Miniskirt suits | Πώς θα φορέσετε την κυρίαρχη τάση του 2022

Οι street style εμφανίσεις που χαρίζουν έμπνευση.

Μία από τις κυρίαρχες τάσεις στη μόδα της Άνοιξης του 2022 θα μπορούσε να αποτελεί φόρο τιμή στην Coco Chanel. Η εμβληματική σχεδιάστρια είναι η γυναίκα που εμπνεύστηκε, στη δεκαετία του 1920, τα skirt suits, δηλαδή τα κοστούμια με φούστα, ενώ ο διάδοχος της στον οίκο Chanel, o Karl Lagerfeld, μία άλλη εμβληματική προσωπικότητα της μόδας, ήταν αυτός που πολύ αργότερα, στα 90s, εξέλιξε το είδος και σύστησε στις γυναίκες τα "micro" suits

Miniskirt suits | Πώς θα φορέσετε την κυρίαρχη τάση του 2022
H Claudia Schiffer στο show της Chanel για τη συλλογή SS 1995.

Τα κοστούμια, λοιπόν, που συνδυάζουν σακάκι και μίνι φούστα, και κυρίως η εκδοχή boxy blazer και super μίνι φούστα, είναι η απόλυτη πρόταση για το ντύσιμο της Άνοιξης, με τους περισσότερους οίκους (Chanel, Dior, Versace, Michael Kors, Lanvin, Valentino, Miu Miu, Bottega Veneta, Giambattista Valli, Alberta Ferretti, Saint Laurent, Moschino, Schiaparelli) να περιλαμβάνουν στις συλλογές του looks με τον δημοφιλή γυναικείο συνδυασμό. 

Dior SS22
Dior SS'22

Όμως, πριν τη σαρωτική εμφάνιση του miniskirt suit στα runways για τη σεζόν Α/Κ '22, η μόδα είχε κάνει ήδη γνωστή την πρόθεσή της, μέσα από τις συλλογές της Φ/Χ '21να στραφεί προς το iconic αυτό θηλυκό στιλ. Ο οίκος Chanel, ο οποίος εξάλλου κρατά τα σκήπτρα στη δημιουργία διαχρονικά κομψών γυναικείων κοστουμιών με φούστα, συμπεριέλαβε στις χειμερινές του προτάσεις τα miniskirt suits, ενώ αντίστοιχες προτάσεις συναντάμε και στις συλλογές Michael Kors και Saint Laurent - με τον γαλλικό οίκο μάλιστα, να κάνει τα super μίνι γενικά κεντρική επιλογή των συλλογών του για το 2021-2022. 

Michael Kors Fall Winter 2021
Michael Kors FW '21

Πώς θα φορέσετε ένα miniskirt suit; 

Οι ενημερωμένες fashion experts και οι λάτρεις της μόδας έχουν ήδη αντιληφθεί την τάση που θα κυριαρχήσει στο ντύσιμο της μετά-κόβιντ περιόδου και την έχουν δοκιμάσει με διάφορους τρόπους στις street style εμφανίσεις τους. 

Μία προσεχτική ματιά στα looks τους με miniskirt κοστούμια, κάνει ξεκάθαρο κατ' αρχάς ένα απλό συμπέρασμα: ότι δεν περιορίζουν το styling σε κλασικούς συνδυασμούς με αυστηρά πουκάμισα ή γόβες. Δεν είναι, επίσης, συγκρατημένες με τα αξεσουάρ, αλλά και με τα χρώματα, τα μοτίβα και τις σιλουέτες. Κοινώς, αντιστρέφουν τη στιλιστική επιταγή που τοποθετεί συνήθως τα κοστούμια με φούστες ( τα γνωστά αλλιώς ως ταγέρ) στην πλευρά του αυστηρού και συντηρητικού ύφους, και δοκιμάζουν μοντέρνα combos που προσφέρουν μια φρέσκια ματιά στο διαχρονικό αυτό σύνολο. Οι σύγχρονες fashionistas συνδυάζουν τα miniskirts suits με chunky και combat boots, με sneakers και με φλατ παπούτσια, προσθέτουν πινελιές χρώματος μέσα από τα αξεσουάρ τους, όπως οι τσάντες ή τα γυαλιά ηλίου, επενδύουν σε χρωματιστά καρό, σε mix&match ή καπιτονέ υφές και δεν διστάζουν να φορέσουν το κοστούμι τους ακόμα και με μία casual ύφους μπλούζα, όπως οι hoodies

Street style Inspo 

Romantic flair

Romantic flair

Με combat μποτάκια

Με combat μποτάκια

Με fancy καλσόν

Με fancy καλσόν

Mix&Match

Mix&Match

Με πινελιά χρώματος

Με πινελιά χρώματος

Με chunky boots

Με chunky boots

Glam style

Glam style

Με hoodie

Με hoodie

Σε καπιτονέ

Σε καπιτονέ

Total floral

Total floral

Με cropped μπλούζα

Με cropped μπλούζα

Με teddy coat

Με teddy coat

Με sneakers

Με sneakers

Pretty in pink

Pretty in pink