H Cate Blanchett μιλάει στο Harper’s Bazaar Greece για την ιδιαίτερη σχέση της με τον Giorgio Armani

Με αφορμή τα 10 χρόνια εορτασμού του αρώματος "Sι" και το λανσάρισμα του νέου "Sι Eau de Parfum Intense".

Ακριβώς μια δεκαετία μετά το λανσάρισμα του πρώτου "Sì" ο οίκος Giorgio Armani Beauty λανσάρει τη νέα εκδοχή του εμβληματικού αρώματος, το "Sì Eau de Parfum Intense". Μούσα του maestro και πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας όλων των εκδοχών "Sì" από το 2013 μέχρι και σήμερα, η γοητευτική Kέιτ Μπλάνσετ μετουσιώνει απόλυτα τις αξίες του οίκου, καθώς ξεχωρίζει για τη διαχρονική της κομψότητα, την ομορφιά, το ταλέντο και το προσωπικό της στυλ.

H.B.: Τι αισθήματα σας προκαλεί το νέο άρωμα "Sì Eau de Parfum Intense";
Κ.Μ.: Είναι γεμάτο τόσο πολλές αναμνήσεις. Περικλείει 10 υπέροχα χρόνια και όλες τις εκπληκτικές εκδοχές του "Sì" που έχω γνωρίσει, αλλά το νέο "Sì Eau de Parfum Intense" ξεχωρίζει για τον ζεστό και αισθησιακό χαρακτήρα του. Νιώθεις πως σε αγκαλιάζει με τον πλούσιο γεμάτο χυμό του, που εμπερικλείει δύο είδη βανίλιας. Και ειδικά με αυτή τη νέα καμπάνια δείχνει πόσο αγκαλιάζει τις διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα κάθε γυναίκας.Είναι γεμάτο χαρά, ένα άρωμα που δημιουργήθηκε για να προσφέρει αυτοπεποίθηση και δύναμη.

H.B.: Πώς θα περιγράφατε τη γυναίκα που φοράει "Sì";
Κ.Μ.: Είναι σίγουρη για τον εαυτό της, αλλά πολλές φορές ο τρόπος που το δείχνει είναι ήσυχος, ενώ κάποιες άλλες φορές πιο νεανικός. Έχει θετική εικόνα και ισχυρή αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της, χωρίς να νιώθει πως πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτό. Πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται το άρωμα φέρνει και διαφορετικά στοιχεία στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάποιες φορές είναι πιο γλυκό, κάποιες πιο πλούσιο και αισθησιακό. Αυτή η συνεχώς μεταβαλλόμενη διαδικασία εξέλιξης του αρώματος στην επιδερμίδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μεταβολές του χαρακτήρα της κάθε γυναίκας, που είναι τόσο μοναδική. Καμία γυναίκα δεν αντιπροσωπεύεται από ένα μόνο χαρακτηριστικό, αλλά από πολλές διαφορετικές εκφάνσεις του χαρακτήρα της, όπως αντίστοιχα και το άρωμα "Sì".

H Cate Blanchett μιλάει στο Harper’s Bazaar Greece για την ιδιαίτερη σχέση της με τον Giorgio Armani

H.B.: Τι έχετε μάθει μέσα από τη στενή συνεργασία σας με τον Giorgio Armani; Υπάρχει κάποια μοναδική, ίσως αξέχαστη στιγμή που θα θέλατε να μοιραστείτε;
Κ.Μ.: Κάθε φορά που είμαι μαζί του είναι μια μαγική στιγμή και δεν είναι τόσο αυτά που λέει, όσο η σύνδεση που έχουμε μεταξύ μας. Είναι ένας βαθιά φιλοσοφημένος άνθρωπος και πάντα νιώθω πιο γεμάτη, πιο "πλούσια" μετά από μια συζήτηση μαζί του. Από τις πλέον αξέχαστες εμπειρίες που έχω ζήσει μαζί με τον κύριο Armani είναι όταν πήγαμε στο νησί Παντελερία. Ζήσαμε τόσο μοναδικές στιγμές μαζί! Ήταν μια πολύ όμορφη περίοδος για μένα που δε θα ξεχάσω ποτέ. Eδώ και 10 χρόνια κάθε φορά που δουλεύω μαζί του για μία από τις διαφημιστικές καμπάνιες είναι ξεχωριστή και γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Με κάνει να νιώθω ανανεωμένη και ζωντανή. Είναι από τις πιο σημαντικές δημιουργικές σχέσεις που είχα μέχρι στιγμής στη ζωή μου. Όπως γνωρίζετε, ο Giorgio Armani δεν ασχολείται μόνο με τη μόδα και τη σειρά προϊόντων ομορφιάς και αρωμάτων, αλλά και με την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου και πολλά άλλα και έχει έναν μοναδικό, δικό του τρόπο να κοιτά τον κόσμο, μια δική του μοναδική κοσμοθεωρία.

