Πριγκίπισσα Diana | Η beauty εξέλιξη της πιο αγαπητής royal όλων των εποχών μέσα από 15 φωτογραφίες

Η μεταμόρφωσή της από girl next door, στην πριγκίπισσα του λαού.

Γεννημένη την 1η Ιουλίου 1961 στο Sandringham, η Diana Frances Spencer κατάφερε να γίνει ένα από τα πολυσυζητημένα, αλλά και πιο αγαπητά πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας. Για πολλούς λόγους. Ανάμεσά τους το σκάνδαλο της απιστίας του συζύγου της πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα, η αμεσότητά της σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαφές της με το πλήθος που την περίμενε καρτερικά σε κάθε δημόσια εμφάνισή της, το ανατρεπτικό casual στιλ της, οι τολμηρές επιλογές της στο μακιγιάζ, αλλά και το iconic voluminous pixie της. Ακολουθούν όλα τα στάδια της beauty μεταμόρφωσής της από το απόλυτο girl next door, στην πριγκίπισσα του λαού:

1971

1971

Σε αυτήν τη φωτογραφία η Diana Spencer ποζάρει σε ηλικία μόλις 10 ετών μια δεκαετία πριν η ζωή της αλλάξει για πάντα, με τα πιο μακριά μαλλιά, που θα τη δούμε ποτέ.

1981

1981

Η Diana Spencer εισέρχεται στη βασιλική οικογένεια ούσα ακόμα πολύ νέα, μόλις 20 χρονών, κάτι το οποίο είναι έκδηλο στο «παιδικό» της πρόσωπο. 

1981

1981

Την ίδια χρονια «μεταμορφώνεται» σε πριγκίπισσα της Ουαλίας, χάρη στο γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Καθώς φόρεσε ένα από τα πιο over the top νυφικά στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας, κράτησε το μακιγιάζ της απλό, φρέσκο και νεανικό. Τα μαλλιά της ήταν και αυτά απλά, καλοχτενισμένα και διακοσμημένα με μία εντυπωσιακή τιάρα και μακρύ πέπλο. 

1982

1982

«Φρέσκια» ακόμα στη βασιλική σκηνή, η πριγκίπισσα Diana πειραματιζόταν αρκετά με το στιλ της - τη συγκεκριμένη χρονιά ολοκληρώνοντας συχνά το χτένισμά της με ένα καπέλο.

1983

1983

Η Lady D αρχίζει να φαίνεται σταδιακά όλο και πιο «ώριμη» τονίζοντας περισσότερο τα μάτια της με μια μαύρη γραμμή eyeliner στο άνω βλέφαρο.

1984

1984

 Η μόνη χρονιά που μάκρυνε τα μαλλιά της μέχρι το ύψος των ώμων ήταν το 1984. Τότε ήταν που πειραματίστηκε με τα χτενίσματά της και εμφανίστηκε λιγοστές φορές με τα μαλλιά της πιασμένα πίσω σε κάποιο updo.  

1985

1985

Το 1985 ήταν η χρονιά που ξεκίνησε να δείχνει τον «επαναστατικό» της χαρακτήρα. Τότε ήταν που έκανε μία από τις πιο αξιομνημόνευτές της εμφανίσεις στην Μελβούρνη, καθώς φόρεσε ένα κολιέ του 1811, κληρονομιά της βασιλικής οικογένειας, σαν κορδέλα κατά μήκος του μετώπου της. 

 

1986

1986

Ήδη από την προηγούμενη χρονιά, η πριγκίπισσα του λαού ξεκινά να κονταίνει σταδιακά τα μαλλιά της, υιοθετώντας την πρώιμη εκδοχή του signature φιλαριστού 'do της. Η μακριά φράντζα που έφτανε ακριβώς πάνω από τα εκφραστικά μάτια της, την έκανε να δείχνει όμορφη και ντροπαλή ταυτόχρονα, κάτι που της ήταν απαραίτητο ως νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

1987

1987

Η πριγκίπισσα Diana ξεκινά να τονίζει ολοένα και περισσότερο τα χαρακτηριστικά της. Το 1987 ήταν που το μαύρο μολύβι γύρω από τα μάτια εδραιώθηκε σαν το signature eye look της. 

