιξία που προσφέρουν τα φορέματα, τα φλοράλ είναι πάντα μία πρόταση που δείχνει επίκαιρη, ενώ και κάθε άλλο εμπριμέ φόρεμα μπορεί να συνδυαστεί κομψά με τα παλτό ή τα σακάκια σας και τις μπότες σας. Από την γκαρνταρόμπα σας, αυτή την εποχή ειδικά, δεν πρέπει να απουσιάζουν οι καμπαρντίνες, ωστόσο δεν χρειάζεται να επιμείνετε μόνο σε κλασικά σχέδια, ενώ ένα καρό κοστούμι ή σακάκι μπορεί να συνδυαστεί με μία μαρινιέρα για να δώσει τη διαφορετική πινελιά στη εμφάνισή σας. 

Αν είναι να φορέσετε μία pencil φούστα δεν χρειάζεται να διαλέξετε τη κλασική μαύρη, δοκιμάστε τη συγκεκριμένη σιλουέτα σε άλλα χρώματα ή μοτίβα, και συνδυάσετε τη με ζακέτα φορεμένη ως τοπ αντί για το κλασικό πουκάμισο.Τέλος, ένα πλεκτό σετ σε γήινες αποχρώσεις συνδυασμένο με δερμάτινη καμπαρντίνα είναι μία ακόμα μοντέρνα πρόταση που μπορείτε να δοκιμάσετε. 

Τα παρακάτω looks σάς προσφέρουν ιδέες για τα office looks σας: 

#1 Πλεκτά γιλέκα 

#2 Γήινες αποχρώσεις 

#3 Vintage  πινελιές 

#4 Καμπαρντίνες 

#5 Pencil φούστες 

#6 Καρό κοστούμι 

#7 Φλοράλ φορέματα 

#8 Jeans