5 "εύκολες" τάσεις μακιγιάζ από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου που όντως θα θέλετε να υιοθετήσετε

Τα makeup trends που θα κυριαρχήσουν την επόμενη σεζόν σύμφωνα με τους Ιταλούς σχεδιαστές.

Ακριβώς όπως συμβαίνει με τις συλλογές των σχεδιαστών, οι οποίες δεν είναι πάντα φορέσιμες (βλ. Schiaparelli), έτσι και τα looks των makeup artists δεν είναι απαραίτητο πως θα "φύγουν" ποτέ από το catwal. Μερικές φορές είναι απλά έργα τέχνης, με μοναδικό τους στόχο να ολοκληρώσουν τη φαντασίωση του σχεδιαστή. Άλλες πάλι φορές οι makeup artists βάζουν τη δική τους πινελιά στο ψηφιδωτό των τάσεων, προτείνοντας τεχνικές και χρώματα, που μπορούν εύκολα να υιοθετηθούν στην πραγματική ζωή. Τα looks που ακολουθούν μπορεί να μην είναι τα πιο ευφάνταστα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, είναι όμως αυτά που γεννούν τις τάσεις μακιγιάζ για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2023, που θα κυριαρχήσουν στο street style:

Οι 5 πιο "εύκολες" τάσεις μακιγιάζ για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2023

Pops of Pink

Pops of Pink

Όπως απέδειξαν πολλοί οίκοι, ανάμεσά τους οι Luisa Spagnoli και Etro, από το baby pink μέχρι το Barbiecore fuschia, το ροζ θα εξακολουθεί να αποτελεί το απαραίτητο pop of colour στο μακιγιάζ και την επόμενη σεζόν. 

Silver Liner

Silver Liner

Ο πιο εύκολος τρόπος να κάνετε το μακιγιάζ σας πιο ενδιαφέρον είναι να αντικαταστήσετε το κλασικό μαύρο eyeliner με ένα σε metallic ασημένια απόχρωση, αντλώντας έμπνευση από το SS23 show του οίκου Fendi. 

Purple Shadow

Purple Shadow

Ειδικά αν έχετε καστανά μάτια, αξίζει να υιοθετήσετε την τάση που προτείνει ο οίκος Versace για την επόμενη σεζόν και να τονίσετε το βλέμμα σας με μία μοβ σκιά. 

Vinyl Lips

Vinyl Lips

Ένα απλό gloss δεν είναι αρκετό για να πετύχετε το high shine αποτέλεσμα στα χείλη, που προτείνει ο οίκος Moschino για την επόμενη σεζόν. Για να υιοθετήσετε την τάση, εμπλουτίστε το νεσεσέρ σας με ένα vinyl liquid lipstick, που θα κάνει τα χείλη σας να δείχνουν ζουμερά και σαρκώδη.

Golden Details

Golden Details

Το χρυσό θα είναι ένα ακόμα χρώμα που θα κυριαρχήσει στο μακιγιάζ της επόμενης σεζόν. Ακολουθήστε το παράδειγμα του οίκου Giorgio Armani και εφαρμόστε μία χρυσή σκιά κάτω από τα φρύδια σας για να φωτίσετε το βλέμμα σας και να κάνετε το μακιγιάζ σας πιο ενδιαφέρον για τις επίσημες εμφανίσεις σας.