5+1 γυναίκες που επιβεβαιώνουν τη δύναμη ενός signature hairstyle

Από την Frida Khalo μέχρι την Farrah Fawcett.

Είτε πρόκειται για ένα έντονο κραγιόν, είτε για μια fashion uniform, είτε για ένα signature χτένισμα, ένα τόσο έντονο χαρακτηριστικό γνώρισμα στην εμφάνιση μιας γυναίκας ανακοινώνει στον κόσμο ότι είναι σίγουρη για τον εαυτό της και έτοιμη για οποιαδήποτε πρόκληση. Αυτό ακριβώς αποδεικνύουν περίτρανα οι παρακάτω επτά δυναμικές γυναίκες, οι οποίες κατάφεραν μεταξύ άλλων και με το χτένισμά τους να αφήσουν ιστορία:

Jane Birkin

Jane Birkin

Τα μακριά φιλαριστά μαλλιά με τις αφέλειες ήταν τη δεκαετία του 1970 το σήμα κατατεθέν της. Είτε ήταν πιασμένα σε ένα messy top knot, είτε αφημένα ελεύθερα on stage, η τραγουδίστρια/ηθοποιός κατάφερε να εδραιωθεί σαν το φρέσκο πρόσωπο που έλειπε από την showbiz, εκείνο που επιτυγχάνεται όχι χάρη σε κάποια επεμβατική θεραπεία, αλλά χάρη στο πηγαίο χαμόγελο και την ανεπιτήδευτη ομορφιά.

Twiggy

Twiggy

Η χρονιά ήταν το 1966 και ουσα ένα απλό 16χρονο κορίτσι, η Twiggy επισκέφθηκε το κομμωτήριο του Leonard Lewis για να χτενίσει τα μαλλιά της. Τότε του επέτρεψε, χωρίς απαραίτητα να το θέλει, να δημιουργήσει το iconic pixie της, το οποίο στη συνέχεια εκτόξευσε την καριέρα της. "Ήταν ένα μεγάλο βήμα για την Twiggs, γιατί όπως πολλά κορίτσια, αγαπούσε τα μακριά μαλλιά και κάποια στιγμή έμοιαζε να είχε βουρκώσει. Αλλά ήξερα ότι το κούρεμα αυτό θα αναδείξει τα αγορίστικα χαρακτηριστικά της - και κανένα αγόρι δεν είχε τα μάτια ή το λαιμό της", θυμάται ο hairstylist. 

Farrah Fawcett

Farrah Fawcett

Το έντονα φιλαριστό κούρεμα της Farrah Fawcett, πέρα από το γεγονός ότι έγινε συνώνυμο με τη δεκαετία του 1970, εξακολουθεί να είναι τόσο δημοφιλές, που ακόμα ζητάται στα κομμωτήρια. Οι αφέλειες, τα layers, ο όγκος και η κίνηση ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά του hair look της, που τελικά της χάρισε τον τίτλο της beauty legend.

Frida Khalo

Frida Khalo

Η Frida Khalo είναι αδιαμφισβήτα μία από τις πιο ευρέως αναγνωρίσιμες γυναίκες στον κόσμο. Εκτός από τη φεμινιστική τέχνη της, η Khalo κατάφερε να γίνει γνωστή και για τις beauty επιλογές της, συμπεριλαμβανομένου του unibrow αλλά και του braided updo της. Οι πλεξούδες, «μπλεγμένες» με πολύχρωμες κορδέλες και λουλούδια αποτελούν hair staple για πολλές Μεξικανές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην περιοχή Coyoacán, από την οποία κατάγεται η Khalo.

Vera Wang

Vera Wang

Παρά τα 71 της χρόνια εξακολουθεί να προκαλεί όχι μόνο για τα σχέδια υψηλής ραπτικής της, αλλά και για τη νεανική εμφάνισή της. Μέγαλο μέρος αυτής είναι τα εξαιρετικά μακριά μαύρα μαλλιά της, τα οποία φτάνουν κάτω από τη μέση της, ένα χτένισμα το οποίο διατηρεί από την αρχή της καριέρας της μέχρι σήμερα. 

Angela Davis

Angela Davis

Η Angela Davis είναι μία από τις πιο θρυλικές ακτιβίστριες όλων των εποχών, η οποία μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί μια σημαντικά υπολογίσιμη δύναμη τόσο σε θέματα κοινωνικής δικαιωσύνης, όσο και σε θέματα ομορφιάς. Μπορεί να έγινε γνωστή για τις προσπάθειές της να διαλύσει πολλές από τις ρατσιστικές και μισογυνιστικές κοινωνικές δομές, αλλά η signature afro της ήταν εκείνη που βοήθησε να εμπνεύσει πολλές άλλες αφροαμερικανές να αγκαλιάσουν τις ρίζες τους.