X

Olive Green | Tα κομμάτια σε λαδί που θα σας εξασφαλίσουν κομψές εμφανίσεις

Το olive green, ή αλλιώς λαδί, είναι ένα χρώμα που αποπνέει κομψότητα και επιλέγουν συχνά οι royals.

Στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας που λατρεύει τη minimal chic κομψότητα θα ανακαλύψετε κομμάτια σε συγκεκριμένες αποχρώσεις. Το λευκό, το μαύρο, τα υπόλευκα, το μπεζ, το καφέ και το γκρι ανήκουν σ' αυτές, που συνήθως αποκαλούμε "ουδέτερες" και "γήινες". Στον αντίποδα, έρχονται οι έντονες αποχρώσεις, με πιο κλασικές αυτές του κόκκινου, κίτρινου, μπλε ή πράσινου, που έρχονται να παίξουν ένα διαφορετικό ρόλο: φωτίζουν μια εμφάνιση, αποπνέουν δυναμισμό, κάνουν statement. Ανάμεσα στα ουδέτερα, "ήσυχα" και κατευναστικά χρώματα και τα bold χρώματα, αναπτύσσεται μια κλίματα αποχρώσεων που ανεβάζει και κατεβάζει την ένταση των χρωμάτων. Κάπου εδώ βρίσκουμε και την κομψή απόχρωση του olive green, ή αλλιώς το λαδί. 

Διαβάστε Επίσης

Αν, επομένως, θέλετε να βάλετε λίγο χρώμα στις εμφανίσεις σας, αλλά να αποφύγετε τις εντάσεις, μπορείτε να καταφύγετε στο chic olive green. To λαδί είναι ένα σκούρο κιτρινοπράσινο χρώμα ή γκριζωπό-πράσινο και αναφέρεται στις γήινες αποχρώσεις. Συγγενεύει στενά με το χακί, γι' αυτό και συχνά είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά ανάμεσά τους. Όπως κάθε άλλη γήινη απόχρωση, μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με άλλα χρώματα, λιγότερο ή περισσότερο έντονα, και αποπνέει διαχρονική κομψότητα

Η έμπνευση για κομμάτια σε λαδί έρχεται από τη χριστουγεννιάτικη εμφάνιση της Kate Middleton, η οποία για να παραστεί στη λειτουργία των Χριστουγέννων στο Sandringham μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας επέλεξε ένα μονοχρωματικό outfit σε olive green

To παλτό της Kate Middleton 

Βασικό κομμάτι στο look της Πριγκίπισσας της Ουαλίας ήταν το Alexander McQueen παλτό της σε λαδί, που έχει φορέσει και στο παρελθόν. Στο ίδιο χρώμα ήταν και το πλεκτό φόρεμα από το Mango που φορούσε μέσα απ' αυτό, ενώ την εμφάνισή της ολοκλήρωσε με καφέ σουέτ μπότες Gianvito Rossi, σουέτ clutch  Stuart Weitzman, δερμάτινα γάντια Dents Gloves, fedora καπέλο Philip Treacy, επίσης σε λαδί, και ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια Sézane- που όπως έγινε γνωστό ήταν το δώρο από τον σύζυγό της, Πρίγκιπα William, για τα Χριστούγεννα. 

Editor's choice 

Αν θέλετε να εντάξετε το olive green στις εμφανίσεις σας ή να ενισχύσετε με κομψά κομμάτια σε λαδί την γκαρνταρόμπα σας, οι παρακάτω επιλογές που περιλαμβάνουν από παλτό και μπουφάν μέχρι πουλόβερ, παντελόνια, φορέματα, παπούτσια και τσάντες, θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. 

Puffer μπουφάν, Stand Studio.
Πουλόβερ alpaca και mohair Max Mara, Max Mara Boutique.
Σατέν φόρεμα Max Mara, Max Mara Boutique.
Παλτό με μείγμα από μαλλί και διπλή σειρά κουμπιών, Massimo Dutti.
Ζέρσεϊ μίνι φόρεμα, The Attico.
Ankle boots Gia Borghini x RHW, Gia Borghini.
"Hera" μπλούζα, Zeus+Dione.
Κοτλέ παντελόνι, Velvet.
Tote τσάντα MICHAEL Michael Kors, Kalogirou.
Βouclé κοντό παλτό, Isabel Marant étoile.
Mélange effect μίντι φούστα, Ulla Johnson.