H.B.: Τα αρώματα "Sì" σχετίζονται άμεσα με τη θετική αντιμετώπιση της ζωής και των καθημερινών προκλήσεων. Μπορεί ένα άρωμα να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και να ενδυναμώσει με αποτελεσματικό τρόπο τις γυναίκες;
Κ.Μ.: Πιστεύω ότι ειδικά από την περίοδο της πανδημίας και μετά ο ρόλος του αρώματος έγινε ακόμα πιο σημαντικός. Μετουσιώθηκε σε ένα μέσo αντιμετώπισης του στρες εκείνης της περιόδου. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι πολλές γυναίκες έχασαν
την όσφρησή τους για ένα διάστημα και αυτό τους είχε στοιχίσει πολύ. Έτσι, με την επαναφορά αυτής της αίσθησης, το άρωμα αποτελούσε για εκείνες ένα εξαιρετικό μέσο για να ανασύρουν και πάλι αισθήματα και αναμνήσεις, να νιώσουν όμορφα, να αλλάξουν στη στιγμή τη διάθεσή τους και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Πολλές φορές με ρωτούν ποια είναι η ρουτίνα ομορφιάς μου. Και ναι, είναι η εφαρμογή αντηλιακού, foundation, μάσκαρα και κραγιόν, αν βέβαια έχω χρόνο, αλλά το άρωμα είναι μια καθημερινή αξία της ρουτίνας μου που δεν αμελώ ποτέ. Έχω μια φίλη που έχει στην τσάντα της ένα στικ φρέσκιας βανίλιας, γιατί η βανίλια έχει αποδειχτεί ότι ευεργετεί τη διάθεση. Το συγκεκριμένο συστατικό είναι αρκετά έντονο στο "Sì Eau de Parfum Intense". Οι διαφορετικές ευωδιές ξυπνούν διαφορετικά συναισθήματα, όπως η ευωδιά του φρεσκομαγειρεμένου φαγητού ή του καλοκαιριού,
και, ανάλογα με τις προσωπικές αναμνήσεις του κάθε ανθρώπου, αλλάζουν και τη διάθεσή του. Το άρωμα κρύβει τεράστια δύναμη, την οποία και μεταδίδει.

H.B.: Τι περιλαμβάνει η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας;
Κ.Μ.: Είναι πολύ απλή, δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα. Πάντα εφαρμόζω την κρέμα Crema Nera με αντηλιακό δείκτη, ενώ αποφεύγω το foundation όταν έχω να κάνω διάφορες δουλειές μέσα στην ημέρα και είμαι σε διαρκή κίνηση. Αγαπώ το Luminous Silk foundation, καθώς αφήνει την επιδερμίδα να αναπνέει, δε δημιουργεί το εφέ μάσκας και γίνεται ένα με την επιδερμίδα – είναι τόσο ανάλαφρο, σαν να μη φοράω καθόλου foundation. Επίσης, μου αρέσει το Luminous Silk Concealer, από το
οποίο προσθέτω μόνο μια-δυο πινελιές για να φωτίσω το βλέμμα μου. Τέλος, μου
αρέσει να φοράω κραγιόν, όχι απαραίτητα κόκκινο, αλλά οποιαδήποτε απόχρωση
θα φωτίσει το πρόσωπό μου.

