Πώς να αποκτήσετε υγιή μαλλιά από τις ρίζες

Για να είναι τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά δεν αρκεί να φροντίζετε μόνο τα μήκη και τις άκρες. Τα πάντα στη φροντίδα των μαλλιών ξεκινούν από τις ρίζες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Για να καταλάβετε γιατί το τριχωτό και οι ρίζες των μαλλιών είναι τόσο σημαντικές, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω νούμερα: με πάνω από 230 νευρικούς υποδοχείς ανά τετραγωνικό εκατοστό, το τριχωτό της κεφαλής είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο σημείο που καταπονείται καθημερινά από διάφορους επιβαρυντικούς παράγοντες (ήλιος, θερμοκρασία, καυσαέριο κ.ά). Η επιμελής φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι η Νο1 προϋπόθεση για την ανάπτυξη νέων, υγιών τριχών και κατά συνέπεια πιο δυνατών και λαμπερών μαλλιών.

Οι παράγοντες που κάνουν το τριχωτό να γίνεται ευαίσθητο

Τι είναι που κάνει το τριχωτό να υποφέρει από ξηρότητα, φαγούρα, οίδημα ή ερυθρότητα; Το συχνό βούρτσισμα και ειδικά εκείνο που κάνεις όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα μετά το λούσιμο, η υπερβολική χρήση εργαλείων styling, καθώς και οι συχνές χημικές εργασίες (βαφή, ισιωτική κ.α) είναι οι 3 βασικοί παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία του τριχωτού.

Για να θωρακίσετε το τριχωτό αλλά και τα μαλλιά, επιλέξτε προϊόντα φροντίδας που εστιάζουν στη ρίζα του προβλήματος. Διαθέτουν εξειδικευμένη φόρμουλα και προσφέρουν ενυδάτωση και θρέψη, ενώ συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του τριχωτού και στην άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα του κνησμού που οφείλονται στην ξηρότητα. 

Mη νομίζετεότι είστε η μόνη που έχει ευαίσθητο τριχωτό: Σε παγκόσμιο επίπεδο το 28% του πληθυσμού αναφέρει ότι αντιμετωπίζει συμπτώματα που σχετίζονται με το ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής.

Πηγή: Madamefigaro.gr