Τα καλύτερα concealers για γυναίκες άνω των 50

Οι ιδανικές φόρμουλες και τα πιο κολακευτικά φινιρίσματα.

Μετά τα 50 οι ανάγκες της επιδερμίδες αλλάζουν δραστικά και μαζί τους και το νεσεσέρ μακιγιάζ. Οι πιο βαριές κι έντονα καλυπτικές συνθέσεις δίνουν τη θέση τους σε πιο ανάλαφρες και περιποιητικές, ενώ το full glam αντικαθίσταται με πιο φυσικά, "στρατηγικά" makeup looks. Ένα concealer για ώριμες επιδερμίδες θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει θέση στο νεσεσέρ σας, έτσι ώστε να μπορείτε να καλύπτετε τυχόν ατέλειες, αλλά και να "φωτίζετε" συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου για μια πιο νεανική όψη. Ιδού πώς θα κάνετε την πιο έξυπνη επιλογή:

Μακιγιάζ άνω των 50 | Το ιδανικό concealer για ώριμες επιδερμίδες

Οι ιδανικές φόρμουλες

Διαβάστε Επίσης

Το ιδανικό concealer για ώριμες επιδερμίδες είναι αυτό που έχει λεπτόρρευστη υφή κι ανάλαφρη σύνθεση, έτσι ώστε να μην "κάθεται" στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Αναζητήστε ένα προϊόν με περιποιητικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ για επιπλέον ενυδάτωση και καφεΐνη για μείωση των μαύρων κύκλων, που να χαρίζει ελαφριά έως μέτρια κάλυψη και φυσικό αποτέλεσμα.

Οι κατάλληλες αποχρώσεις

Αντί να χρησιμοποιείτε ένα concealer σε όλο το πρόσωπο, "εκμεταλλευτείτε" τα διάφορα χρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Επιστρατεύστε το κίτρινο concealer για να καλύψετε τυχόν ατέλειες, όπως οι μπλε φλέβες και οι μετεγχειρητικοί μώλωπες και το μοβ για να εξουδετερώσετε τους θαμπούς κίτρινους τόνους. Για τους μαύρους κύκλους επιστρατεύστε το αγαπημένο σας brightening concealer ή ένα σε σομόν απόχρωση. Για να καμουφλάρετε τις κοκκινίλες, στραφείτε σε ένα πράσινο concealer. 

Το πιο κολακευτικό φινίρισμα

Τα concealers με ματ φινίρισμα καλό είναι να αποφεύγονται καθώς τείνουν να "κάθονται" στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και να μην κολακεύουν την ώριμη επιδερμίδα. Προτιμήστε ένα dewy concealer, που θα χαρίσει λάμψη και νεανικότητα στο πρόσωπό σας. 

Η σωστή εφαρμογή 

Εφαρμόστε το concealer με τα ακροδάχτυλά σας για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα κι αποφύγετε τη μεγάλη ποσότητα, έτσι ώστε να μην τονιστούν τα ψεγάδια της επιδερμίδας σας. Εστιάστε στις "προβληματικές" περιοχές, όπως κάτω από τα μάτια ή τοπικά σε ατέλειες. 

Διαβάστε Επίσης