Τα styling tips που θα σας βοηθήσουν να δείχνετε κομψή μ' ένα oversized σακάκι

Ο τρόπος για να μην σας "καταπίνει" ένα φαρδύ σακάκι.

Τα oversized σακάκια αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι στη γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας με ενημερωμένο στιλ. Αποτελούν δάνειο από την ανδρική γκαρνταρόμπα και έχουν γίνει συνώνυμα της σοφιστικέ χαλαρότητας, ιδίως όταν συνδυάζονται σε κοστούμια. Τα style icons και οι ενημερωμένες fashionistas της εποχής έχουν αγκαλιάσει το trend χάρη και στη δραστική συμβολή επιδραστικών brands και σχεδιαστών όπως Balenciaga, Rick Owens, Maison Margiela, Raf Simons.

Το πέρασμά τους, επομένως, από τις πασαρέλες, τους εξασφάλισε "πιστοποιητικό" υψηλής αισθητικής και στιλ, τους χάρισε άριστες ποιότητες και τα έφερε ως πρόταση στο styling που δεν έχει να κάνει αυστηρά με παντελόνια ή μόνο για συγκεκριμένη περίσταση. Τα oversized blazers θα τα δείτε φορεμένα με σατέν ή sequined φορέματα, ή ως φορέματα, με τζιν παντελόνια και παντελόνες, με φούστες σε κάθε μήκος, πάνω από bralettes και και crop tops, με πουκαμίσες ή t-shirt, με σορτσάκια και βερμούδες, ακόμα και με φόρμες. Ένα φαρδύ σακάκι μοιάζει, εν ολίγοις, συμβατό σε πολλά, διαφορετικά σύνολα, μπορεί να γίνει κομμάτι στη γκαρνταρόμπα ατόμων με διαφορετικό στιλ, και προφανώς, δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικίες.

Διαβάστε Επίσης

Το μυστικό για να φορέσετε κομψά ένα oversized blazer 

Ένα φαρδύ σακάκι μπορεί να είναι ευκολοφόρετο και ευέλικτο στο styling, ωστόσο η εφαρμογή του κρύβει μία μικρή παγίδα: να δείχνει υπερβολικά χαχόλικο και άχαρο πάνω σας. Με απλά λόγια, δεν είναι καθόλου δύσκολο να σας "καταπιεί". Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί της μόδας έχουν να προτείνουν πολύτιμες συμβουλές όπως αυτή της celebrity stylist Maeve Reilly, υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τα looks των Hailey Bieber και Meghan Fox, η οποία μιλώντας στο harpersbazaar.com προτείνει να κρατάμε ένα από τα κομμάτια στο σύνολο εφαρμοστό ώστε να διατηρείται η ισορροπία στο outfit. "Κρατήστε στενό το πουκάμισο από μέσα από το σακάκι ή κάτι άλλο στο outfit, ώστε να μπορείτε να διακρίνετε με κάποιον τρόπο το σώμα σας. Προσωπικά, προτιμώ τον συνδυασμό φαρδύ σακάκι, φαρδύ παντελόνι και εφαρμοστό crop top"

Άλλη μία συμβουλή που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε κομψή μ' ένα oversized blazer είναι να επενδύσετε σε καλής ποιότητας υφάσματα, που εκτός από αντοχή και διάρκεια στο ρούχο, θα αναδείξουν και την εφαρμογή του. Όσο για το πως θα βρείτε το oversized σακάκι που θα σας εξασφαλίσει τη σωστή εφαρμογή, η σχεδιάστρια του The Frankie Shop, Gaelle Drevet, συμβουλεύει: "Θα πρέπει να δείχνει αρκετά boxy, γιατί αυτή η γραμμή θα σας κάνει να δείχνετε ανεπιτήδευτα κομψές και ταυτόχρονα relaxed. Η σωστή επιλογή έχει να κάνει πραγματικά με τις διαστάσεις, το υλικό και την κατασκευή του σακακιού γύρω από τους ώμους, αλλά και με το αν το ρούχο κρέμεται ή πέφτει στο σώμα. Αν είναι αρκετά φαρδύ, αλλά η ποιότητα είναι η καλή, θα πέφτει χυτό γύρω από το σώμα με πολύ κολακευτικό τρόπο".

Get the style