Rouge Dior | H ιστορία του πιο εμβληματικού κραγιόν του οίκου

Σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου, ο διάσημος γαλλικός οίκος γιορτάζει την πιο iconic απόχρωση του δημοφιλούς κραγιόν, 999.

Γνωστός για το ταλέντο του στην υψηλή ραπτική, ο Christian Dior δεν ήθελε μόνο να ντύνει τις μούσες του με haute couture σύνολα. Το 1953 θέλησε "να ντύσει τα γυναικεία χαμόγελα" με ένα αληθινό κόκκινο, το οποίο θα μπορούσε να συναγωνιστεί τα "Trafalgar coups", όπως αποκαλούσε τα κατακόκκινα φορέματα, που άφηναν άφωνο το κοινό του στις επιδείξεις του. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Rouge Dior σε οκτώ βαθιές αποχρώσεις "ειδικά επιλεγμένες για εναρμόνιση με κάθε επιδερμίδα, κάθε χρώμα, κάθε ύφασμα, κάθε ώρα ...".Σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου, ο διάσημος γαλλικός οίκος γιορτάζει την πιο εμβληματική απόχρωση, 999. 

Rouge Dior | H ιστορία του πιο εμβληματικού κραγιόν του οίκου

"Καθώς πολλές stars μέσα στην τελευταία δεκαετία, το φορούν σε εκδηλώσεις και πρεμιέρες, το ίδιο το κραγιόν έγινε ένα πραγματικό αστέρι. Μέσα σε 70 χρόνια δημιουργήσαμε ένα πραγματικό είδωλο", λέει ο Peter Philips, δημιουργικός διευθυντής και διευθυντή εικόνας Dior Makeup.

Ο ίδιος ο Dior έλεγε ότι το κόκκινο ήταν το τυχερό του χρώμα. Διαχρονικό, θρυλικό και αισθησιακό, το βαθύ κόκκινο χρώμα σήμερα ανανεώνεται σε μια παλέτα φινιρισμάτων, εμπνευσμένη από τα υφάσματα υψηλής ραπτικής: 999 ματ, 999 σατινέ, 999 μεταλλικό. Ανεξαρτήτως φινιρίσματος, το Rouge Dior εξακολουθεί να αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο για έντονα χείλη, χάρη στο long lasting αποτέλεσμα που χαρίζει, την έντονη απόδοση χρώματος και την άνεση που προσφέρει στα χείλη.