NYFW 2020 | Τα beauty looks που ξεχώρισαν

Είναι προφανές ότι η πανδημία δεν έχει στερήσει από τους σχεδιαστές και τα glam teams τους την έμπνευση και την όρεξη για δημιουργία.

Παρά τις οποίες δυσκολίες λόγω COVID-19, η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης λαμβάνει και φέτος χώρα στη μητρόπολη της μόδας ακόμα και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Τα περισσότερα shows αντί να έχουν θεατές, γίνονται μέσω online streaming, ενώ όσα γίνονται live σε εξωτερικούς χώρους, έχουν λιγοστούς καλεσμένους, οι οποίοι τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πανδημία είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει στερήσει από τους σχεδιαστές και τα glam teams τους την έμπνευση και την όρεξη για δημιουργία. Καθώς τα μοντέλα είναι αναγκασμένα να μπαινοβγάζουν διαρκώς τις προστατευτικές τους μάσκες, οι lead makeup artists έπρεπε να δημιουργήσουν looks που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες. Όπως είναι φυσικό τα makeup looks είναι πολύ πιο απλά και γρήγορα απ' ό,τι τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι λιγότερο ενδιαφέροντα. Ακολουθούν όλα όσα αξίζει να δείτε:

Tom Ford

Tom Ford

Μπορεί τα κραγιόν φέτος να μην πρωταγωνιστούν στο νεσεσέρ μας, ωστόσο ο Tom Ford πιστεύει ότι θα κερδίσουν πίσω τη θέση τους στην καθημερινή makeup ρουτίνα μας το ερχόμενο καλοκαίρι. Τρανή απόδειξη τα έντονα -σχεδόν neon- φούξια glossy χείλη των μοντέλων στο lookbook για την spring/summer 2021 κολεξιόν του. To παιχνίδι με το χρώμα δεν σταμάτησε στα χείλη: Τα βλέφαρα των μοντέλων έμοιαζαν σχεδόν να αναβοσβήνουν  με τη frosty λιλά σκιά, που εφαρμόστηκε μέχρι το κόκαλο των φρυδιών, να γνεύφει στη ντίσκο σκηνή της δεκαετίας του '80.

Photo Credits: Instagram/@tomford

Cinq a Sept

Cinq a Sept

Χρησιμοποιώντας ένα φαρδύ ψαλίδι για μπούκλες, η hairstylist Mandee Tauber χάρισε στα μαλλιά των μοντέλων του lookbook του brand Cinq a Sept χαλαρούς S-shaped κυματισμούς. Στη συνέχεια, ψέκασε ένα texturizing spray για να δώσει ένα επιμελώς ατημέλητο τελικό αποτέλεσμα. Το beauty looks τους ολοκληρώθηκε με ένα απλό μακιγιάζ με κοραλί σκιές στα μάτια και λαμπερή επιδερμίδα, δια χειρός Cassandra Garcia. 
 

Photo Credits: Instagram/@cinqasept

Anna Sui

Anna Sui

«Για τη συλλογή Heartland SS21 της Anna Sui, γιορτάσαμε την τέχνη και τη δημιουργικότητα σε αντίθεση με το αιθέριο και το μίνιμαλ», δήλωσε η makeup artist Pat McGrath. Αφού δημιούργησε ένα no makeup makeup look με sheer φινιρίσματα, διακόσμησε τα πρόσωπα των μοντέλων σχεδιάζοντας μαργαρίτες για ένα ρομαντικό girly look.

Photo Credits: Instagram/@annasui

Rebecca Minkoff

Rebecca Minkoff

Μπορεί το μίνιμαλ μακιγιάζ με smudged μαύρο eyeliner να μην προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο το nail look των μοντέλων δεν απογοήτευσε. Η nail artist Gina Edwards λίμαρε τα μαύρα press-on νύχια τους σε coffin σχήμα, ενώ στη συνέχεια τα διακόσμησε με γκρι αστέρια, ένα σχέδιο που έχει αναδειχτεί σε κορυφαία τάση για φέτος. 

Photo Credits: Instagram/@ginaedwards

Jason Wu

Jason Wu

Το concept ήταν η φυσική ομορφιά με τα πλούσια φρύδια και τη λαμπερή επιδερμίδα να πρωταγωνιστούν. Η lead makeup artist, Erin Parsons, αφού δημιούργησε έναν αψεγάδιαστο καμβά με foundation και ζέστανε τα πρόσωπα των μοντέλων με κοραλί ρουζ και bronzer, ξεκίνησε να δημιουργεί τις ψεύτικες φακίδες χρησιμοποιώντας ένα πολύ μικρό πινέλο και το SuperStay Matte Ink liquid lipstick της Maybelline στην απόχρωση Espresso Enthusiast ή Chai Genius. 

Photo Credits: Instagram/@jasonwu

Chromat

Chromat

Τα μοντέλα του brand Chromat συνδύασαν τις προστατευτικές τους μάσκες με τέσσερα διαφορετικά bold looks σε αποχρώσεις του κίτρινου και του μπλε, που δημιουργούσαν ένα ενδιαφέρον ombré εφέ. 

Photo Credits: Instagram/@chromat

Rodarte

Rodarte

Για το lookbook του οίκου Robarte, η hairstylist Rachel Lee μάζεψε πίσω τα μαλλιά των μοντέλων πριν τα διακοσμήσει με εντυπωσιακά floral headpieces. Το μακιγιάζ ενίσχυε τον αιθέριο χαρακτήρα της εμφάνισής τους, με τις βλεφαρίδες, τόσο τις πάνω όσο και τις κάτω, να είναι ιδιαίτερα μακριές και εντυπωσιακές. Η makeup artist Uzo ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με σκουρόχρωμα μοβ -σχεδόν μαύρα- χείλη, χρησιμοποιώντας το Nars Lipstick στην απόχρωση Opulent Red. 

Photo Credits: Instagram/@rodarte