Οι μπότες που θα φορέσουμε περισσότερο το 2022

These boots are made for walkin’. Κλισέ; Ναι. Επίκαιρο; Σίγουρα ναι!

Δεδομένου ότι οι μπότες χαρίζουν αυτό το "extra" σε ένα σύνολο, δεν είναι να απορεί κανείς που φέτος πρωταγωνιστούν στις αναζητήσεις των γυναικών ως το κομμάτι που θα μεταμορφώσει κάθε look. Αρκετά με το homey style. Ήρθε η στιγμή να ζήσουμε ξανά το όνειρο που μας προσφέρει η μόδα μέσα από ένα ζευγάρι kitten heel, νέον, block heel ή second skin μπότες αλλά και τις κλασικές μπότες ιππασίας, όπως αυτές των Gucci, Ralph Lauren και Tod’s.
 

Kitten heel Boots

Οι μπότες που θα φορέσουμε περισσότερο το 2022


Τα kitten heels, αφού αναβίωσαν μέσα από τα slingbacks και τα mules, προσαρμόζονται και στις μπότες με μια μεγάλη γκάμα υφών και μια παλέτα ουδέτερων αποχρώσεων. Για εκείνες που θέλουν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες μπότες και σε ένα που επιτρέπει χιλιόμετρα περπατήματος, οι kitten heel μπότες γίνονται το νέο hero piece. Και επειδή ο μινιμαλισμός καλά κρατεί και τη χειμερινή σεζόν, αναζητήστε την κομψή λιτή εκδοχή τους σε σουέντ, δέρμα ή κροκό, όπως αυτές των Khaite, Staud και Jimmy Choo. Συνδυάστε τες ιδανικά με tailored βερμούδες, bootcut jeans ή με ένα ribbed knitted τοπ, φορεμένο με φούστα ή flared leggings.

Metallic Boots 

Victoria Beckham

Ανεβάστε την ένταση. Ώρα για χορό! Οι μεταλλικές μπότες ανεβαίνουν στο dance floor σε χρυσές, ασημένιες, ολογραφικές, ακόμα και γκλίτερ εκδοχές και, ναι, φοριούνται μέρα και νύχτα. Πού να τις αναζητήσετε; Στην πάντα δυναμικά κομψή συλλογή της Victoria Beckham, στη διακριτικά σέξι του Alexandre Vauthier και στην ανατρεπτική της Molly Goddard. Πώς να τις συνδυάσετε; Είτε με έναν εξαιρετικά θηλυκό τρόπο φορεμένες με ένα φλοράλ φόρεμα, ώστε να "σπάνε" τον κλασικό ρομαντισμό του look, είτε ως μέρος ενός μίνιμαλ συνόλου, ώστε να δημιουργούν εκείνες τη "φασαρία", όπως με τα λευκά φορέματα του Vauthier, είτε με ένα layered σύνολο από κασμιρένια κομμάτια Khaite.

Second Skin Boots 

Saint Laurent


Σαν δεύτερο δέρμα, οι hot μπότες της σεζόν είναι φτιαγμένες από stretchy υλικά.
Είτε σέξι είτε ρετρό, έρχονται στο απόλυτο μαύρο αλλά και σε nude αποχρώσεις, ενώ το κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους είναι ότι φτάνουν επάνω από το γόνατο. Οι ιππικού στυλ και all time classic μαύρες δερμάτινες Stuart Weitzman, οι κρεμ και lug-sole της Bottega Veneta, που έχουν δημιουργήσει υστερία στις shoe aficionados, ή οι sleek και ελαφρώς μυτερές μαύρες δερμάτινες του Saint Laurent; Εντελώς διαφορετικές προτάσεις, που όμως έχουν όλες κάτι κοινό: δημιουργούν σύνολα που μοιάζουν βγαλμένα από το μέλλον και χαρίζουν ισχυρές δόσεις αυτοπεποίθησης. Φορεμένες κάτω από ένα επίσης second skin πλεκτό φόρεμα, συνδυασμένες με ένα feathered φόρεμα που τελειώνει ακριβώς στο σημείο όπου εκείνες αγγίζουν τον μηρό ή ντουέτο με ένα 20 deniers καλσόν και ένα καυτό σορτς, όπως εκείνα που μόνο ο Anthony Vaccarello ξέρει να παρουσιάζει στον Saint Laurent, όλες είναι αφόρητα σέξι και αβάσταχτα σύγχρονες.

Block heel Boots  


Ίσως η πλέον θηλυκή εκδοχή μιας μπότας βασίζεται σε δύο στοιχεία: χοντρά, στιβαρά τακούνια και ύψος που φτάνει αυστηρά εκεί όπου αρχίζει το γόνατο. Οι block heel μπότες κατακτούν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις και οι επιλογές είναι απλά αμέτρητες. Με ξύλινο τακούνι και contrasting ραφές στην Gabriela Hearst, κάνουν το γήινο στοιχείο αναπόσπαστο κομμάτι ενός αστικού στυλ. Εξαίσιο παράδειγμα χειροτεχνίας από δέρμα που τυλίγει και το ίδιο το τακούνι στον Hermès, είναι ιδανικές για ένα μονοχρωματικό look. Ελαφρώς chunky, που όμως ισορροπούν μεταξύ σύγχρονου και διαχρονικού, οι κρεμ block heel μπότες της Jil Sander θα αιχμαλωτίσουν για ακόμα μία χρονιά τις καρδιές των γυναικών της neutral κομψότητας. Και έτοιμες για όλα, μα ειδικά για βήματα προς το μέλλον, οι πολυμορφικές του Louis Vuitton, που άνοιξαν ένα ολόκληρο κεφάλαιο στις μπότες.

Editor' choices 

Μπότες Tory Burch, Kalogirou.

Μπότες Hermès, Boutique Hermès.

Μπότες Manolo Blahnik, manoloblahnik.com.

Μπότες Gabriela Hearst, gabrielahearst.com.