Τάσεις Φθινόπωρο 2022 | Τα πολλά πρόσωπα της καμπαρντίνας

Φέτος η μόδα προτείνει λιγότερο basic τρόπους για να φορέσουμε τη καμπαρντίνα.

Η καμπαρντίνα αποτελεί ένα διαχρονικό staple της γκαρνταρόμπας, γυναικείας και ανδρικής. Επιστρέφει, επίσης, στις πασαρέλες κάθε σεζόν, κυρίως αυτή που την υπολογίζει περισσότερο στο ντύσιμο, δηλαδή το Φθινόπωρο. Έτσι, λοιπόν, η καμπαρντίνα εμφανίστηκε και στις προτάσεις των σχεδιαστών για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2022-23. Μόνο που αυτές δεν περιορίστηκαν στην κλασική της σιλουέτα

Διαβάστε Επίσης

"Trench with a twist" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της τάσης που αφορά αποκλειστικά το συγκεκριμένο ένδυμα, και φυσικά τον πρώτο λόγο στο πώς θα φορέσουμε την καμπαρντίνα το Φθινόπωρο του 2022 τον έχει ο βρετανικός οίκος Burberry, που η μακρά του ιστορία στη βιομηχανία της μόδας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δημιουργία υψηλής ποιότητας outwears, κυρίως της καμπαρντίνας. Ο νυν καλλιτεχνικός του διευθυντής, μάλιστα, Riccardo Tisci αρέσκεται στην αποδόμησή της αναδημιουργώντας διαρκώς νέες εκδοχές. Αν, λοιπόν, βασιστούμε στις προτάσεις του για τη προσεχή σεζόν υπάρχουν δυο ενδιαφέρουσες versions του κλασικού πανωφοριού που προσφέρονται για εναλλακτικό στιλ: η πλισέ καμπαρντίνα, που συνδυάζεται από τον σχεδιαστή με μάξι πλισέ φούστα, και το trench dress, το οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ακόμα και μια βραδινή εμφάνιση αφού η σιλουέτα του μιμείται τα στράπλες ball gowns. 

Burberry FW'22
Burberry FW'22

Burberry FW'22
Burberry FW'22

Με τη καμπαρντίνα πειραματίζεται φέτος και το brand Sacai που στην πασαρέλα του εμφανίζει δυο παραλλαγές: την two- tone καμπαρντίνα, σε κλασικό μπεζ και μαύρο, αλλά και την καμπαρντίνα στο χρώμα - κλειδί της σεζόν, το κόκκινο. O Richard Quinn, από την άλλη, ανασηκώνει πλήρως τον γιακά της και του δίνει τον ρόλο κουκούλας, ενώ επιλέγει το μάξι ως μήκος της, το brand Proenza Schouler της δένει γύρω από τη μέση μια πλεκτή εσάρπα, δημιούργωντα την αίσθηση ότι μια φούστα είναι φορεμένη πάνω απ' αυτή, ενώ ο οίκος Dior επιλέγει τη ζώνη- κορσέ για να μπολιάσει με μία hot τάση τη δική του επίκαιρη εκδοχή της. 

Sacai FW'22
Sacai FW'22

Sacai FW'22
Sacai FW'22
 
Richard Quinn FW'22
Richard Quinn FW'22
 
Dior FW'22
Dior FW'22
 
Proenza Schouler FW'22
Proenza Schouler FW'22

Τέλος, στη συλλογή του οίκου Coperni συναντάμε την καμπαρντίνα με cut-outs, ενώ ο Michael Kors ντύνει την Irina Shayk με μεταλιζέ ασημί κοντή καμπαρντίνα σε ένα look που το πανωφόρι πέρνει τον ρόλο του φορέματος. 

Coperni FW'22
Coperni FW'22
 
Michael Kors FW'22
Michael Kors FW'22

Διαβάστε Επίσης