Holiday Party Trends | 3 τάσεις που ξεχωρίζουν στα festive looks του 2023

Πώς θα είστε festive υιοθετώντας τις top τάσεις της σεζόν Χειμώνας 2023.

Διανύουμε αυτή την εποχή όπου αναφορικά με το στιλ μας θα πρέπει να υπολογίσουμε μία ακόμα παράμετρο: τα looks για τα πάρτι των γιορτών. Κάθε σεζόν στη μόδα φέρνει τις δικές της τάσεις, και κάπου ανάμεσά τους ξεχωρίζουν συνήθως και αυτές που θα εξυπηρετήσουν άριστα το festive στιλ (χωρίς απαραίτητα να απευθύνονται αποκλειστικά σ' αυτό). Στη σεζόν Φ/Χ 2023 -24 κυρίαρχο εμφανίζεται το red trend, το οποίο βασίζεται σ' ένα χρώμα, το κόκκινο, που διαχρονικά έχουμε ταυτίσει με τις γιορτές. Ξεχωρίζουν, επίσης, τα metallics, ιδίως το silver trend, με τη μόδα να επιχειρεί να το εντάξει στο καθημερινό ντύσιμο, ωστόσο αυτό δεν παύει να εξασφαλίζει τη λάμψη που ταιριάζει στα party looks, ενώ μία ακόμα τάση, που δεν είναι τόσο δημοφιλείς, αλλά οι γιορτές μοιάζουν ιδανικές για να γίνει μία από τις πρωταγωνίστριες, είναι το ρομαντικό goth που χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό δαντέλας και μαύρου χρώματος. 

Αν, λοιπόν, θέλετε να αφήσετε για φέτος τις παγέτες στην άκρη και να ακολουθήσετε την επικαιρότητα της μόδας, μπορείτε να εμπνευστείτε για τα holiday party looks σας από αυτές τις top τάσεις: 

1. Seeing Red 

Το κόκκινο είναι το χρώμα της χρονιάς και εμφανίστηκε σχεδόν σ' όλες τις συλλογές της σεζόν Φ/Χ 2023-24. Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ "ντύνονται" στο χρώμα του πάθους και προσφέρουν την απαραίτητη ένταση στην εποχή της "ήρεμης πολυτέλειας". Φέτος τις γιορτές εμπιστευτείτε το κόκκινο για τις εμφανίσεις σας, είτε αυτό σημαίνει ότι θα φορέσετε ένα βραδινό φόρεμα για να δώσετε το παρών σ' ένα χριστουγεννιάτικο gala είτε ένα crisp κόκκινο κοστούμι για το Xmas party του γραφείου είτε ένα sexy preppy look στο οποίο θα συνδυάσετε μίνι φούστα, πουκάμισο και γραβάτα, όπως προτείνει ο Valentino

Holiday Party Trends | 3 τάσεις που ξεχωρίζουν στα festive looks του 2023
Jason Wu AW'23

Valentino AW'23
Valentino AW'23

Ferragamo AW'23
Ferragamo AW'23

2. Metallic Trend 

Τα metallics προσπαθούν να βρουν φέτος τη θέση τους ανάμεσα σε casual υφές και να γίνουν στοιχείο του καθημερινού ντυσίματος. Ωστόσο, τα metallics παραμένουν λαμπερά και ειδικά φέτος, η ασημί τους εκδοχή παίρνει κυριολεκτικά τη θέση του χρυσού στις glam εμφανίσεις των γιορτών. Από ένα εντυπωσιακό metallic φόρεμα με λεπτομέρειες που του εξασφαλίσουν ένα party αέρα όπως τα κρόσσια στην πρόταση Rabanne ή ένα ασημί μίνι ντραπέ όπως αυτό της συλλογής Ferragamo μέχρι ένα metallic σετ σε χρυσό, όπως αυτό που συναντάμε στη Simone Rocha, τo trend των metallics υπόσχεται τα πιο updated looks τη φετινή εορταστική περίοδο.  

Rabanne AW'23
Rabanne AW'23
 
Ferragamo AW'23
Ferragamo AW'23
Simone Rocha AW'23
Simone Rocha AW'23

3. Gothic Romance 

Ο goth ρομαντισμός μπορεί να μην απευθύνεται ως στιλ σε όλες, οι δαντέλες όμως μπορούν. Η τάση που συνδυάζει την επιστροφή της μόδας στο διαχρονικό μαύρο με στοιχεία από το στιλ της υποκουλτούρας του goth, μοιάζει ιδανική για μια διαφορετική προσέγγιση στο κλασικό look μ' ένα LBD. Μαύρη δαντέλα, διαφάνειες, βελούδο, ταφτάς και σατέν συνυπάρχουν με ρομαντικές λεπτομέρειες όπως φιόγκοι, βολάν, πέρλες και τσόκερ στα looks της πρότασης αυτής, ενώ ένα ζευγάρι μπαλαρίνες ή ankle boots με buckles θα κάνουν πιο πειστική την εμφάνισή σας. 

Erdem AW'23
Erdem AW'23

Sandy Liang Fall/Winter 2023
Sandy Liang AW'23

Rodarte AW'23
Rodarte AW'23