H.B.: Ταξιδεύετε συχνά. Πώς διατηρείτε την επιδερμίδα σας λαμπερή και ποιο
προϊόν δε λείπει ποτέ από το νεσεσέρ σας;
Κ.Μ.: Πλέον προσπαθώ να ταξιδεύω όσο το δυνατόν λιγότερο. Κάποιες φορές είναι σημαντικό να ξέρεις να λες "όχι". Για τη διατήρηση της υγιούς λάμψης της επιδερμίδας δεν είναι σημαντικό μόνο να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα  περιποίησης, αλλά και να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο τι βάζουμε μέσα στο σώμα μας, το είδος της τροφής που καταναλώνουμε και την ποιότητα του νερού που πίνουμε. Έχω ένα πολύ καλό φίλτρο νερού και δίνω προτεραιότητα στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού μου εκ των έσω. Συμπληρώνω τη διατροφή μου με προβιοτικά και πίνω μηλόξιδο. Επίσης, χρησιμοποιώ το Luminous Silk foundation για να δείχνει η επιδερμίδα μου αψεγάδιαστη, το οποίο χρησιμοποιούν και οι make-up artists που επιμελούνται το μακιγιάζ μου στα γυρίσματα κάθε καμπάνιας. Ακόμα και η εφαρμογή ενός κραγιόν κολακεύει την επιδερμίδα. Φοράω τα νέα Lip Power Matte, τα οποία λατρεύω για τη βελούδινη ενυδατική υφή τους.

Cate Blanchet

H.B.: Η ομορφιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μόδα και το αντίστροφο. Αναρωτιέμαι αν αυτό το δυναμικό δίδυμο είναι και το μυστικό της επιτυχίας του εμβληματικού οίκου Giorgio Armani.
Κ.Μ.: Συχνά, όταν χρησιμοποιούμε τον όρο "μόδα", αναφερόμαστε σε παλαιότερες συνθήκες και τάσεις που ισχύουν στο τώρα και αυτό που μου αρέσει είναι ότι, όταν ανατρέχω στο αρχείο του Giorgio Armani τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ανακαλύπτω πως υπάρχει μια διαχρονική κομψότητα και ποιότητα που διακατέχει τον οίκο και τα σχέδιά του. Μπορεί κάθε σεζόν να παρουσιάζει και νέα σχέδια στις συλλογές του, αλλά όλα διαθέτουν τον κοινό παρονομαστή της ήσυχης πολυτέλειας και της κομψότητας. Αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η ομορφιά που παραμένει αναλλοίωτη και διαχρονική στο πέρασμα του χρόνου και όχι μόνο για τη δεδομένη χρονική περίοδο. Ο οίκος Giorgio Armani Beauty είναι μια προέκταση του οράματός του για τη μόδα. Για παράδειγμα, αυτή τη χρονιά όλοι μιλούν για το ροζ και εκείνος το έχει συμπεριλάβει μέσα από υπέροχες ζωηρές αποχρώσεις στη νέα συλλογή με τα κραγιόν Lip Power Mattes. Επίσης, τον ενδιαφέρει πολύ οι άνθρωποι να ανακαλύπτουν τι ταιριάζει και τι τους κολακεύει, πολλές φορές μου λέει: "Μη φορέσεις το συγκεκριμένο ρούχο, φόρα το άλλο το οποίο σου πάει καλύτερα". Του αρέσει μέσα από τις δημιουργίες του να αναδεικνύει τον λαιμό και τους καρπούς των γυναικών, το βρίσκει εξαιρετικά κομψό. Είναι ο βασιλιάς της ήσυχης πολυτέλειας εδώ και πολλές δεκαετίες, ανεξάρτητα από το αν έχει γίνει τώρα ο όρος αυτός της μόδας.

H.B.: Η διαχρονική κομψότητα ορίζει τον κόσμο του Giorgio Armani. Πώς αυτή η αρχή γίνεται αντιληπτή μέσα από το άρωμα "Sì Eau de Parfum Intense";
Κ.Μ.: Απλά είναι εκεί. Κάποιες φορές η κομψότητα είναι μια ψυχρή έννοια, απόμακρη, αλλά στην περίπτωση του νέου αρώματος αυτό καταρρίπτεται μέσα από τη ζεστασιά και τη γλυκύτητα του χαρακτήρα του. Το άρωμα αυτό αντιπροσωπεύει απόλυτα την οικεία κομψότητα, τη χαρακτηριστική κομψότητα που διέπει κάθε δημιουργία του Giorgio Armani.

Φωτογραφίες: Tom Munro

H συνέντευξη της Kέιτ Μπλάνσετ  δημοσιεύτηκε στο Harper's Bazaar Greece Νοεμβρίου.

Cover Harpers Bazaar Greece Nov2023