Η Emily Weiss δεν είναι πια η CEO της Glossier

Η ανακοίνωσή της μέσω Instagram.

Η καριέρα της Emily Weiss προβλεπόταν λαμπρή ήδη από την αρχή της όταν έκανε πρακτική στον οίκο Raplh Lauren, αλλά και όταν ξεκίνησε να εργάζεται σε μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου. Η κίνηση κλειδί στην καριέρα της ήταν ωστόσο το λανσάρισμα του δικού της beauty blog, Into the Gloss, το οποίο αποτέλεσε στη συνέχεια την έμπνευση πίσω από το ultra επιτυχημένο brand, Glossier. 

Τώρα η ιδρύτριά του φαίνεται πως είναι έτοιμη να γυρίσει νέα σελίδα στην καριέρα της, εγκαταλείποντας το ρόλο της ως CEO και δίνοντας τα ηνία στην Kyle Leahy, την πρώην γενική εμπορική διευθύντρια της εταιρείας.

"Είχα το προνόμιο να μην είμαι απλώς η ιδρύτρια της Glossier από το 2014, αλλά και η Διευθύνων Σύμβουλος… Πάντα θεωρούσα αυτούς τους τίτλους μοναδικούς μεταξύ τους: Ο ιδρυτής είναι μια παντοτινή ταυτότητα, αυτή που ξεκινά με τον πυρήνα μιας ιδέας και δεν τελειώνει ποτέ. Θα είμαι πάντα η ιδρύτρια της Glossier. Αλλά ένας CEO είναι ο πρωταθλητής στον οποίο προσβλέπει μια εταιρεία, για να την οδηγήσει στο αύριο. Από την παρατήρησή μου, οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο κατανοούν αυτή τη διάκριση και φροντίζουν ώστε η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου να είναι πάντα γεμάτη με το κατάλληλο άτομο για να την πάει εκεί που πρέπει για το πιο λαμπερό επόμενο κεφάλαιο", γράφει η Weiss στην ανακοίνωσή της.

"Κάθε χρόνο σκέφτομαι τη Glossier, και συγκεκριμένα, τον διαρκώς εξελισσόμενο ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου στον κύκλο ζωής της εταιρείας μας. Κάνω την ίδια ερώτηση: Είμαι ο καλύτερος άνθρωπος για να ηγηθεί της εταιρείας, για το πού βρισκόμαστε και πού πάμε; Και αν όχι, ποιος είναι; Φέτος, όπως συνέβη συχνά με μερικές από τις πιο περήφανες και κομβικές μας στιγμές στη Glossier, ένα άτομο ενέπνευσε μια νέα κατεύθυνση: Το όνομά της είναι Kyle Leahy και είμαι ενθουσιασμένη που ανακοινώνω ότι αναλαμβάνει τον ρόλο της CEO".

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Weiss φεύγει τελείως από την εταιρεία. Η ίδια θα είναι η πρόεδρος της Glossier, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει στα μεγάλα project της, όπως το flagship κατάστημά της στη Νέα Υόρκη, που αναμένεται να ανοίξει στο SoHo του χρόνου.