Ποιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει στην επιδερμίδα σας; Οι color experts απαντούν

Ποιο –νέο– χρώμα μαλλιών θα ταίριαζε απόλυτα στον τόνο του δέρματός σας και πώς μπορείτε να το πετύχετε;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αν αποφασίσατε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς θα καταφέρετε να το ταιριάξετε ιδανικά με τα χαρακτηριστικά σας. Ένα χρώμα που φαίνεται υπέροχο στα μαλλιά μιας φίλης σας μπορεί επάνω σας να δείχνει άτονο – και ο τόνος της επιδερμίδας σας παίζει σημαντικό ρόλο γι’ αυτή την εικόνα. Να πώς θα βρείτε με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια το ιδανικό χρώμα για τα δικά σας μαλλιά:

Ποιος είναι ο τόνος σας: Ζεστός ή ψυχρός;

"Ένας αλάνθαστος τρόπος για να αντιληφθείς τον πραγματικό τόνο του δέρματός σας είναι ο εξής: πλύνετε καλά το πρόσωπό σας και καθίστε με έναν καθρέφτη χειρός δίπλα από ένα φωτεινό παράθυρο που το χτυπά ο ήλιος. Κρατήστε στο άλλο χέρι σας μερικά χρωματιστά χαρτάκια, τα οποία θα τοποθετήσετε δίπλα στο πρόσωπό σας ένα ένα: κίτρινο, κόκκινο, λευκό, πράσινο, ασημί και μπλε" προτείνει ο Miguel Angarita, top hair colorist στη Νέα Υόρκη και από τους πρώτους experts στην τεχνική μπαλαγιάζ. "Τοποθετήστε τα υπό τέτοια γωνία, ώστε η αντανάκλαση του ήλιου επάνω στα χαρτιά να χρωματίζει αναλόγως το δέρμα σας. Παρατηρήστε ποια απόχρωση δημιουργεί πιο κολακευτικό αποτέλεσμα στο πρόσωπό σου: κίτρινο-κόκκινο σημαίνει ζεστός τόνος, λευκό-πράσινο-μπλε-ασημί μεταφράζεται σε ψυχρό τόνο δέρματος" λέει ο Miguel Angarita.

Ένα άλλο τέχνασμα, που προτείνει η γνωστή hair colorist Amy Michleb, είναι το εξής: "Τοποθετήστε το κάτω μέρος των καρπών (εκεί που χτυπά ο σφυγμός σας) απέναντι στον ήλιο για λίγα δευτερόλεπτα. Αν τα αιμοφόρα αγγεία φαίνονται πράσινα, τότε ανήκεις στη ζεστή οικογένεια. Αν οι καρποί παίρνουν γαλαζωπή απόχρωση, τότε είσαι κάτοχος ενός δροσερού έως ψυχρού τόνου δέρματος". Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι αποχρώσεις του δέρματος πολύ συχνά αλλάζουν μέσα στο χρόνο, με ή χωρίς μαύρισμα. Ακόμα κι αν επιλέξετε να τα βάψετε στο ίδιο χρώμα που είχατε το καλοκαίρι, πιθανώς το χειμώνα να δείχνουν είτε πολύ άτονα είτε υπερβολικά φωτεινά. "Τα μάτια παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο" σημειώνει η Amy Michleb. "Τα μπλε μάτια δείχνουν περισσότερο εντυπωσιακά με χάλκινες αποχρώσεις μαλλιών. Από την άλλη, τα καστανά μάτια μπορούν να γίνουν θεϊκά με ένα χρώμα μαλλιών ένα-δύο τόνους πάνω από αυτόν των ματιών".

Πηγή: Shape.gr