1988

1988

Το 1988 η Lady D εξομολογήθηκε στον κόσμο την αγάπη της για το χρώμα μπλε, κάνοντας το blue eyliner το go-to makeup look της. Μπορεί τα '80s να ήταν η δεκαετία του πολύχρωμου μαξιμαλιστικού μακιγιάζ, ωστόσο για μια γυναίκα του επιπέδου της προκαλούσε πραγματικό σκάνδαλο με το βασιλικό πρωτόκολλο να προστάζει ξεκάθαρα το μακιγιάζ των γαλαζοαίματων να είναι φυσικό και κομψό. 

1992

1992

Μετά το χωρισμό της από τον πρίγκιπα Κάρολο, έκοψε τα μαλλιά της ακόμα πιο κοντά, υιοθετώντας το iconic πλέον φιλαριστό pixie της. 

1994

1994

Το "revenge dress" της έχει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας, καθώς με αυτό η λαοφιλής πριγκίπισσα πήρε, το 1994, την εκδίκησή της από τον σύζυγό της Κάρολο για την παραδοχή ότι υπήρξε άπιστος. Εξίσου συμβολικό ήταν και το beauty look της με το έντονο μακιγιάζ στα μάτια και τα κατακόκκινα νύχια της, που «έσπαγαν» το πρωτόκολλο, να μετατρέπονται σε σύμβολο απελευθέρωσης και δυναμισμού. 

1995

1995

To 1995 αποφάσισε να πάει -για μία ακόμα φορά- κόντρα στο πρωτόκολλο και τους κανόνες του, υιοθετώντας πιο edgy looks. Ο διάσημος κομμωτής Sam McKnight ήταν υπεύθυνος για το slicked back look της στο Council of Fashion Designers of America Ball στις 31 Ιανουαρίου του 1995. «Για να είμαι ειλικρινής, η Diana έδειχνε πανέμορφη όταν γυρνούσε από το γυμναστήριο με τα βρεγμένα της μαλλιά», είχε πει ο Sam μαρτυρώντας την έμπνευση πίσω από το εν λόγω στιλ. Η συγκεκριμένη τολμηρή επιλογή χτενίσματος τράβηξε όλα τα βλέμματα εκείνη τη μέρα, και σύμφωνα με τον ίδιο τον κομμωτή η Diana είχε αρκετό άγχος πριν φτάσει στο χώρο της εκδήλωσης. 'Όπως πολλές γυναίκες, συνήθιζε να κρύβεται πίσω από τα μαλλιά της. Αλλά έδειχνε υπέροχη όταν δεν έκανε τίποτα σε αυτά». 

 

1996

1996

Προς το τέλος της ζωής της και έχοντας πάρει πλέον διαζύγιο από τον πρίγκιπα Κάρολο, η Diana έδειχνε πιο σίγουρη από ποτέ με τις beauty επιλογές της, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα η σταθερότητα του στιλ της. 

1997

1997

Στις τελευταίες φωτογραφίες, που δείχνουν την πριγκίπισσα εν ζωή, φαίνεται πως έχει κοντύνει ελαφρώς τη signature κουπ της. Λίγα χρόνια πριν το θάνατό της, η πριγκίπισσα σταμάτησε να φορά τόσο συχνά το αγαπημένο της μπλε eyeliner. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, η makeup artist της, Mary Greenwell, αποκάλυψε ότι ήταν μία από αυτούς που επέμειναν και τελικά την έπεισαν τη Diana να σταματήσει να το φορά. "Θεωρώ ότι τα μπεζ και τα καφέ είναι πολύ πιο όμορφα. Τόσο απλά."