Τι είναι το Barbiecore; Όσα πρέπει να γνωρίζετε για μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της χρονιάς

Η μόδα μάς καλεί να υιοθετήσουμε το στιλ που εμπνέεται από τη ...Barbie.

Όλοι ξέρουν, όλοι έχουν παίξει και όλοι έχουν θαυμάσει τον φανταστικό κόσμο της Barbie. Μια κούκλα με ροζ γκαρνταρόμπα και άψογες αναλογίες εδώ και πολλές δεκαετίες θέτει το πρότυπο ομορφιάς, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το στιλ της γυναίκας. Η Barbie της Mattel έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές κοριτσιών, ενώ έχει εμπνεύσει τον κόσμο του κινηματογράφου και της μόδας. Ανά τα χρόνια μπορούμε να εντοπίσουμε στιγμές στην pop κουλτούρα, όπου η Barbie ζωντάνεψε μέσα από χαρακτήρες ταινιών, σειρών αλλά και μοντέλων στις πασαρέλες των πιο εμβληματικών οίκων.

Ειδικά κατά τη διάρκεια των 00s, η αισθητική της Barbie είχε κατακτήσει τη showbiz. Ταινίες όπως το ''Legally Blond'' και celebrities όπως η Paris Hilton, έδιναν φυσική υπόσταση στο φανταστικό ροζ κόσμο της ξανθιάς κούκλας. Βέβαια, και την επόμενη δεκαετία είδαμε την επιρροή της στη βιομηχανία της μόδας με ενδεικτικό παράδειγμα τη συλλογή της Moschino για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι '15, που ήταν μία ωδή στο θηλυκό στιλ της Barbie.

Τι είναι το Barbiecore;  Όσα πρέπει να γνωρίζετε για μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της χρονιάς
Legally Blond
 
Moschino SS'15
Moschino SS'15

Την ίδια στιγμή, διάφοροι celebrities αποτίμησαν φόρο τιμής στο εμβληματικό look της μέσα από statement εμφανίσεις του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Beyonce ως άλλη Barbie μέσα στο κουτί της το 2016; Σήμερα, η Barbie επιστρέφει δυναμικά και το κοριτσίστικο, χαρούμενο ροζ στιλ της γίνεται η μεγαλύτερη εμμονή στον χώρο της μόδας. Το Barbiecore έχει καταλάβει τη fashion βιομηχανία και τα social media, τι είναι όμως και από πού ξεκίνησε;

Barbiecore: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πριν καιρό κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από την ταινία ''Barbie'', που σκηνοθετεί η Greta Gerwig και πρωταγωνιστεί η Margot Robbie ως Barbie και ο Ryan Gosling ως Κen. Τα ροζ looks των ηθοποιών προκάλεσαν φρενίτιδα με ό,τι έχει να κάνει με τη Barbie, όμως η εμμονή μαζί της δεν ξεκίνησε μόνο από την ταινία.

Margot Robbie - Ryan Gosling
H Margot Robbie  και ο Ryan Gosling στα γυρίσματα του "Barbie". 

Μήνες πριν ο Pierpaolo Piccioli, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας Valentinο, παρουσίασε 48 διαφορετικά φούξια looks για την φθινοπωρινή σεζόν '22 στη συλλογή που ονόμασε "Valentino Pink PP". Κι έβαλε τις βάσεις για να γεννηθεί το Barbiecore. Στο πρόσφατο haute couture show του, στη Ρώμη, παρευρέθηκαν τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz και της μόδας ντυμένα με φούξια outfits, που έφεραν την υπογραφή Valentino, ενώ η μούσα του οίκου Zendaya ήταν από τις πρώτες που υιοθέτησαν το look.  Από εκείνη τη συλλογή και έπειτα συναντάμε στις πιο ενδιαφέρουσες εμφανίσεις τα φούξια σχέδια του. Από τις Κάννες και το μουσικό φεστιβάλ Coachella έως το Met Gala, οι fashionistas ενσάρκωσαν τη Barbie χάρη στη έμπνευση από τη συλλογή Valentino. 

Valentino FW'22
Valentino FW'22

Zendaya
Zendaya
 
Anne Hathaway
Anne Hathaway

Το ροζ, στη φούξια αλλά και στην παστέλ εκδοχή του, έδωσε το παρών και σε άλλες collection, οπως τη συλλογή συνεργασία της Balmain με τη Mattel και τα ροζ looks στην S/S'22 πασαρέλα της Versace και της Diesel. Με κάθε "Barbie" εμφάνιση που παρουσίαζαν τόσο έπαιρναν φωτιά τα social media με το Barbiecore να γίνεται τάση. Πρόκειται για την αισθητική της Barbie, που επιβάλλει ροζ σύνολα, ρομαντικά looks, κοριτσίστικα αξεσουάρ και χαριτωμένες εμφανίσεις, όπως ακριβώς εκείνες με τις οποίες ντύναμε τις δικές μας κούκλες Barbie. Οι trendsetters, πλέον, φορούν girly ροζ outfits και οι Megan Fox, Ariana Grande, Anne Hathaway, Leonie Hanne και Hailey Bieber γίνονται οι νέες Barbie δίνοντας περισσότερο στιλιστικό υλικό στο Barbiecore για να το υιοθετήσει κάθε κοπέλα.

Η επιδραστικότητα της αισθητικής Βarbie είναι τόσο μεγάλη που στο Tik Tok μετράει 8 εκατομμύρια views το hashtag #Barbiecore. Οι style exerts προσφέρουν προτάσεις, ιδέες και οδηγούς αγοράς για να ντυθείς σαν την αγαπημένη κούκλα Barbie.

Η μόδα μας καλεί να βγάλουμε από μέσα μας την πιο θηλυκή πλευρά μας, βάζοντας φούξια χρώμα και glamour στις εμφανίσεις μας και είναι μία από τις πιο χαρούμενες τάσεις της χρονιάς. Με τη ρουτίνα της καθημερινότητας αλλά και τις δυσάρεστες καταστάσεις να μας καταβάλλουν, είναι δύσκολο να συναντήσεις το Barbiecore και να μην χαμογελάσεις με μία δόση νοσταλγίας. Μας θυμίζει πόσο fun μπορεί να γίνει το styling. Σημειώστε την εν λόγω τάση στο μυαλό σας, καθώς μέσα στο επόμενο διάστημα θα τη συναντήσετε και στα αγαπημένα σας προσιτά brands.

Barbie Margot Robbie
H Margot Robbie ως Barbie. 

Πηγή: missbloom.gr