Ask the expert | Η Κατερίνα Βασιλείου του Ekaterini V. Swimwear μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για το πως να επιλέξουμε το σωστό μαγιό

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μαγιό, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ποιοτικό και ποιο ταιριάζει στον σωματότυπό σας.

Όλες μας έχουμε αναζητήσει κάποια στιγμή απάντηση στο ερώτημα πώς θα ξέρω ότι αγόρασα ένα καλό ένδυμα. Και λέγοντας "καλό" εννοούμε σε ποιότητα αλλά και με τη σωστή εφαρμογή και το κατάλληλο σχέδιο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι συχνά μας συνεπαίρνουν οι τάσεις της μόδας ή κάποια ιδιαίτερα σχέδια και καταλήγουμε έχοντας προσθέσει στη ντουλάπα ρούχα και αξεσουάρ που είτε δεν μας εφαρμόζουν καλά είτε δεν μας ταιριάζουν, αλλά το βασικότερο δεν έχουν εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα τα κάνουν να κρατήσουν για καιρό. Σκεφτείτε, τώρα, πόσο σημαντικό είναι να προσέξουμε όλα αυτά όταν αγοράζουμε μαγιό.

Τα μαγιό οφείλουν να είναι ποιοτικά κατ' αρχάς γιατί εκτίθεται σε συνθήκες (θαλασσινό νερό, ήλιος) οι οποίες επιβάλλουν να έχουν αυτά αντοχή και ποιότητα. Και επίσης οφείλουν να έχουν σωστή εφαρμογή εφόσον μιλάμε για ένα ένδυμα το οποίο αφήνει το σώμα μας ακάλυπτο περισσότερο από κάθε άλλο, κι επομένως χρειαζόμαστε σωστή κάλυψη, αλλά και σιλουέτες που να κολακεύουν

Κατερίνα Βασιλείου: η head designer του Ekaterini V. Swimwear μας δίνει πολύτιμες συμβουλές

Αν, λοιπόν, πρέπει να σκεφτούμε κάποιον που θα μας δώσει τις σωστές συμβουλές για την επιλογή κι αγορά του κατάλληλου μαγιό, αυτός δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας "ειδικός”. Η Κατερίνα Βασιλείου, head designer του brand Ekaterini V. Swimwear, είναι ακριβώς αυτό: o κατάλληλος άνθρωπος για να μας καθοδηγήσει. Με σπουδές στη Νομική και εργασιακή εμπειρία ως δικηγόρος για πάνω από 10 χρόνια, στράφηκε στον σχεδιασμό μαγιό όταν η οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής γυναικείων μαγιό των γονιών του συζύγου της διέκρινε τη δημιουργική της κλήση. Το 2017, μετά από προτροπή τους, ξεκίνησε με την 1η συλλογή "ως δική μου ανάγκη περισσότερο για να εξασφαλίσω το ιδανικό μαγιό για εμένα", όπως θα πει. Φτάνοντας στο 2022, η Κατερίνα Βασιλείου έχει αφοσιωθεί πλήρως στον σχεδιασμό και την παραγωγή των συλλογών Ekaterini V. Swimwear, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του γυναικείου κοινού. Όπως μας λέει,  "σε όλη αυτή την πορεία είχα την τύχη να έχω στο πλευρό μου την οικογενειακή εταιρεία παραγωγής μαγιό, άρα δεν ξεκίνησα από το μηδέν. Αξιοποίησα την 50ετή εμπειρία τους στην κατασκευή του γυναικείου μαγιό, γεγονός στο οποίο οφείλω μεγάλο μέρος της απήχησης των συλλογών μας".

Διαβάστε Επίσης

Οι συμβουλές της, επομένως, για το πως να διαλέξουμε σωστά το μαγιό μας είναι πραγματικά πολύτιμες:

-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ποιοτικού μαγιό; 

Η καλή ραφή και τα ποιοτικά υλικά – από υφάσματα, φόδρες έως λάστιχα και λοιπά αξεσουάρ. Ένα καλοραμμένο μαγιό αντέχει στον χρόνο και στην επανειλημμένη χρήση. Όταν δε συνδυάζεται με ένα ασφαλές σχέδιο για τη γυναικεία φιγούρα χωρίς πλεονασμούς, θα παραμείνει στο συρτάρι μας για πάνω από 5 χρόνια, κάτι που είναι στόχος μας και νομίζω τον έχουμε επιτύχει.

-Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε μαγιό;

Αρχικά, πρέπει να ελέγχουμε την ποιότητα του υφάσματος. Η υπερβολική ελαστικότητα ενός υφάσματος που αφήνει "άσπρες γραμμές" στο άνοιγμά του κατά μήκος των ινών του, είναι ένδειξη ενός όχι τόσο ποιοτικού υφάσματος. Επίσης, όσο σημαντικό είναι το ύφασμα στο μαγιό, το ίδιο σημαντικό είναι να ελέγχουμε και τη φόδρα του, όχι μόνο την ύπαρξή της αλλά και την ποιότητά της. Βασικό στοιχείο για την πλειονότητα των γυναικών είναι και η ύπαρξη εσωτερικών ενισχύσεων στο στήθος, κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κατά την επιλογή μαγιό και για τη στήριξη ενός μεγαλύτερου στήθους αλλά και ενίσχυση ενός μικρότερου.

Σημαντικό επίσης στην επιλογή μας είναι να αναζητάμε στο μαγιό τα σωστά λάστιχα στο σωστό σημείο. Ένα σφιχτό και φαρδύ λάστιχο, π.χ. στον γοφό, για μια γυναίκα με πιο έντονη περιφέρεια, ούτε θα την κάνει να νιώσει όμορφα ούτε θα κολακέψει τη φιγούρα της. Αντίθετα, ένα λάστιχο στη μέση της θα σμιλέψει τη φιγούρα της, όπως και ένα μεγαλύτερο λάστιχο κάτω από το στήθος, θα προσφέρει έντονη ενίσχυση και κράτημα στο στήθος μίας γυναίκας που το επιθυμεί, χωρίς να καταφύγει στη λύση της μπανέλας.

EKATERINI V. swimwear

-Πώς θα καταλάβουμε ότι μας ταιριάζει ένα μαγιό;

Για κάθε γυναικείο σώμα αξίζει και υπάρχει το τέλειο μαγιό. Το μαγιό θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο σώμα μας, να μην μας στενεύει ούτε να περισσεύει. Το καλό ποιοτικά μαγιό δεν ανοίγει, όπως συνήθως λένε, άρα αν θέλουμε να επενδύσουμε σε ένα ποιοτικό μαγιό, θα πρέπει όταν το αγοράσουμε να μην κάνει καμία πτύχωση πάνω στο σώμα μας. Να νιώθουμε ασφαλείς και όχι εκτεθειμένες σε όλες τις περιοχές που καλύπτει και να μας δίνει ελευθερία κινήσεων. Θα πρέπει να είναι σταθερό από μόνο του χωρίς να χρειάζεται η κάθε γυναίκα να το "διορθώνει" για να το φέρνει στη θέση του.

-Πόση σημασία έχουν οι τάσεις στην επιλογή ενός μαγιό;

Για εμένα προσωπικά καμία! Θεωρώ πως τα μαγιό με τη μεγαλύτερη απήχηση είναι τα πιο διαχρονικά σχέδια που προσφέρουν ασφάλεια και στήριξη. Οι τάσεις φαίνονται περισσότερο στα χρώματα παρά στα σχέδια. Εάν, λοιπόν, μία γυναίκα επιλέξει ένα πιο διαχρονικό σχέδιο με ένα πιο σύγχρονο χρώμα ή pattern, θα είναι πάντα "καλοκαιρινά" ενημερωμένη.

-Η προσωπική σας εμπειρία τι λέει για τις επιλογές των Ελληνίδων σε μαγιό; Ποιες είναι οι προτιμήσεις του;

Τα τελευταία χρόνια οι Ελληνίδες έχουν κάνει μία στροφή στο ολόσωμο μαγιό, ενώ παλιότερα το απέφευγαν ή το προτιμούσαν οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες. Προσωπικά, λατρεύω τα ολόσωμα μαγιό – δεν έχω φορέσει ποτέ μπικίνι. Επενδύουν σε μαγιό και επιλέγουν πέραν του ενός, αγαπούν τις διαφορετικές υφές των υφασμάτων, όπως pike, zakar κ.ά., αλλά όσα χρώματα κι αν επιλέξω για τις συλλογές, πρωταγωνιστές θα είναι πάντα το μαύρο και το λευκό.

*Ανακαλύψτε τα μαγιό EKATERINI V. swimwear στο ekateriniv.com

Διαβάστε Επίσης