Τα μυστικά του κομψού summer party dressing

Τι μπορείτε να φορέσετε σ' ένα καλοκαιρινό party.

Το καλοκαίρι δεν φέρνει μαζί του μόνο διακοπές. Φέρνει και πολλά καλέσματα σε γάμους και cocktail events που πολλαπλασιάζουν τις ευκαιρίες για κομψό styling. Η εμφάνιση σ' ένα καλοκαιρινό party είτε γάμου είτε εταιρικό ή απλά για να γιορτάσετε κάποιον φίλο, δεν επιτρέπει λάθη αν θέλετε να επιβεβαιώσετε την καλή σας αντίληψη του στιλ και το αλάνθαστο γούστο σας. Το party- dressing, επίσης, οφείλει να είναι εντυπωσιακό για να ξεχωρίζει από τα everyday looks, αλλά και γιατί ταιριάζει στην party διάθεση. 

Τα μυστικά του καλοκαιρινού party dressing 

Ας ξεκινήσουμε από τον βασικό κανόνα που λέει ότι ό,τι κι αν επιλέξετε να φορέσετε, θα πρέπει να νιώθετε άνετα μ' αυτό. Η άνεση και η ασφάλεια στο ντύσιμο είναι αυτές που θα απελευθερώσουν την αυτοπεποίθησή σας. Όχι τυχαία, επομένως, η πρώτη επιλογή των περισσότερων γυναικών για το look τους σ' ένα καλοκαιρινό party είναι το φόρεμα. Τα φορέματα διαθέτουν τέτοια ποικιλία σε σιλουέτες που για κάθε γυναίκα υπάρχει εκείνο που την κάνει να νιώθει καλά με την εφαρμογή του στο σώμα της και παράλληλα, να αισθάνεται πολύ θηλυκή. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα γούστου και προσωπικού στιλ αν θα επιλέξετε ένα φόρεμα σε μίνιμαλ, καθαρές γραμμές και ουδέτερα χρώματα ή θα περάσετε σε πιο bold και stament επιλογές ποντάροντας σε έντονα χρώματα, έντονα μοτίβα και φορέματα με glam χαρακτήρα (ή και όλα αυτά μαζί). 

Διαχρονικά stylish επιλογή για looks σε καλοκαιρινά party αποτελούν τα slip dress που έγιναν δημοφιλή στα 90s και η φετινή τάση του μινιμαλισμού έχει επαναφέρει δυναμικά στη μόδα. Ένα slip dress που μπορείτε να συνδυάσετε πολύ εύκολα με διακριτικά χρυσά κοσμήματα και λεπτεπίλεπτα πέδιλα, θα σας εξασφαλίσει μία ενημερωμένη εμφάνιση με all time classic χαρακτήρα. 

Διαβάστε Επίσης

Τα halter-neck φορέματα έχουν την ίδια δυναμική με τα slip dresses: είναι μία καλή επιλογή για εμφανίσεις σε cocktail party και είναι ιδιαιτέρως σέξι και θηλυκά. Ένα halter-neck φόρεμα με πιέτες σ' ένα λαμπερό, έντονο χρώμα θα σας εξασφαλίσει διαχρονικό στιλ και θα κάνει statement, ενώ μπορείτε να το συνδυάσετε υπέροχα με τα mules σας. 

Αν επιμείνουμε λίγο περισσότερο στις τάσεις της σεζόν, τα μαύρα φορέματα και τα λευκά φορέματα είναι αυτά στα οποία μπορείτε να επενδύσετε για το summer party dressing σας, αφού η μόδα έχει επενδύσει πολύ φέτος στα δυο αυτά κλασικά χρώματα. Το μαύρο φόρεμα, όπως και το λευκό, δεν χρειάζονται, βεβαίως, τις τάσεις για να τα επιλέξετε, ήταν και θα είναι διαχρονικές επιλογές που μπορούν να συνδυαστούν με τα πάντα. Προσέξτε, ωστόσο, να τα αποφύγετε σε party γάμου για να α. μη συμπέσει το look σας με την εμφάνιση της νύφης (λευκό θα πρέπει να είναι μόνο το νυφικό), β. συμβαδίσετε με το κλίμα της χαράς που επιβάλει η συγκεκριμένη περίσταση (το μαύρο ως χρώμα πένθους σε προτείνεται για εμφανίσεις σε γάμο).

Όπως είπαμε ήδη, τα party looks χρειάζονται το glam οπότε φορέματα με πούλιες ή metallic υφές και αποχρώσεις, ακόμα και δαντέλα, είναι ανάμεσα σ' αυτά στα μπορείτε να πείτε "ναι". Το ίδιο ισχύει και για φορέματα με λεπτομέρειες που στοχεύουν στον εντυπωσιασμό, όπως τα φτερά στα φινιρίσματα, οι όγκοι στα μανίκια ή τις φούστες, τα πλούσια βολάν. Φροντίστε, βεβαίως, σ' αυτή την περίπτωση να διατηρήσετε "ήσυχο" το υπόλοιπο styling της εμφάνισης, ιδιαίτερα αν αυτό δεν είναι ακριβώς το στιλ που σας εκφράζει αλλά απλά θέλετε να του δώσετε την ευκαιρία για ένα party look.

Τέλος, μη ξεχνάτε ότι στο καλοκαίρι, και τις μαυρισμένες επιδερμίδες, ταιριάζουν τα έντονα χρώματα και ένα party dress σε πράσινο, πορτοκαλί, μοβ, κόκκινο ή κίτρινο, θα ανεβάσουν το volume της διάθεσή σας χωρίς να στερηθείτε καθόλου από το στιλ σας. 

Extra Tip: Μία εμφάνιση δεν μπορεί να είναι ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς τα σωστά αξεσουάρ. Μιλώντας, λοιπόν, για party looks, δώστε προσοχή στα κοσμήματα που θα συνδυάσετε με τα σύνολά σας, το τσαντάκι που θα κρατήσετε και φυσικά, τα παπούτσια. Σε μία μίνιμαλ εμφάνιση μπορείτε να δώσετε ένταση με τα αξεσουάρ σας, σε μία statement εμφάνιση θα πρέπει να είστε πιο συντηρητικές για να κρατήσετε την ισορροπία. 

Get the style