Powerful Femininity | Τα smokey eyes της επόμενης σεζόν σύμφωνα με τον οίκο Dior

Όλες οι λεπτομέρειες του beauty look των μοντέλων στο πιο πρόσφατο show του οίκου.

Με μια συλλογή που αποτίει φόρο τιμής στις γυναίκες της δεκαετίας του 1950 και αντλεί έμπνευση από την Catherine Dior, την αδερφή και μούσα του Christian Dior, άνοιξε αυλαία η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023 με την Maria Grazia Chiuri να δέχεται διθυραμβικά σχόλια. Για τo show, η καλλιτέχνιδα Joana Vasconcelos δημιούργησε μια πολύχρωμη διακόσμηση με πλούσιες υφές που έκανε αντίθεση τόσο με τις σκουρόχρωμες δημιουργίες, όσο και με το έντονο μακιγιάζ των ματιών των μοντέλων.

Powerful Femininity | Τα smokey eyes της επόμενης σεζόν σύμφωνα με τον οίκο Dior

Το beauty look των μοντέλων είχε την ίδια πηγή έμπνευσης με τη συλλογή με τον Peter Philips, Δημιουργικό Διευθυντή και Διευθυντή Εικόνας του Μακιγιάζ Dior να δημιουργεί ένα μακιγιάζ, που εξυμνεί τη δυναμική θηλυκότητα. "Για να ενσαρκώσω αυτή τη δυναμική γυναίκα, επέλεξα να τονίσω τα μάτια, δημιουργώντας ένα ελαφρώς ατημέλητο, "σκληρό" smoky eye. Τα μάτια, ο πρωταγωνιστής αυτού του μακιγιάζ, βάφτηκαν περιμετρικά με μαύρο χρώμα, για να τονιστούν και να δημιουργήσουν αντίθεση με την καθαρή και φρέσκια όψη της επιδερμίδας", εξηγεί ο Peter Philips. 

Ακολουθούν όλες οι λεπτομέρειες του beauty look των μοντέλων:

Μάτια

Dior

Το μακιγιάζ χαρακτηρίζεται από ένα αποδομημένο smoky eye που δημιουργήθηκε με την παλέτα 5 Couleurs Couture 079 Black Bow και το Diorshow 24H Stylo 091 Matte Black, το οποίο εφαρμόστηκε έντονα κάτω από τις κάτω βλεφαρίδες και πιο διακριτικά στη γραμμή των πάνω βλεφαρίδων, αφήνοντας το βλέφαρο "γυμνό". "Άπλωσα διαδοχικές στρώσεις της σκούρας σκιάς στην εσωτερική και στην εξωτερική γωνία των βλεφάρων, για να πλαισιώσω τα μάτια", λέει ο Peter Philips και προσθέτει: "Για να ολοκληρώσω το μακιγιάζ, τόνισα τα φρύδια με το Diorshow Brow Styler και το Diorshow On Set Brow."

Επιδερμίδα

Dior

Η επιδερμίδα των μοντέλων ήταν "δροσερή" και φυσική. "Προετοίμασα την επιδερμίδα με τον ορό Dior Capture Totale Le Sérum, και εφάρμοσα στη συνέχεια το primer Dior Forever Glow Veil και το μέικαπ Dior Forever Skin Glow. Ακολούθησαν διορθωτικές πινελιές με το Dior Forever Skin Correct. Τέλος, για αψεγάδιαστη όψη του δέρματος, χρησιμοποιήθηκαν τα ολοκαίνουργια Dior Skin Mattifying Papers που κυκλοφορούν σε περιορισμένη έκδοση και απορροφούν αποτελεσματικά τη λιπαρότητα", λέει ο ίδιος. 

Χείλη

Τα χείλη ντύθηκαν με το Rouge Dior Satin Balm 000 Diornatural για φυσικό αποτέλεσμα.

Νύχια

Τα νύχια χρωματίστηκαν με το Dior Vernis 108 Muguet για ένα "καθαρό" αποτέλεσμα.

Μαλλιά

Dior

Τραβηγμένα προς τα πίσω, για να δείχνουν αυστηρά και πειθαρχημένα, τα μαλλιά πιάστηκαν σε μια χαμηλή αλογοουρά ή σε ένα chignon στον αυχένα με μία μαύρη κορδέλα. Το χτένισμα ορισμένων μοντέλων ολοκληρώθηκε με μία φαρδιά, μαύρη στέκα, που σχεδίασε ο Stephen Jones.

Διαβάστε Επίσης