Πέντε τρόποι για να φορέσετε έντονα χρώματα χωρίς να αποτύχετε

Τα styling tips που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε ένα κομψό αποτέλεσμα.

Τα έντονα χρώματα κυριάρχησαν στη μόδα που διαδέχτηκε την εποχή της πανδημίας. Σαν ένα ξέσπασμα μετά τη σκοτεινή περίοδο, τα χρώματα έγιναν βασικά στο καθημερνό ντύσιμο και οι σχεδιαστές τα συμπεριέλαβαν σε συλλογές RTW αλλά και Υψηλής Ραπτικής. Ο οίκος Valentino, μάλιστα, αφιέρωσε μία ολόκληρη collection, την "PP Pink", σε ένα μόνο χρώμα: το φούξια

Χρώματα όπως το μοβ (ιδίως το magenta) και το λιλά, το πράσινο στις πιο φωτεινές  του αποχρώσεις, το κόκκινο και το πορτοκαλί, το κίτρινο, το μπλε και φυσικά το έντονο ροζ, είναι απ' αυτά που βλέπουμε να επαναλαμβάνονται διαρκώς στα looks της πασαρέλας αλλά και σε εκείνα fashion insiders. 

Η μόδα γέμισε με χρώμα, λοιπόν, αλλά πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που διστάζουν να δοκιμάσουν τα έντονα χρώματα. Άλλοτε, βεβαίως, γιατί δεν συνάδουν αυτές οι επιλογές με το προσωπικό τους στιλ κι άλλοτε γιατί έχουν ενδοιασμούς για το αν θα πετύχουν το σωστό αποτέλεσμα. 

Αν, λοιπόν, θέλετε να φορέσετε έντονα χρώματα χωρίς να φοβάστε ότι θα αποτύχετε, οι παρακάτω 5 συμβουλές είναι ό,τι χρειάζεστε:

1. Το έξυπνο color - blocking

To color - blocking απαιτεί δύο ή τρία έντονα χρώματα. Εσείς μείνετε στα δυο, και δοκιμάστε το εξής style combo: συνδυάστε μονοχρωματικό σύνολο με αξεσουάρ σε διαφορετική απόχρωση από το σύνολο, αλλά την ίδια μεταξύ τους!

Πέντε τρόποι για να φορέσετε έντονα χρώματα χωρίς να αποτύχετε
Bold colors street style

2. Eντυπωσιακές σιλουέτες 

Επιλέξτε φορέματα με εντυπωσιακές σιλουέτες, όπως puff- sleeve μανίκια και full skirt, κι αφήστε χρώμα και σχήμα να κάνουν όλη τη δουλειά στην εμφάνισή σας. 

Bold colors street style

3. Συνδυάστε με μαύρο 

Η πιο safe επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να συνδυάσετε ένα κομμάτι σε bold χρώμα μ' ένα κομμάτι, ή κομμάτια, σε μαύρο

bold color street style

bold color street style

4. Συνδυάστε με neutrals

Όπως ακριβώς λειτουργεί ο συνδυασμός με το μαύρο, δηλαδή προσφέροντας στιλιστική ασφάλεια, έτσι λειτουργεί και ο συνδυασμός με κομμάτια σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως το μπεζ ή το λευκό

bold colors street style

5. Διαλέξτε ένα μόνο χρώμα!

Τέλος, μπορείτε απλά να επιλέξετε ένα μόνο χρώμα στο look σας π.χ. ένα χρωματιστό φόρεμα ή μία ολόσωμη φόρμα, ή να επενδύσετε σ' ένα monochromatic σύνολο. Σ' αυτή την περίπτωση, διατηρείστε τα αξεσουάρ σε ουδέτερες αποχρώσεις ή αποχρώσεις κοντά στο χρώμα που έχετε διαλέξει για την εμφάνισή σας.

bold colors street style
bold colors street style