Ο Timothée Chalamet είναι το νέο πρόσωπο του Bleu de Chanel

Ο ταλαντούχος ηθοποιός αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά ανδρών που αρνούνται να συμφιλιωθούν με τα στερεότυπα, πράγμα που συμπίπτει με τις αξίες του εμβληματικού ανανεωμένου αρώματος.

Για τη Gabrielle Chanel, η αντισυμβατικότητα και το να γνωρίζεις τον πραγματικό εαυτό σου ήταν στοιχεία που ήθελε να αποπνέει ο εμβληματικός γαλλικός οίκος που φέρει το όνομά της, μία διαχρονική φιλοσοφία που κουμπώνει απόλυτα στο BLEU DE CHANEL και το νέο κεφάλαιο του ιστορικού ανδρικού αρώματος. Το νέο πρόσωπο που ανέλαβε να επικοινωνήσει το μήνυμα και αντιπροσωπεύει τον άνδρα που μπορεί να φορέσει το εν λόγω άρωμα που απευθύνεται σε εκείνους που δεν θέλουν να περιορίζονται στα όρια ενός κουτιού και να συμφωνούν με στερεότυπα, δεν είναι άλλος από τον Timothée Chalamet.

Ο Timothée Chalamet είναι το νέο πρόσωπο του Bleu de Chanel

Η νέα καμπάνια που φέρει την υπογραφή του φημισμένου φωτογράφου Mario Sorrenti, παρουσιάζει το ανανεωμένο άρωμα μέσα από ένα αναζωογονητικό φως, μέσα από μία καθηλωτική συνεργασία ανάμεσα σε ένα πολιτιστικό σημείο αναφοράς στα αρώματα παγκοσμίως με ένα μαγνητικό είδωλο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή. Ο Chalamet μοιάζει ιδανικός για τον συγκεκριμένο "ρόλο", καθώς αντιπροσωπεύει τις πολλές πτυχές ενός άνδρα με ζωηρές και συνάμα ήσυχες ιδιοσυγκρασίες. Έναν άνδρα που δεν επιθυμεί να ζει εγκλωβισμένος μέσα στο πλαίσιο ενός κουτιού, παρά κάνει ένα βήμα παραπέρα και είναι αποφασισμένος να κινείται εκτός των ορίων που του δίνονται. 

Timothee Chalamet
Timothee Chalamet

Ο BLEU DE CHANEL άνδρας, ο οποίος βρίσκει τον απόλυτο ορισμό του στο πρόσωπο του δημοφιλούς ηθοποιού, μπορεί να βλέπει τη μεγαλύτερη εικόνα, ωστόσο γοητεύεται από τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί αρκετοί να μην προσέχουν. Δεν δειλιάζει να αγκαλιάσει τις αδυναμίες του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει τη δύναμη να προχωρήσει μπροστά.

Timothee Chalamet

Στην ουσία, οι αντιφάσεις είναι εκείνες που τον ορίζουν καθώς μπορεί ταυτόχρονα να είναι δυνατός και ευάλωτος, νευρικός και εκλεπτυσμένος, αναζητώντας την ελευθερία να είναι, να γίνει και να βελτιώσει τον εαυτό του, μέσα από τη μοναδικότητά του, το στιλ του και χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. 

Timothee Chalamet

Timothee Chalamet

Λίγα λόγια την ιστορία του  αρώματος

Λαμβάνοντας έμπνευση από το εμβληματικό άρωμα CHANEL N°5 του οίκου που λανσαρίστηκε το 1921, το BLEU DE CHANEL έρχεται να θέσει τις βάσεις για μια προοδευτική νοοτροπία για το πώς ο σύγχρονος άνδρας είναι. Ακροβατώντας ανάμεσα σε trends και status quo, το άρωμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως Eau de Toilette το 2010, το οποίο ακολούθησε 4 χρόνια αργότερα η θερμότερη απόδοση σε Eau de Parfum. Δημιουργός του, ο φημισμένος αρωματοποιός της CHANEL, Jacques Polge, που ταίριαξε τη μυρωδιά του ξύλου με φωτεινές νότες εσπεριδοειδών, καταλήγοντας σε ένα οσφρητικό μονοπάτι πέρα από το status quo με πλούσιο αστικό και μοντέρνο ορίζοντα. Από την άλλη, το επιβλητικό μπουκάλι με την αινιγματική απόχρωση - του πολύ μπλε για να είναι μαύρο και πολύ μαύρο για να είναι μπλε - είναι σήμα κατατεθέν και αντιπροσωπεύει τον άνδρα που είναι φαινομενικά ανοιχτός σε όλες τις πιθανότητες. 

Bleu de chanel

Η νέα σελίδα στο BLEU DE CHANEL

Τον ίδιο δυαδικό χαρακτήρα αναγνωρίζει και ο Olivier Polge, ο οποίος διαδέχθηκε τον πατέρα του στο τιμόνι της δημιουργίας των αρωμάτων Chanel το 2015. "Υπάρχει μια δυαδικότητα μέσα στο άρωμα όπου μια προφανής φρεσκάδα συναντάται με μια ξαφνική οικεία μορφή αισθησιασμού και δύναμης", εξηγεί ο αρωματοποιός, που πήγε ένα βήμα παρακάτω τη συλλογιστική, συνθέτοντας την εκλεπτυσμένη κομψότητα του BLEU DE CHANEL Parfum το 2018. Ο ίδιος βλέπει τη διαδικασία σαν εκείνη που πραγματοποιεί ένας ζωγράφος για να αναμείξει συγκεκριμένες αποχρώσεις στην παλέτα του.

Olivier Polge
Ο αρωματοποιός Olivier Polge

Το ανανεωμένο άρωμα παρουσιάζει τη νέα μορφή αρρενωπότητας που αρνείται να δεσμευτεί από αρχέτυπα και προσπαθεί να προχωρά για να αναμορφώσει το τι μπορεί να προκαλέσει ένα σύγχρονο ανδρικό scent, διευρύνοντας και επαναπροσδιορίζοντας την ευρεία απήχησή του στο κοινό. Σε αυτό το νέο ενδιαφέρον κεφάλαιο το περίφημο άρωμα αφηγείται την ιστορία του ανανεωμένου BLEU DE CHANEL άνδρα, το οποίο απευθύνεται σε μία τολμηρή γενιά που παραβαίνει τους "κανόνες" με αφορμή την αναζήτηση της αυτογνωσίας. "Υπάρχει το σωστό επίπεδο βεβαιότητας και έντασης στο BLEU DE CHANEL που ενισχύει και εκφράζει έναν άνδρα που αρνείται να εγκλωβιστεί σε ένα στερεότυπο. Κάποιος που αδιαφορεί για τα προσχήματα και δεν φοβάται να δείξει ένα βάθος ευαλωτότητας που κρύβεται κάτω από τον ισχυρό, αφοπλιστικό χαρακτήρα του", λέει ο Polge, επιβεβαιώνοντας ότι το BLEU DE CHANEL επιτρέπει σε κάποιον να εκφράσει κάτι ειλικρινές και ενστικτώδες για την προσωπικότητά του.

Διαβάστε Επίσης