Power Choices | Τα κουρέματα των πιο ισχυρών γυναικών στον κόσμο

Από το καρέ της Hillary Clinton, μέχρι τα μακριά ίσια μαλλιά της Alexandria Ocasio-Cortez, αυτά είναι τα κουρέματα των πιο ισχυρών γυναικών της πολιτικής.

Οι γυναίκες πολιτικοί αντιμετωπίζουν εντελώς διαφορετικές προκλήσεις από ό, τι οι άνδρες ομολόγοί τους. Οι τελευταίοι σπάνια δέχονται κριτική για τις επιλογές τους στο ντύσιμο ή το styling των μαλλιών τους. Οι γυναίκες πολιτικοί, από την άλλη πλευρά, καλούνται να κάνουν δυναμικές και ταυτόχρονα θηλυκές εμφανίσεις, καθώς διαφορετικά ρισκάρουν να δεχτούν σκληρή κριτική από τον Τύπο. Πώς καταφέρνουν λοιπόν μερικές από τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη να ισορροπούν ανάμεσα στην υιοθέτηση των τελευταίων τάσεων και τη διατήρηση ενός σοβαρού προφίλ, κάνοντας έξυπνες επιλογές όσον αφορά το styling των μαλλιών τους; Μπορεί να έχουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα στον κόσμο από κομψά κουρέματα και outfits, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως αποτελούν πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο. Για πολλούς λόγους.

Ακολουθούν τα πιο κομψά κουρέματα των πιο ισχυρών γυναικών στην πολιτική τα τελευταία 50 χρόνια: 

Alexandria Ocasio-Cortez

Alexandria Ocasio-Cortez

Η Alexandria Ocasio-Cortez κατάφερε από σερβιτόρα να γίνει η νεώτερη γυναίκα που υπηρετούσε στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών το 2008, κερδίζοντας τον αγώνα για το 14ο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης σε ηλικία μόλις 29 ετών. Η φρεσκάδα της Cortez αποτυπώνεται στις απόψεις της περί κλιματικής αλλαγής και καταπολέμησης της φτώχειας, αλλά και στην επιλογή του sleek ίσιου χτενίσματός της.

Nancy Pelosi

Nancy Pelosi

Το κομψό καρέ αλά Nancy Pelosi αποτελεί ιδανική επιλογή κουρέματος για τις γυναίκες άνω των 50, καθώς παρά τον low-maintenance χαρακτήρα του, καταφέρνει να δείχνει πάντα φρέσκο και περιποιημένο.

Jacqueline Kennedy Onassis

Jacqueline Kennedy Onassis

Η Jacqueline Kennedy Onassis θα θεωρείται για πάντα ένα από τα μεγαλύτερα beauty icons. To καρέ με έντονο όγκο ήταν ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή κουρέματα τη δεκαετία του 1960 με την υπέροκομψη Jackie Ο να είναι μία από τις πρώτες που το υιοθέτησαν, ενώ στη συνέχεια όλες οι γυναίκες της εποχής ακολούθησαν το παράδειγμά της.

Jacinda Ardern

Jacinda Ardern

Ο ευαίσθητος τρόπος με τον οποίο χειρίζεται πολιτικά θέματα υψίστης σημασίας αποτελεί μάθημα για τους παγκόσμιους ηγέτες. Η Ardern παραδίδει όμως και μαθήματα στυλ σε κάθε εμφάνισή της. Τα μακριά κυμματιστά μαλλιά της αποδεικνύουν περίτρανα πως οι γυναίκες στην πολιτική μπορούν πολύ εύκολα να είναι ισχυρές και ταυτόχρονα αθεράπευτα κομψές. 

Hillary Clinton

Hillary Clinton

Η Hillary Clinton είναι μία από τις πιο καλοχτενισμένες πολιτικούς αυτή τη στιγμή, ωστόσο δεν μπορούμε να μην νοσταλγήσουμε το κομψό καρέ και τις αφέλειες που είχε κατά τη δεκαετία του 1990. 

Αξίζει επίσης να αναφερθούμε στην έξυπνη επιλογή των αξεσουάρ, όπως η βελούδινη κορδέλα, που προσδίδουν κύρος και ταυτόχρονα χαρίζουν έξτρα πόντους κομψότητας. 

Michelle Obama

Michelle Obama

Η Michelle Obama ήταν αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο κομψές Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ, καθώς κατάφερνε να είναι απίστευτα stylish, παράγοντας παράλληλα σπουδαίο έργο πλάι στον Barack Obama. Κατά τη διάρκεια της θητείας του συζύγου της, η Michelle δοκίμασε διάφορα κουρέματα, με το πιο αγαπητό να είναι αδιαμφισβήτητα τα ίσια μαλλιά με το έντονο φιλάρισμα και την φράντζα στο πλάι. 

Sanna Marin

Sanna Marin

Η Marin έγινε σε ηλικία 34 ετών η νεότερη ηγέτης κράτους στον κόσμο και η νεότερη πρωθυπουργός στην πολιτική ιστορία της Φιλανδίας. Το απλό αλλά ταυτόχρονα κομψό κούρεμά της αποδεικνύει πως η ενασχόλησή της με την πολιτική έχει στόχο την αλλαγή στο πολιτικό πεδίο και όχι την αύξηση της δημοτικότητάς της για τους λάθος λόγους.