To παντελόνι που θα μας απασχολήσει περισσότερο το 2024

Η Y2K αισθητική εξακολουθεί να δημιουργεί τάσεις.

To 2021 ήταν η χρονιά των biker shorts. To 2022 σάρωσαν στις τάσεις τα cargo pants, συνεχίζοντας και το 2023 με την elevated εκδοχή τους. Η σεζόν Φ/Χ 2023-24 άνοιξε μία μεγάλη συζήτηση για το "no pants" trend (και τα σορτς που θυμίζουν εσώρουχα), ενώ για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2024 η μόδα έχει φροντίσει να επαναφέρει στο στιλ ένα παντελόνι που "γεννήθηκε" στα 50s, έγινε διάσημο στα 60s και αναβίωσε σε πιο sporty εκδοχή (capri leggings) στα 90s & 00s. Ο λόγος, βεβαίως, για τα κάπρι παντελόνια, που το 2024 αναμένεται να είναι η χρονιά τους

Το βασικό χαρακτηριστικό των capri pants είναι το μήκος τους: είναι πιο μακριά από τα σορτς αλλά όχι τόσο μακριά όσο τα παντελόνια. Συνήθως, το μήκος τους σταματά λίγο κάτω από το γόνατο, γι' αυτό και συχνά θα τα δείτε να τα περιγράφουν ως παντελόνια 3/4 (τριών τετάρτων), ενώ η γραμμή τους είναι τις περισσότερες φορές slim. Η μόδα, λοιπόν, της σεζόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2024 επαναφέρει το παντελόνι κάπρι και δεν μένει αποκλειστικά στην εκδοχή του κολάν, αλλά εξερευνά και relaxed γραμμές.

Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, στις A/K 2024 συλλογές των Carolina Herrera και Blumarine συναντάμε την πρόταση των tailored capris που συνδυάζονται είτε με άνετα blazers είτε με cropped jackets δημιουργώντας το ανανεωμένο office look (και όχι μόνο) της άνοιξης, ενώ στις κολεξιόν Ferragamo και 3.1 Phillip Lim έχουμε ωραίους συνδυασμούς capri leggings με bomber jackets, δερμάτινα tops και mules σ' ένα μοντέρνο και ολόφρεσκο sporty chic στιλ. 

Capris on the Runway 

To παντελόνι που θα μας απασχολήσει περισσότερο το 2024
3.1 Phillip Lim SS'24

Ferragamo SS'24
Ferragamo SS'24

Tory Burch SS'24
Tory Burch SS'24

Sandy Liang SS'24
Sandy Liang SS'24

Blumarine SS'24
Blumarine SS'24

Retrofête SS'24
Retrofête SS'24

#OOTD: Πώς φορούν τα capris οι fashionistas

Αν θέλετε να κάνετε δοκιμές στο πώς θα φορέσετε τα capri pants, δοκιμάστε μίνιμαλ και πρακτικούς συνδυασμούς. Αυτή την εποχή μπορείτε να φορέστε ένα κάπρι με ένα άνετο blazer, μ' ένα oversized πουλόβερ ή με φαρφύ πουκάμισο, αλλά προφανώς θα χρειαστεί να είστε κάπου που θα είστε ασφαλείς από το κρύο. Η εποχή που θα φορέσουμε περισσότερο το κάπρι είναι η άνοιξη και τότε μπορείτε να δοκιμάσετε συνδυασμούς με cropped τζάκετ, εφαρμοστά σακάκια, ιδιαίτερα tops, ακόμα και απλά, φαρδιά t-shirts. Φυσικά, μπορείτε να ολοκληρώσετε με πέδιλα ή mules, αλλά και με τα αθλητικά σας παπούτσια.