5 τρόποι να βελτιώσετε την υγεία των μαλλιών σας

Οι χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε καθημερινά για υπέροχα και υγιή μαλλιά.

Στον αέναο αγώνα κάθε γυναίκας για υπέροχα, λαμπερά και υγιή μαλλιά, οι ακριβές θεραπείες και μάσκες μαλλιών δεν είναι οι μόνοι σύμμαχοι. Παρακάτω θα βρείτε μερικούς εύκολους τρόπους να βελτιώσετε σημαντικά την υγεία των μαλλιών σας από σήμερα κιόλας:

1. Προσέξτε τη διατροφή σας

Στον τομέα διατροφή, είμαστε ό,τι τρώμε. Γι' αυτό είναι σημαντικό η διατροφή σας να βασίζεται σε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, που θα βελτιώσουν την υγεία των τριχοθυλακίων, κάνοντας τα μαλλιά πιο δυνατά και λαμπερά.

Το καθημερινό διαιτολόγιό σας θα πρέπει να περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλά και καλές πηγές σιδήρου, όπως τα όσπρια, και βιταμίνης D, όπως τα μανιτάρια, που θα ενδυναμώσουν τα μαλλιά. Αυτός είναι ο λόγος που αυτά τα θρεπτικά συστατικά φιγουράρουν συνήθως στις λίστες των συστατικών πολλών συμπληρωμάτων διατροφής για τα μαλλιά. 

RELATED STORY

2. Αλλάξτε μαξιλαροθήκη

Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι από τις καλύτερες επενδύσεις που θα κάνετε ποτέ για τα μαλλιά σας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, δημιουργείται τριβή μεταξύ της κοινής βαμβακερής μαξιλαροθήκης και των μαλλιών με αποτέλεσμα τα τελευταία να σπάνε. Επιλέξτε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη για να "σώσετε" τα μαλλιά από την ψαλίδα και να κάνετε τον πιο luxurious ύπνο.

3.  Σταματήστε να λούζεστε τόσο συχνά

Το συχνό λούσιμο απογυμνώνει τα μαλλιά από τα φυσικά τους έλαια με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπά και αφυδατωμένα. Πλύνετε τα μαλλιά σας 2-3 φορές την εβδομάδα και μεταξύ των λουσιμάτων φρεσκάρετέ τα ψεκάζοντας ένα ξηρό σαμπουάν στις ρίζες.

4. Μειώστε τη χρήση των heat tools

Ελαχιστοποιήστε τη χρήση εργαλείων θερμότητας, όπως το σεσουάρ και η πρέσα, που μπορούν να βλάψουν την υγεία των μαλλιών και να τα κάνουν πιο ξηρά και επιρρεπή στο σπάσιμο.

5. Ενυδατώστε τα 

Τίποτα δεν κάνει τα μαλλιά να δείχνουν λιγότερο υγιή από τις θαμπές, σπασμένες άκρες. Φροντίστε μία φορά την εβδομάδα να τα ενυδατώνετε σε βάθος απλώνοντας στα μήκη μια μάσκα μαλλιών και επενδύστε σε ένα καλό ενυδατικό έλαιο, το οποίο μπορείτε να απλώνετε σε καθημερινή βάση στις άκρες για να τις διατηρείτε υγιείς και λαμπερές. 

RELATED STORY