Oscars 2024 | Οι καλύτερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Ποιες σταρ πραγματικά ξεχώρισαν με τα looks τους στο κόκκινο χαλί των φετινών Oscars.

Μία ακόμα τελετή απονομής Όσκαρ, και συγκεκριμένα η 96η, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 11 Μαρτίου, στο Λος Άντζελες. Της τελετής, βεβαίως, προηγήθηκε η άφιξη των αστέρων του Hollywood, μεταξύ των οποίων και των υποψηφίων, στο κόκκινο χαλί του Dolby Theater Ovation Hollywood και η συζήτηση για τις καλοντυμένες της βραδιάς ξεκίνησε ήδη από τις πρώτες παρουσίες. 

Κόκκινο χαλί σημαίνει υψηλή ραπτική, πολυτελή κοσμήματα και άφθονο glam. Οι καλεσμένες φρόντισαν να κάνουν check και στα τρία αυτά κουτάκια, αν και δεν έλειψαν και εμφανίσεις με relaxed χαρακτήρα για τα δεδομένα του θεσμού. Η Billie Eilish με το Chanel ταγέρ της ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα, όπως και η Andrea Riseborough με το καρό φόρεμά της από την πιο πρόσφατη συλλογή (AW'24) του οίκου Loewe. Όμως, αυτές ήταν οι εξαιρέσεις οι οποίες άπτονται του προσωπικού στιλ και της προσωπικότητας κάθε καλλιτέχνιδος, και τον κυρίαρχο λόγο στο red carpet είχαν οι βραδινές τουαλέτες

Για πολλές από τις πρωταγωνίστριες, η επιλογή ήταν ο μινιλαμισμός στολισμένος, ωστόσο, με την απαραίτητη λάμψη των στρας, των κρυστάλλων ή απλά των λαμπερών υφών. Για κάποιες άλλες, η έμφαση δόθηκε στις γραμμές, όπως την peplum ή τη mermaid ή ακόμα και σε ογκώδεις σιλουέτες, και τις λεπτομέρειες όπως φτερά, κάπες, ουρές και statement κοσμήματα. Το μαύρο χρώμα όπως και τα metallics είχαν τον πρώτο λόγο σε χρώματα και αποχρώσεις, ενώ τα παστέλ εκπροσώπησαν με επιτυχία τόσο η custom δημιουργία του Louis Vuitton για την Emma Stone σε mint απόχρωση όσο και το Giambattista Valli Haute Couture custom φόρεμα της Ariana Grande σε ροζ. 

Την υπογραφή Armani Privé είχαν δυο από τις πιο chic glam εμφανίσεις της βραδιάς, αυτή της Zendaya και αυτής της Lupita Nyong'o, ενώ ιδιαίτερης ομορφιάς και αξίας ήταν το φόρεμα της Lily Gladstone που δημιούργησε για εκείνη ο Gucci σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Joe Big  Mountain του Ironhouse Quillwork, στο οποίο αναπαριστώνται σχέδια από την κληρονομιά των Ιθαγενών της Αμερικής, απ' όπου έλκει την καταγωγή της η ηθοποιός. Τέλος, υπάρχει κι εκείνο το Balenciaga Couture mermaid φόρεμα της Carey Mulligan που αναβιώνει μία δημιουργία του Cristóbal Balenciaga από το 1951, το περίφημο "Mermaid” dress. 

Οι καλύτερες εμφανίσεις από το red carpet των Oscars 2024: 

Η Zendaya με Armani Privé

H Emma Stone με custom Louis Vuitton

Lily Gladstone με custom Gucci x Joe Big Mountain of Ironhouse Quillwork.

Η Margot Robbie με Versace

H Carey Mulligan με Balenciaga.

H Greta Lee με Loewe.

H Lupita Nyong'o με custom Armani Privé.

Η Emily Blunt με Schiaparelli

Ariana Grande με Giambattista Valli Haute Couture

Η Anya Taylor-Joy με Christian Dior Haute Couture

Florence Pugh με Del Core

Η Charlize Theron με Dior.

H Kirsten Dunst με Gucci.

H Sandra Huller με custom Schiaparelli. 

Η Issa Rae με AMI Paris

H America Ferrera με custom Atelier Versace.