Ό έλεγχος του ψυγείου για τυχόν ληγμένα τρόφιμα αποτελεί εβδομαδιαία συνήθεια των περισσότερων γυναικών. Τι γίνεται όμως με το μπουντουάρ; Κι όμως τα καλλυντικά έχουν και αυτά ημερομηνία λήξεως και θα πρέπει να ελέγχονται συχνά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί στην επιδερμίδα και μολύνσεις στα μάτια. Ήρθε η ώρα να αναδιοργανώσετε το νεσεσέρ σας και να μάθετε τα πάντα για την ημερομηνία λήξης των καλλυντικών.
Η ειδική σήμανση
Σε αντίθεση με τα τρόφιμα, ο χρόνος ζωής των καλλυντικών ξεκινά να μετρά από τη στιγμή που θα ανοιχθούν. Σε όλες τις συσκευασίες υπάρχει η ειδική σήμανση, ένα μικρό βαζάκι, μέσα στο οποίο αναγράφεται ένας αριθμός και το γράμμα M, που υποδηλώνει τους μήνες για τους οποίους μπορείτε χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο προϊόν πριν χαλάσει. Κολλήστε ένα αυτοκόλλητο με την ημερομηνία ανοίγματος ή γράψτε την ημερομηνία πάνω στο προϊόν με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο για να θυμάστε πότε πρέπει να το πετάξετε.

Γενικές οδηγίες
Ακολουθούν ορισμένοι γενικοί κανόνες σχετικά με την ημερομηνία λήξης των προϊόντων ομορφιάς:
Μάσκαρα: 2-3 μήνες
Υγρό foundation και concealer: 6-12 μήνες
Κραγιόν: 2 χρόνια
Μολύβι χειλιών: 3 χρόνια
Βερνίκι νυχιών: 6-12 μήνες
Πούδρα, σκιά, ρουζ: 1-2 χρόνια
Αντιγηραντική κρέμα: 12 μήνες
Ενυδατική κρέμα: 18 μήνες
Skincare προϊόντα για την καταπολέμηση της ακμής: 4-6 μήνες
Bonus tips
-Για να παρατείνετε το μέσο όρο ζωής των καλλυντικών, κρατήστε τα προϊόντα μακριά από το μπάνιο, καθώς οι υδρατμοί μπορούν να τα αλλοιώσουν.
-Οι συσκευασίες θα πρέπει να κλείνονται καλά και τα πινέλα να πλένονται συχνά, ώστε να αποφεύγεται η εξάπλωση μικροβίων και να επιμηκύνεται όσο το δυνατόν περισσότερο η ζωή των καλλυντικών.
-Αποφύγετε να αγοράζετε διαρκώς καινούρια καλλυντικά, τα οποία δεν χρειάζεστε. Εκτός από το γεγονός ότι λόγω της ημερομηνίας λήξης τους θα χρειαστεί να τα αποχωριστείτε πριν τα χαρείτε στο έπακρον, δυσκολεύετε την πρωινή ρουτίνα μακιγιάζ σας γεμίζοντας το μπουντουάρ σας με προϊόντα που δεν χρησιμοποιείτε.