Τα πιο δημοφιλή skiwear κομμάτια του 2022

Ο χειμώνας και η τάση του Après-Ski έχουν απογειώσει τις αναζητήσεις των κομματιών για σκι.

Ο όρος "Après-ski" είναι γαλλικός και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις δραστηριότητες που ακολουθούν σε μια μέρα μετά από σκι. Εμφανίστηκε ως περιγραφή πρώτη φορά στη δεκαετία του 1950 στα χιονοδρομικά των Άλπεων, ενώ δεν άργησε να γίνει συνώνυμος και για το στιλ που συνόδευε αυτές τις δραστηριότητες. Η Πριγκίπισσα Diana υπήρξε ένα από τα πιο επιφανή icons του συγκεκριμένου στιλ, καθώς υπήρξε λάτρης του σπορ. 

Τα πιο δημοφιλή skiwear κομμάτια του 2022
Η Πριγκίπισσα Diana για σκι στην Ελβετία το 1988.

Το 2022, τη χρονιά που διαδέχεται το 2021 της καραντίνας, η επιστροφή στη διασκέδαση, και τις δραστηριότητες στη φύση - όπως είναι το σκι στα χιόνια- ενέπνευσε τις συλλογές των σχεδιαστών, που έκαναν το Après-ski style κυρίαρχη τάση της σεζόν Χειμώνας 2021-22. Βεβαίως, η συγκεκριμένη τάση αξιοποιεί τα κομμάτια που ικανοποιούν το ντύσιμο και τον εξοπλισμό των σκιερ και τα ενσωματώνει σε outfits που δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το σπορ. Ski jackets, puffer μπουφάν, ολόσωμες φόρμες σκι, μπλούζες ζιβάγκο, intarsia πουλόβερ, μάλλινοι σκούφοι, μπότες του σκι κ.ά., αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν σύνολα που τα χαρακτηρίζει η ζεστασιά και η άνεση, αλλά και το στιλ που ισορροπεί ανάμεσα στο comfort και chic. 

Διαβάστε Επίσης

Με τον χειμώνα 2021-22 να είναι και επίσημα εδώ, οι αναζητήσεις για κομμάτια που θα εξυπηρετήσουν το συγκεκριμένο στιλ έχουν απογειωθεί. Ασφαλώς, υπάρχουν πολλοί που αναζητούν skiwear κομμάτια γιατί είναι η εποχή που θα επιστρέψουν στο αγαπημένο τους σπορ- αλλά και η εποχή που κάνει πιθανή την επίσκεψη για εκδρομή σε χιονοδρομικά κέντρα, ενώ φυσικά υπάρχουν και οι fashionistas που θέλουν να υιοθετήσουν την τάση στα urban looks τους. 

Σύμφωνα με το Lyst, την τελευταία εβδομάδα το ενδιαφέρον των αγοραστών παγκοσμίως έχει στραφεί σε ski jackets (+30%), σε παντελόνια του σκι (+21%) και σε ολόσωμες φόρμες του σκι (+18%). Ποιο δημοφιλή brands στην κατηγορία αναδεικνύονται, βεβαίως, αυτά που έχουν συνδυάσει τις συλλογές του με το συγκεκριμένος είδος ένδυσης, των outdoors activities γενικά, όπως Moncler, Perfect Moment, Fusalp κ.ά. 

Key-pieces

FF nylon ski jacket, Fendi.

FF ski pants, Fendi.

Fair Isle μάλλινο πουλόβερ, Tory Sport.

Ski suit, Fusalp.

Μπότες για το χιόνι, Bogner.

Ολόσωμη φόρμα Σκι, Oysho.

Γυναικείο μπουφάν με κουκούλα Camel Active, clodist.gr

Intarsia μάλλινο πουλόβερ ζιβάγκο, Moncler.

Flared ski pants, Perfect Moment.

adidas Terrex Choleah COLD.RDY μπότες, adidas.gr