Τα χτενίσματα που κάνουν τις Γαλλίδες να δείχνουν πάντα τόσο κομψές

Από το κλασικό chignon μέχρι τις χαρακτηριστικές messy αφέλειές τους.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πού ακριβώς οφείλεται ο θαυμασμός απέναντί τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Γαλλίδες έχουν αυτό το je ne sais quoi που κάνει όλες τις γυναίκες να θέλουν να τους μοιάσουν. Ίσως είναι η ικανότητά τους να συνθέτουν μια διαχρονική capsule γκαρνταρόμπα, που καταφέρνει να δείχνει πάντα κομψή ή τα basic προϊόντα μακιγιάζ τους που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Εκτός από τα κλασικά trench coats και τα cult favorite μικκυλιακά νερά, ένας ακόμα λόγος που τα french girls αποτελούν την απόλυτη πηγή έμπνευσης είναι τα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά τους, που για κάποιον περίεργο λόγο πάντα καταφέρνουν να δείχνουν κομψά. Ακολουθούν μερικά από τα εύκολα και γρήγορα χτενίσματα, τα οποία έχουν on rotation: 

Chignon

Chignon

Ίσως το πιο γαλλικό απ' όλα τα χτενίσματα, το κλασικό χαμηλό chignon, σαν και αυτό που έκανε εδώ η Lina Ose, καταφέρνει να δείχνει κομψό με κάθε επίσημο ή καθημερινό σύνολο. 

Photo credits: Instagram/@linaose

Curtain Bangs

Curtain Bangs

Όταν πρόκειται για αφέλειες, οι Γαλλίδες ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Τρανό παράδειγμα είναι τα curtain bangs σε συνδυασμό με τη φυσική υφή των μαλλιών της Leia Sfez. 

Photo credits: Instagram/@leiasfez
 

Effortless Topknot

Effortless Topknot

Χαρίστε παριζιάνικο αέρα στο topknot σας αφήνοντας ελεύθερες μερικές τούφες στο μπροστινό μέρος να πλαισιώνουν το πρόσωπό σας. Bonus points αν συνδυάσετε το updo σας με φλογερά κόκκινα χείλη. 

Photo credits: Instagram/@dennielias

Easy Ponytail

Easy Ponytail

Η Sabina Socol συνδύασε το mini φόρεμά της με ένα ασορτί scrunchie στην αλογοουρά της συνθέτοντας το απόλυτο girly look για το καλοκαίρι.

Photo credits: Instagram/@sabinasocol

 

Messy Texture

Messy Texture

Σε συνδυασμό με το υπέρκομψο στιλ της, οι "I woke up like this" κυματισμοί και οι messy αφέλειες, έκαναν την Jeanne Damas μία από τις πιο διάσημες Γαλλίδες bloggers.

Photo credits: Instagram/@jeannedamas

 

Claw Clip

Claw Clip

Ο χρυσός κανόνας για να αντιγράψετε τα χτενίσματά τους είναι «να μην προσπαθείτε πολύ». Η Camille Charriere εδώ στερέωσε το updo της με ένα claw clip αφήνοντας ελεύθερες τούφες στο μπροστινό μέρος να πλαισιώνουν το πρόσωπό της. 

Photo credits: Instagram/@camillecharriere

 

Hair Scarves

Hair Scarves

Ο αγαπημένος τρόπος των Γαλλίδων να διακοσμούν ένα απλό messy bun είναι δένοντας ένα μεταξωτό μαντήλι στη βάση του για επιπλέον πόντους κομψότητας. 

Photo credits: Instagram/@ariadibari