Οι 7 επικρατέστερες τάσεις στα νύχια για το 2023

Τα χρώματα και τα σχέδια που πρότειναν οι σχεδιαστές κι έχουν ήδη την έγκριση των celebrities και it girls.

Με την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι για τη σεζόν SS23 να ρίχνει αυλαία, το ψηφιδωτό των τάσεων στο μανικιούρ 2023 έχει πλέον συμπληρωθεί δίνοντάς μας μια ξεκάθαρη εικόνα για τα χρώματα, τα φινιρίσματα και τα σχέδια που θα επικρατήσουν τόσο την άνοιξη και το καλοκαίρι, όσο και το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα. Ακολουθούν οι 7 πλέον κορυφαίες τάσεις της χρονιάς σύμφωνα με τους σχεδιαστές:

Οι 7 επικρατέστερες τάσεις στo μανικιούρ του 2023

Metallics

Τα metallics της προηγούμενης χρονιάς βρήκαν τη θέση τους και στη φετινή λίστα με τα nail trends με τον οίκο Bronx & Banco να προτείνει λευκά μανικιούρ με χρυσές αφαιρετικές λεπτομέρειες μέσω του SS23 show του.

Διαβάστε Επίσης

Συνέχισε να στηρίζει την τάση και τους επόμενους μήνες, συνοδεύοντας την FW23 συλλογή του με χρυσά μανικιούρ, ενώ το brand LoveShackFancy "στόλισε" τα nude νύχια των μοντέλων του με χρυσά ζωγραφιστά τριαντάφυλλα για το FW23 show του.

Director's Note: Την τάση έχουν υιοθετήσει ήδη πολλές celebrities, ανάμεσά τους οι Victoria Beckham και Kate Hudson.

Chrome

Το chrome φινίρισμα στα νύχια θα εξακολουθήσει να μας απασχολεί κι αυτή τη χρονιά. Η Rebecca Minkoff συνδύασε τις neutral δημιουργίες της για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 με μακριά περλέ νύχια, διακοσμημένα με στρας, ενώ την τάση των glazed doughnut nails υιοθέτησαν και τα μοντέλα στο show του οίκου PatBo, αποδεικνύοντας πως το εν λόγω φινίρισμα κολακεύει ακόμα και τα κοντά νύχια.

French Manicure

Το γαλλικό μανικιούρ τέσσερα χρόνια μετά το δυναμικό comeback του εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις. Φέτος "κυκλοφορεί" σε πολύχρωμες εκδοχές, όπως εκείνες που παρουσίασαν οι οίκοι Alice + Olivia και Brandon Maxwell στα SS23 shows τους, αλλά και ο οίκος PatBo στο FW23 show του. 

Η εν λόγω τάση μπορεί πολύ εύκολα να υιοθετηθεί κι από γυναίκες που αγαπούν το κοντό μήκος στα νύχια, όπως άλλωστε απέδειξε περίτρανα ο οίκος Fendi στο SS23 show του, "γιορτάζοντας" την κλασική εκδοχή των γαλλικών νυχιών.

Ombré

Σαν μια mini υποκατηγορία του french manicure έρχονται να προστεθούν στη λίστα με τις τάσεις στο μανικιούρ 2023 τα ombré nail looks που παρουσίασαν οι οίκοι Peter Do και Proenza Schouler στα SS23 shows τους. Και οι δύο δημιούργησαν ombré γαλλικά μανικιόυρ σε μαύρη απόχρωση, δίνοντας μία dark χροιά στο κλασικό στιλ.

Nail Stickers

Τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα για τα νύχια έκαναν δυναμικό comeback με τον οίκο Alice + Olivia να παρουσιάζει μέσω του SS23 show του μια πληθώρα νοσταλγικών nail art looks, ανάμεσά τους μαύρα μανικιούρ με studs αλλά και logos αγαπημένων snacks.

Με nails stikers "στολίστηκαν" και τα νύχια των μοντέλων στο FW23 show του brand Love Shack Fancy με τα λαμπερά floral nail looks να είναι μερικά από τα πιο ιδιαίτερα μανικιούρ που παρουσιάστηκαν.

Director's Note: Την τάση τόλμησε πρόσφατα η Selena Gomez, υιοθετώντας ένα '60s inspired φλοράλ μανικιούρ.

Lip Gloss Nails 

Οι σχεδιαστές επιβεβαίωσαν πως τα lip gloss nails, δηλαδή τα pink nude νύχια με εξαιρετικά λαμπερό φινίρισμα θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της χρονιάς. Διαφορετικές παραλλαγές τους παρουσίασαν οι οίκοι Jason Wu και Kim Shui τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το barely there mani του οίκου Tory Burch.

Chanel

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο οίκος Chanel συνοδεύοντας τη φθινοπωρινή/χειμωνιάτικη συλλογή του με ένα πολύ φυσικό pink nude μανικιούρ.

Director's Note: Τα lip gloss nails αποτελούν μία από τις αγαπημένες τάσεις στο μανικιούρ 2023 της Jennifer Lopez.

Wine Colour

Τη "μάχη" των σκουρόχρωμων βερνικιών φέτος κερδίζει το μπορντό και πιο συγκεκριμένα το βαθύ κόκκινο του κρασιού, μια απόχρωση που επέλεξε τόσο ο οίκος Brandon Maxwell, όσο και ο οίκος Michael Kors για την παρουσίαση των FW23 συλλογών τους.

Διαβάστε Επίσης