Τα καλύτερα σαμπουάν με κερατίνη για πιο λεία και υγιή μαλλιά

Πείτε αντίο στο φριζάρισμα και τις κατεστραμμένες άκρες.

Η κερατίνη αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο συστατικό που φαίνεται να δίνει λύση στο αιώνιο πρόβλημα του φριζαρίσματος των μαλλιών. Η επανόρθωση και η αναδόμησή τους με αυτό το πολύτιμο συστατικό, τα βοηθά να είναι πιο δυνατά, ανακτώντας την ελαστικότητα και τη λάμψη τους. Τι είναι όμως ακριβώς και ποια είναι τα καλύτερα σαμπουάν με κερατίνη;

Τι είναι η κερατίνη;

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για μια ζωτική πρωτεΐνη που βοηθά στη σύνθεση τόσο της εσωτερικής  όσο και της εξωτερικής δομής των μαλλιών. Με την πάροδο του χρόνου και τις επιθέσεις που δέχονται τα μαλλιά σε καθημερινή βάση (βλ. heat styling, έκθεση στις ακτίνες UV κ.ά), η κερατίνη μειώνεται, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το σπάσιμο της τρίχας, το φριζάρισμα και γενικότερα τη φθορά των μαλλιών.

Γιατί να εντάξετε ένα σαμπουάν με κερατίνη στη ρουτίνα σας;

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών με κερατίνη μπορούν να αναπληρώσουν και να προστατεύσουν τη φυσική πρωτεΐνη κερατίνης, αντιστρέφοντας έτσι μερικές από τις φθορές που έχουν προκληθεί και προστατεύοντας από μελλοντικές. Η ένταξη ενός σαμπουάν με κερατίνη στη haircare ρουτίνα σας, θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της απαλότητας των μαλλιών, αλλά και τη μείωση του φριζαρίσματος. Τα μαλλιά θα είναι πιο ευκολοχτένιστα, ελαστικά και λαμπερά, ενώ θα δείχνουν πολύ πιο υγιή.

Διαβάστε Επίσης

Editor's Choice | Τα καλύτερα σαμπουάν με κερατίνη

Phytokératine Shampoo, Phyto Paris (στα φαρμακεία)

Phytokératine Shampoo, Phyto Paris (στα φαρμακεία)

Εμπλουτισμένο με φυτική κερατίνη, αυτό το σαμπουάν καθαρίζει και σέβεται τα κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά από τις καθημερινές επιθέσεις του heat styling. Επιδιορθώνει τις ίνες των μαλλιών αφηνοντας τα ελαστικά και απαλά.

Moisture Repair Shampoo, Moroccanoil

Moisture Repair Shampoo, Moroccanoil

Το υπέροχο άρωμα δεν είναι ο μόνος λόγος να αγοράσετε το Moisture Repair Shampoo της Moroccanoil. Αναδομεί και ενδυναμώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, ενώ παράλληλα αποκαθιστά το περιτρίχιο.

Keratin Smooth Colour Shampoo, TRESemmé

Keratin Smooth Colour Shampoo, TRESemmé

Με εκχύλισμα κερατίνης και έλαιο Moroccan από την Αφρική, το σαμπουάν Keratin Smooth Colour της TRESemmé βοηθά τα μαλλιά να αντισταθούν στο φριζάρισμα, απομακρύνει τους κόμπους, προστατεύει το χρώμα, ενισχύει τη λάμψη και προσθέτει απαλότητα στα ταλαιπωρημένα από τη βαφή μαλλιά.

Medium Hair Shampoo, Ouai (sephora.gr)

Medium Hair Shampoo, Ouai (sephora.gr)

Αυτό το ενυδατικό σαμπουάν θρέφει την τρίχα χάρη στο φοινικέλαιο και το έλαιο καρύδας, ενώ παράλληλα ενισχύει τα μαλλιά χάρη στην κερατίνη και αναδεικνύει τη λάμψη τους χάρη στο εκχύλισμα κουμ κουάτ. Το αποτέλεσμα; Τα μαλλιά γίνονται λαμπερά και μεταξένια.

Absolue Keratine Shampoo, Rene Furterer Paris (στα φαρμακεία)

Absolue Keratine Shampoo, Rene Furterer Paris (στα φαρμακεία)

Το σαμπουάν ανανέωσης Absolue Keratine επανορθώνει ακόμα και τα πιο κατεστραμμένα μαλλιά, αποκαθιστώντας την αρχική ανθεκτικότητά τους κι αφήνοντάς τα απαλά, λαμπερά και ευκολοχτένιστα.

Keratin Protect Shampoo, System Professional

Keratin Protect Shampoo, System Professional

Σχεδιασμένο για όλους τους τύπους μαλλιών, το Keratin Protect Shampoo καθαρίζει απαλά τα μαλλιά, θρέφοντάς τα σε βάθος για ένα πιο λείο και λαμπερό αποτέλεσμα.

Discipline Bain Fluidealiste, Kérastase

Discipline Bain Fluidealiste, Kérastase

Το σαμπουάν λείανσης Kérastase Discipline Bain Fluidealiste προορίζεται ειδικά για τα ατίθασα μαλλιά που απαιτούν πολλή περιποίηση. Χάρη στο σύμπλεγμα Morpho-Kératine™ αποτρέπει το φριζάρισμα, ενώ χάρη στην τεχνολογία Surface Perfector - διευκολύνει το βούρτσισμα και μαλακώνει τις ίνες της τρίχας.