Πώς να διαλέξετε το ιδανικό nude κραγιόν

Αναλυτικός οδηγός για τη σωστή επιλογή του nude κραγιόν με βάση την απόχρωση της επιδερμίδας σας.

Ένα nude κραγιόν είναι το απόλυτο staple σε κάθε γυναικείο νεσεσέρ, καθώς ταιριάζει εξαιρετικά με τα φυσικά πρωινά looks, ενώ μπορεί να απογειώσει και το βραδινό smokey eye με ένα πέρασμα. Η επιλογή του ιδανικού nude κραγιόν είναι όμως πιο δύσκολη απ' ό,τι οι περισσότερες γυναίκες θα περίμεναν με αποτέλεσμα η πλειονότητα να επιλέγει υπερβολικά ανοιχτόχρωμα μπεζ κραγιόν, που κάνουν τα χείλη να δείχνουν ώριμα, αφυδατωμένα και μικρά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη σωστή επιλογή του nude κραγιόν με βάση την απόχρωση της επιδερμίδας σας:

Πώς να διαλέξετε το ιδανικό nude κραγιόν

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Ιδανική επιλογή για τις γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, όπως η Sophie Turner, είναι ένα nude κραγιόν με ροζ ή ροδακινί υπότονο, που θα τονίσει το λευκό της επιδερμίδας σας και θα σας φωτίσει. Τα nude κραγιόν με κίτρινο υπότονο τείνουν να χλωμιάζουν τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, κάνοντάς τες να δείχνουν θαμπές και άτονες. 

Beauty nude lips

Σταρένια επιδερμίδα

Οι χρυσές-μπεζ και οι ροδακινί nude αποχρώσεις ταιριάζουν εξαιρετικά στις σταρένιες επιδερμίδες, όπως εκείνη της Shay Mitchell, αφού αναδεικνύουν τους πράσινους υποτόνους της. Επίσης, προσδίδουν ζεστασιά στο πρόσωπο, κάνοντάς το να δείχνει περισσότερο ηλιοκαμένο και λιγότερο θαμπό.

Beauty nude lips

Σκουρόχρωμες επιδερμίδες

Τα bronzy καφέ και τα berry-nude κραγιόν είναι ιδανικά για τις γυναίκες με σκουρόχρωμες επιδερμίδες, όπως η Naomi Campbell, καθώς τονίζουν το χρώμα τους και προσδίδουν ζεστασιά στο πρόσωπο. Αποφύγετε τα nude κραγιόν που μοιάζουν με concealer ή εκείνα που έχουν ψυχρό, ροδακινί ή ροζ υποτόνο, καθώς θα κάνουν τα χείλη να δείχνουν φλατ.

Bonus tips

-Για επαγγελματικό αποτέλεσμα, θεωρείται αναγκαίος ο σχεδιασμός του περιγράμματος των χειλιών με ένα nude μολύβι, πριν την εφαρμογή του κραγιόν. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς σκληρές γραμμές, χρησιμοποιήστε το πλάι του μολυβιού και όχι την μύτη. 

-Πριν τη χρήση ενός κραγιόν με ματ φινίρισμα, ενδείκνυται η σωστή περιποίηση των χειλιών, με ένα ειδικό scrub και ένα ενυδατικό balm.

-Ένα clear gloss μπορεί να χαρίσει ένα σαγηνευτικό χαρακτήρα στα nude χείλη. Απλώστε το στο κέντρο των χειλιών για να τα κάνετε να δείχνουν πιο σαρκώδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