Πώς δημιουργείται η ψαλίδα στα μαλλιά και πώς θα την αποφύγετε

H hair stylist Δήμητρα Δανίκα δίνει συμβουλές για τέλεια μακριά μαλλιά χωρίς ψαλίδα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Συνήθως, η ψαλίδα στα μαλλιά οφείλεται στα παρακάτω λάθη. Αυτό που πρέπει αρχικά να γνωρίζουμε είναι ότι το περίβλημα της τρίχας αποτελείται κυρίως από κερατίνη. Όταν αυτή καταπονείται, σκίζεται και το αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά να κάνουν ψαλίδα και να σπάνε.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να βελτιώσετε την όψη τους

1.  Αν  κάνετε styling στα μαλλιά με θερμικά εργαλεία (πρέσα, ψαλίδι) φροντίστε η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 185 βαθμούς και χρησιμοποιήστε πάντα ένα προϊόν προστασίας κατά της θερμότητας. Ποτέ μα ποτέ μην προχωρήσετε τη διαδικασία εάν τα μαλλιά δεν έχουν στεγνώσει τελείως. Όποτε υπάρχει η δυνατότητα, αφήστε τα μαλλιά να στεγνώνουν μόνα τους, αποφεύγοντας εντελώς τη θερμότητα.

2.  Φροντίστε τα μαλλιά όπως φροντίζετε το πρόσωπό σας. Ακολουθώντας συστηματικά μια καθημερινή ρουτίνα θα εξασφαλίσετε υγεία και λάμψη. Όπως δεν θα βγαίνατε από το σπίτι χωρίς να βάλετε αντιλαϊκή ή κρέμα ημέρας, έτσι θα πρέπει να προστατεύετε καθημερινά τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μια lotion η ένα έλαιο κατά της ψαλίδας σε ελάχιστη ποσότητα. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από την προστασία, θα "κλειδώσετε" την ήδη υπάρχουσα ψαλίδα και τα μαλλιά θα δείχνουν πιο λεία και υγιή.

3. Μην αφήνετε ποτέ τα μαλλιά χωρίς υγρασία! Η ξηρότητα είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που δημιουργούν ψαλίδα. Ακόμα και αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε conditioner και ένα καθημερινό leave in προϊόν ελαφριάς σύστασης στα μήκη και τις άκρες τους.

4. Πολλές φορές οι γυναίκες με μακρυά μαλλιά έχουν την συνήθεια να πειράζουν τα μαλλιά τους με τα δάχτυλά τους. Προσπαθήστε να το αποφύγετε γιατί μπερδεύει και τραυματίζει τις άκρες. Και οι ευαίσθητοποιμένες άκρες έχουν την τάση να κάνουν ψαλίδα και να "σπάνε".

5. Κάποιες γυναίκες συνηθίζουν να κόβουν μόνες τους τις τρίχες που "πετάνε". Αυτό είναι λάθος γιατί, πρώτον, δεν είναι όλες ψαλίδα αλλά φύτρες που μακραίνουν. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι ένα μη επαγγελματικό ψαλίδι δεν κόβει σωστά αλλά σχίζει την τρίχα και την τραυματίζει. Έτσι όχι μόνο δεν γλυτώνουν από την ψαλίδα αλλά δημιουργούν περισσότερη.

6. Διατηρήστε μια ρουτίνα συνάντησης με το κομμωτή. Το πόσο συχνά θα χρειαστεί να τον επισκέπτεστε έχει να κάνει με το πόσο συνεπής είστε στα παραπάνω βήματα, αλλά κατά κανόνα, ένα trimming είναι απαραίτητο κάθε δυο με 2μιση μήνες.

Πηγή: Womantoc.gr