X

Métiers d’Art 2022 | Ο οίκος Chanel παρουσιάζει την edgy εκδοχή της γαλλικής ομορφιάς

Οι oversized φιόγκοι και το έντονο μαύρο eyeliner, που περιέγραφε τα μάτια, έδωσε ένα δραματικό χαρακτήρα στο φετινό Métiers d’Art show.

Κάθε χρόνο ο οίκος Chanel τιμά τους δεξιοτέχνες που συνεργάζονται για το σχεδιασμό κάθε δημιουργίας του με ένα show αφιερωμένο στην τεχνογνωσία και την λεπτομερή δουλειά τους, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η καλλιτεχνική κυριαρχία τους.

Το φετινό Métiers d’Art show πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στο 19Μ του Παρισιού, φέρνοντας κάτω από μία στέγη έντεκα οίκους δεξιοτεχνών. Εκτός από τις κομψές tweed και πλεκτές δημιουργίες με λεπτομέρειες από κεντήματα, στρας και πλισέ, για μία ακόμα φορά, εντυπωσίασε και το beauty look των μοντέλων.

Στο περσινό show το power duo των Damien Boissinot και Tom Pecheux θέλησε να παρουσιάσει ένα δυναμικό post-pandemic beauty look. Αντλώντας έμπνευση από Mod icons, όπως η Edie Sedgwick και η Twiggy, δημιούργησαν λοιπόν ένα look με voluminous φυσικά μαλλιά και έντονη έμφαση στα μάτια με ένα smoky eye look με μαύρη σκιά σε σχήμα μισοφέγγαρου. Φέτος επέστρεψαν στις κλασικές γαλλικές ρίζες τους και το αποτέλεσμα δεν απογοήτευσε.

Makeup

Διαβάστε Επίσης

Το μακιγιάζ εστίαζε για μία ακόμα φορά στα μάτια, τα οποία είχαν τονιστεί με σκιές στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και graphic liner, που περιέγραφαν το περίγραμμά τους από την εσωτερική γωνία και κατέληγαν σε αιχμηρά wings. Τα φρύδια ήταν φυσικά πλούσια, η επιδερμίδα αλαβάστρινη και σχεδόν "γυμνή", ενώ τα χείλη έδειχναν ζουμερά χάρη στην εφαρμογή ενός clear gloss.

Hair

Ο Boissinot άφησε τα μαλλιά των μοντέλων απαλά χτενισμένα, δουλεύοντας με τη φυσική υφή του καθενός για να δημιουργήσει όγκο και κίνηση μέσω κυμάτων και πλεξούδων. Τα χαλαρά hair looks συνοδεύονταν από ίσως τo πιο υποτιμημένο αξεσουάρ μαλλιών, τον ταπεινό φιόγκο.

Μια μαύρη κορδέλα, σήμα κατατεθέν του fashion house, στερεώθηκε τυχαία σε κρυφές πλεξούδες στο πλάι των κεφαλιών των μοντέλων, με τις μεγάλες θηλιές και τα μήκη του φιόγκου να πέφτουν χαλαρά γύρω από τα πρόσωπά τους.

Nails

Η τελική πινελιά δόθηκε με ένα φυσικό nail look σε nude απόχρωση.

Διαβάστε Επίσης