Τα καλύτερα μυστικά περιποίησης των ξανθών μαλλιών

Για υπέροχο χρώμα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα ξανθά μαλλιά χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα για να αναδειχθούν. Αφού ο κομμωτής σας έχει πετύχει τη σωστή απόχρωση, αρχίζει η δική σας δουλειά: η συντήρηση, για ένα τέλειο, ξανθό χρώμα.

Για να γίνει η ζωή σας ευκολότερη, συγκεντρώσαμε τα 5 μυστικά περιποίησης των μαλλιών σου για το ωραιότερο ξανθό που είχατε ποτέ:

Κάντε υπομονή

Είναι εύκολο να σας πιάσει ανυπομονησία τη στιγμή που θα αρχίσουν να φαίνονται οι σκούρες ρίζες, είναι όμως πολύ σημαντικό να περιμένετε όσο περισσότερο μπορείτε προτού ανανεώσετε το χρώμα. Το ντεκαπάζ, ακόμη κι αν τα φροντίζετε με τα σωστά προϊόντα, δεν είναι εύκολη διαδικασία για τα μαλλιά σας. Δώστε τους μία ή δύο παραπάνω εβδομάδες ανάμεσα στις βαφές και μπορεί αυτό να κάνει τη διαφορά στη συνολική τους υγεία.

Βάλτε τη μάσκα σου

Όταν τα ξαναβάψετε, μειώστε το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε στη μέση. Είναι απαραίτητο επίσης να χρησιμοποιείτε μια θεραπεία για βαθιά ενυδάτωση. Αφήστε την στα μαλλιά σας έως και για 30 λεπτά, ώστε να ενυδατωθεί καλά η τρίχα.

Ξηρό σαμπουάν

Αυξήστε το χρόνο ανάμεσα τα λουσίματα χρησιμοποιώντας ένα ξηρό σαμπουάν. Ψεκάστε λίγο στις ρίζες και δείτε τα μαλλιά σας αναζωογονημένα μαγικά.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό (seriously?)

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό για τα μαλλιά σου; Όχι, δεν εννοούμε μόνο το καλοκαίρι. Ο ήλιος, ακόμη και ο χειμωνιάτικος, ή το νερό της πισίνας αν συνηθίζεις να κολυμπάς, είναι εχθροί των βαμμένων μαλλιών. Προστατέψτε τα μαλλιά σας με ένα αντηλιακό σε σπρέι. 

Προσοχή στο λούσιμο

Αν δεν είστε φυσική ξανθιά, τα βαμμένα ξανθά μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και ευάλωτα στην ψαλίδα, κυρίως εξαιτίας του ντεκαπάζ. Όταν λούζεστε, φροντίστε να είστε ευγενική και ήπια με τα μαλλιά σας, να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που προστατεύει από το σπάσιμο, καθαρίζει απαλά, μειώνει το ξεθώριασμα και συντηρεί το χρώμα ανάμεσα στα λουσίματα. Βασικός κανόνας: Ψάξτε σαμπουάν χωρίς sulphate, σιλικόνη και parabens.

Πηγή: Shape.gr