Birkenstock | Μάθετε την ιστορία του γερμανικού brand υποδημάτων

Ανακαλύψτε την υπεροχή του Birkenstock, με ιστορία που ξεκινά το 1774 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τα εμβληματικά ανατομικά σανδάλια του brand. Πώς ξεκίνησε το ταξίδι της Birkenstock στον χρόνο;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ιστορία της Birkenstock χάνεται στα βάθη των αιώνων, κάτι που δεν το συναντάμε συχνά σε brands που επιβιώνουν μέχρι τις ημέρες μας και διατηρούν παράλληλα μια περίοπτη θέση στην αγορά. Το μακρινό 1774, λοιπόν, ο Johann Adam Birkenstock ξεκίνησε να εργάζεται ως υποδηματοποιός στο γερμανικό χωριουδάκι Langen-Bergheim. Αυτός άρχισε μια παράδοση που έμελλε να μακροημερεύσει. Η ποιότητα των υποδημάτων που παρήγαγε με τον ξεχωριστό ανατομικό πάτο βοήθησε έτσι ώστε να γίνει γνωστό το όνομα Birkenstock και άνοιξε τον δρόμο για την επέκταση της εταιρείας στη Φρανκφούρτη και έπειτα σε άλλα μέρη της Γερμανίας. Το 1902, η χαρακτηριστική σόλα ξεκίνησε να διαδίδεται μαζί με μαθήματα για τη χρησιμότητά της. Ως εκ τούτου, η συνεισφορά της στην ποδιατρική είναι αδιαμφισβήτητη. Μια ακόμη χρονολογία ορόσημο για το brand είναι δίχως αμφιβολία το 1966, όταν τα παπούτσια εισήχθησαν στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και επέκτειναν κατά πολύ τον κύκλο εργασιών της εταιρείας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν τα παπούτσια Birkenstock να ξεχωρίζουν;

Σαφώς και το brand είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο χάρη στα θρυλικά σανδάλια Birkenstock. Ακριβώς όπως τα ρούχα και τα παπούτσια του brand Karl Lagerfeld, δεν υπάρχει περίπτωση να δει κάποιος τα εμβληματικά σανδάλια της Birkenstock και να μην τα αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή. Το δέσιμο στο επάνω μέρος με τις γνωστές σε όλους πόρπες, η ανατομική σόλα με τις πτυχώσεις για ακόμη πιο σταθερό περπάτημα, το minimal σχέδιο που αγκαλιάζει το πέλμα, όλα αυτά είναι στοιχεία που συνθέτουν το σήμα κατατεθέν του brand. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη της γερμανικής εταιρείας υποδημάτων στον κλάδο και έχουν καταφέρει να χαρακτηριστούν κλασικά. Η απαράμιλλη άνεση που προσφέρουν σε όποιον τα φοράει αποτελούν την πιο αυθεντική μορφή διαφήμισης για τα σανδάλια αυτά. Μέσα από την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και τη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας, τα Birkenstock είναι ουσιαστικά η επιτομή της άνεσης και της σταθερότητας στα ανατομικά σανδάλια παγκοσμίως.

Ποια είναι η πιο σύγχρονη ματιά στα Birkenstock;

Αναζητάτε τα πλέον άνετα σανδάλια που θα σας συντροφεύουν στις εξορμήσεις σας δίπλα στο κύμα; Ή μήπως επιθυμείτε να βρείτε ένα ζευγάρι σανδάλια που αφήνουν το πέλμα σας να αναπνέει, ενώ ταυτόχρονα του χαρίζουν τη μέγιστη στήριξη δίχως προβλήματα και χωρίς το περιττό αίσθημα δυσφορίας; Τότε αξίζει να περιηγηθείτε στις στιλιστικές επιλογές της Birkenstock, έτσι ώστε να ανακαλύψετε τα παπούτσια που σας ταιριάζουν περισσότερο για την παραλία. Βρείτε τα σανδάλια εκείνα που συνδυάζονται αρμονικά με ανδρικά αλλά και γυναικεία μαγιό, αφού συμβουλευτείτε το answear.gr/k/gunaikeia/rouha/magio για την απόλυτη έμπνευση. Το beach life θέλει πολυτέλεια και άνεση, άλλωστε! Τα σανδάλια έρχονται σε μια αρκετά μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και patterns. Πάντα με αδιαπραγμάτευτο αίσθημα σεβασμού στην απρόσκοπτη υποστήριξη του πέλματος και με το γνωστό design που αποτίει φόρο τιμής στην παράδοση με σύγχρονες πινελιές, το αισθητικό αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει.