5 κορυφαίες συμβουλές για σπαστά μαλλιά

Η κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι περισσότερες Ελληνίδες έχουν σπαστά μαλλιά. Ξέρετε όμως τι χρειάζονται;

1. Δεν τους αρέσει το καρέ

Κόψτε τα στο ύψος των ώμων ή και λίγο πιο μακριά, όχι όμως καρέ. Διαφορετικά, τολμήστε μια πολύ κοντή κουπ.

2. Δε θέλουν πολύ λούσιμο

Τα φυσικά έλαια της τρίχας εμποδίζουν το φριζάρισμα. Για το λόγο αυτό μην το παρακάνετε με το λούσιμο. Αν η τρίχα είναι λεπτή, λουστείτε μέρα παρά μέρα. Αν είναι χοντρή, κάθε 3-4 ημέρες. Ενδιάμεσα μπορείτε να τα βρέχετε με νερό ή να χρησιμοποιείτε ένα στεγνό ξηρό σαμπουάν.

3. Θέλουν ειδικά προϊόντα

Επιλέξτε σαμπουάν για σπαστά μαλλιά, με συστατικά που καταπολεμούν το φριζάρισμα. Αν φριζάρουν πολύ με την υγρασία, χρησιμοποιήστε μετά το λούσιμο ένα ενυδατικό κοντίσιονερ και αφήστε το να δράσει για 2-3 λεπτά, ξεπλύνετέ τα και, αφού χτενίσετε και ταμπονάρετε με πετσέτα τα μαλλιά σας, απλώστε ένα leave in κοντίσιονερ από τη ρίζα ως τις άκρες.

4. Βάλτε μάσκα

Μία φορά την εβδομάδα εφαρμόστε μια μάσκα μαλλιών με shea butter και λάδι ελιάς για 10-15 λεπτά, ενώ καθημερινά χρησιμοποιήστε ένα εξειδικευμένο προϊόν anti-frizz. Αν η τρίχα είναι λεπτή, επιλέξτε μια φόρμουλα που δε βαραίνει – τα λάδια με ελαφριά υφή είναι ιδανικά. Απλώστε μικρή ποσότητα στις παλάμες και, αποφεύγοντας τις ρίζες, "τσαλάκωσε" τις μπούκλες. Αν η τρίχα είναι χοντρή, βάλετετο προϊόν σε όλο το μήκος.

5. Προσέξτε το στέγνωμα

Είναι προτιμότερο να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά – τα σγουρά μαλλιά φουντώνουν εύκολα. Ένας απλός τρόπος για να αναδείξετε τις μπούκλες είναι να τις πιάνετε σε μικρές τούφες και να τις τυλίγετε για λίγα δευτερόλεπτα γύρω από το δάχτυλό σου. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το στέγνωμα, εφαρμόστε απαραίτητα ένα προϊόν προστασίας της τρίχας από τη θερμότητα και χρησιμοποιήστε σεσουάρ με φυσούνα, μέχρι τα μαλλιά να στεγνώσουν εντελώς.

Πηγή: Shape.gr