7 άγνωστα μυστικά ομορφιάς της Elizabeth Taylor

Η ρουτίνα περιποίησης και μακιγιάζ που ακολουθούσε ήταν πιο περίεργη απ' όσο πιθανόν φαντάζεστε.

Η φυσική ομορφιά της συνάντησε την αγάπη της για το μακιγιάζ κάνοντάς την το απόλυτο beauty idol. Ο λόγος για την Elizabeth Taylor που κατάφερε να συνδυάζει το πηγαίο ταλέντο στην υποκριτική με την εντυπωσιακή εμφάνιση, αποκτώντας ένα τεράστιο fan base. Μπορεί τα υπερβολικά έντονα φρύδια και το over the top glamorous μακιγιάζ να θεωρούνται παρωχημένα πλέον, ωστόσο η ρουτίνα της έκρυβε πολλά μυστικά ομορφιάς που αποδεικνύουν πως ήταν πρωτοπόρος για την εποχή της:

Ακολουθούν μερικά από τα άγνωστα μυστικά ομορφιάς της

Τα λαμπερά χείλη ήταν για εκείνη must

Τα λαμπερά χείλη ήταν για εκείνη must

Ανεξάρτητα από τις τάσεις της εποχής, η Taylor ολοκλήρωνε πάντα το μακιγιάζ της με ένα gloss. Ο οίκος Chanel ήταν εκείνος που εμπιστευόταν για τα προϊόντα χειλιών.

Δεν της άρεσε το conditioner

Δεν της άρεσε το conditioner

Από τα bouffants της τη δεκαετία του 1960, μέχρι το teased hari look της τη δεκαετία του 1980, τα μαλλιά της Elizabeth Taylor ήταν το δίχως άλλο voluminous. Για να βεβαιωθεί ότι δεν θα έχανε ίχνος όγκου από τα μαλλιά της, απέφευγε το conditioner, πιστεύοντας ότι αυτό θα κάνει τα μαλλιά της υπερβολικά λεία.

 

Χρησιμοποιούσε μολύβι κάρβουνου για τα φρύδια της

Χρησιμοποιούσε μολύβι κάρβουνου για τα φρύδια της

Τα έντονα φρύδια ήταν το σήμα κατατεθέν της. Για να πετύχει το signature brow look της χρησιμοποιούσε μολύβι από κάρβουνο, όπως αποκάλυψε η makeup artist Francesca Tolot, με την οποία η Taylor συνεργάστηκε σε ένα photo set. 

Αγαπούσε τα οικονομικά brands

Αγαπούσε τα οικονομικά brands

Ειδικά στην αρχή της καριέρας της αγαπούσε τα οικονομικά beauty brands, ενώ σταδιακά άρχισε να ενδίδει σε άλλα πιο luxury, όπως ο οίκος La Prairie. Αγαπούσε επίσης να δοκιμάζει προϊόντα διαφορετικών εταιρειών. «Ήταν σαν μια makeup artist: Ήθελε τα προϊόντα να είναι αποτελεσματικά και δεν την ένοιαζε αν ήταν οικονομικά ή ακριβά», είπε η Tolot.

Η ρουτίνα της ολοκληρωνόταν με ένα απρόσμενο βήμα

Η ρουτίνα της ολοκληρωνόταν με ένα απρόσμενο βήμα

Μετά την ολοκλήρωση του μακιγιάζ της έκανε ένα γρήγορο μπάνιο προκειμένου να το σταθεροποιήσει και να χαρίσει μια λαμπερή όψη στην επιδερμίδα της. 
 

Ξύριζε το πρόσωπό της

Ξύριζε το πρόσωπό της

Η Elizabeth Taylor συνήθιζε να ξυρίζει το πρόσωπό της, προκειμένου να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας της και να έχει ένα όσο το δυνατόν πιο λείο καμβά για το μακιγιάζ της.

 

Έκανε το μακιγιάζ της off και on screen

Έκανε το μακιγιάζ της off και on screen

Η Taylor έκανε συχνά το μακιγιάζ της, τόσο για τις red carpet, όσο και για τις on screen εμφανίσεις της, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης ως Cleoparta. «Όταν ήμουν πιο νέα, για πολύ καιρό δεν φορούσα μακιγιάζ στις ταινίες. Όταν ξεκίνησα να φοράω μακιγιάζ, το έκανα πάντα μόνη μου», είχε πει κάποτε.