Black-Owned | Beauty brands που αξίζει να υποστηρίξετε σήμερα, αλλά και πάντα

#BuyBlack και υποστηρίξτε επιχειρήσεις, που ιδρύθηκαν από μαύρες γυναίκες.

Μπορεί αυτή τη στιγμή η στήριξη της μαύρης κοινότητας να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, ωστόσο ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία να γιορτάσουμε τη μαύρη κουλτούρα. Επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και απλοί εργάτες, όλοι συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην κοινωνία σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Η μαύρη κουλτούρα επηρεάζει σημαντικά κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου και της ομορφιάς. Αρκεί να αναφερθεί πως πολλές από τις κορυφαίες τάσεις των τελευταίων χρόνων, όπως τα μακριά ακρυλικά νύχια και η Instagram Baddie αισθητική, έχουν τις ρίζες τους σε αυτήν.

Δυστυχώς η μαύρη κοινότητα συνήθως δεν εκτιμάται για όλα όσα προσφέρει. Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό να στηρίζουμε black-owned brands. Ακολουθούν μερικά από τα αγαπημένα μας, που σας καλούμε να στηρίξετε όχι μόνο σήμερα, εν μέσω της φυλετικής αναταραχής στην Αμερική, αλλά για πάντα:

Briogeo

Briogeo

Η ιδρύτρια και CEO Briogeo Nancy Twine μετέτρεψε τις σπιτικές haircare συνταγές της γιαγιάς της σε μια σειρά προϊόντων περιποίησης μαλλιών που αγαπούν πολλοί celebrities. Σχεδιασμένα για όλους τους τύπους μαλλιών, τα προϊόντα του brand Briogeo περιέχουν πληθώρα αντιοξειδωτικών και βιταμινών που βελτιώνουν την υγεία και την ελαστικότητα των μαλλιών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως είναι η νεότερη μαύρη γυναίκα που λάνσαρε μια haircare σειρά στον beauty κολοσσό, Sephora.

Σειρά περιποίησης ταλαιπωρημένων μαλλιών, Don't Despair, Repair!, Briοgeo (sephora.gr)

Uoma Beauty

Uoma Beauty

Η Sharon Chuter ίδρυσε το brand UOMA Beauty το 2019, ως αντίδραση απέναντι στην έλλειψη diversity που έβλεπε στη βιομηχανία της ομορφιάς. Η ίδια δημιούργησε μία σειρά καλλυντικών που περιλαμβάνει περισσότερες από 40 αποχρώσεις foundation, καθώς και μεγάλη ποικιλία σε concealer, κραγιόν και glosses. 

Foundation, Say What?! Foundation, Uoma Beauty (cultbeauty.co.uk)

Beauty Bakerie

Beauty Bakerie

Αφού ένα από τα πρώτα λανσαρίσματά του, το Lip Whip έγινε άκρως δημοφιλές στο Instagram, η επιτυχία του brand εκτοξεύθηκε. Το 2011, η Cashmere Nicole έκανε το όνειρό της πραγματικότητα ιδρύοντας μιας εταιρεία καλλυντικών, παρά το γεγονός ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο και ήταν ελεύθερη μητέρα. Από insta worthy συσκευασίες, εξαιρετικές φόρμουλες και προϊόντα εμπευσμένα από το χώρο της ζαχαροπλαστικής, το brand Beauty Bakerie είναι ένα από αυτά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε. 


Διάφανη πούδρα, Flour Setting Powder, Beauty Bakerie (cultbeauty.co.uk)

KNC Beauty

KNC Beauty

H Kristen Noel Crawley αποφάσιε να δημιουργήσει τη δική της skin care σειρά, αφού εντυπωσιάστηκε από τις μάσκες για τα χείλη, που κατακλύζουν την αγορά του Τόκιο. Ξεκίνησε γεμίζοντας αυτό το «κενό» στην αγορά της Αμερικής, και τώρα δύο χρόνια μετά έχει εμπλουτίσει την γκάμα των προϊόντων της με μάσκες για τα μάτια, lip balms και scrubs για τα χείλη.  

Μάσκα για τα χείλη, The Lip Mask, KNC Beauty (cultbeauty.co.uk)

Fenty Beauty by Rihanna

Fenty Beauty by Rihanna

Με το λανσάρισμά του το 2017, το beauty brand της Rihanna άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο της ομορφιάς, προσφέροντας foundation σε 50 αποχρώσεις. Η Rihanna είδε αυτή την έλλειψη στην αγορά καλλυντικών και την κάλυψε πλήρως, ξεκινώντας τη συζήτηση περί συμμετοχικότητας. Σε αντίθεση με άλλα beauty brands, οι καμπάνιες της Fenty Beauty προβάλλουν γυναίκες με διαφορετικές αποχρώσεις επιδερμίδας, αλλά και διαφορετικές θρησκείες, ενωμένες σαν ομάδα.


Concealer πλήρους κάλυψης, Pro Filt’r Concealer, Fenty Beauty by Rihanna (sephora.gr)

Pat McGrath Labs

Pat McGrath Labs

Τι μπορεί να πει κανείς για τη «Μητέρα», έτσι όπως την αποκαλούν στο χώρο; Η διάσημη celebrity makeup artist, Pat McGrath ίδρυσε το δικό της brand το 2016 και από τότε όλες οι makeup lovers ερωτεύθηκαν τις υφές, την απόδοση χρώματος και τις συσκευασίες των προϊόντων της. Μόλις πρόσφατα, ανακοινώθηκε πως η Naomi Campbell, η επί χρόνια φίλη της McGrath, είναι το πρώτο επίσημο πρόσωπο του brand. 

Ματ κραγιόν έντονης απόδοσης χρώματος, Obsessive Opulence: Mattetrance™ Lipstick Duo, Pat McGrath Labs (patmcgrath.com)

Bouclème

Bouclème

H Michele Scott-Lynch, καθώς δυσκολευόταν να βρει προϊόντα που να καλύπτουν τις ανάγκες των μαλλιών της, ίδρυσε το brand Bouclème. Κρέμες φορμαρίσματος, ενυδατικές κρέμες, τζελ, σαμπουάν και conditioner είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα του brand που έχουν λατρέψει εκατομμύρια γυναίκες με σγουρά μαλλιά σε όλον τον κόσμο. 

Κρέμα φορμαρίσματος, Curl Cream, Bouclème (lookfantastic.gr)