7 τρόποι να μετατρέψετε τα γκρίζα μαλλιά σας στο απόλυτο beauty statement

Με έμπνευση από το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών 2021.

Από τη μία εντυπωσιάζει τους θαυμαστές της με τα ροζ μαλλιά της το 2019 και από την άλλη τραβάει όλα τα φλας των φωτογράφων πάνω της με τη νέα pale γκρι απόχρωσή τους στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Είναι σαφές πως η Helen Mirren ξέρει πολύ καλά πώς να κάνει το δικό της beauty statement στο κόκκινο χαλί. Δεν είναι η μόνη star που αγαπά να αγκαλιάζει τα γκρίζα μαλλιά της με ανταύγειες ή χωρίς. Η Andie MacDowell έδειχνε εξίσου εντυπωσιακή με τις salt and pepper μπούκλες της να κλέβουν την παράσταση από το λαμπερό φόρεμά της. 

Αντλώντας έμπνευση από το κόκκινο χαλί στο Φεστιβάλ Καννών 2021, ακολουθούν όλα τα tips που πρέπει να γνωρίζετε για να υιοθετήσετε με επιτυχία ένα natural gray hair look και να το μετατρέψετε στο σήμα κατατεθέν της εμφάνισής σας:

Φωτίστε τα γκρίζα μαλλιά σας με ανταύγειες

7 τρόποι να μετατρέψετε τα γκρίζα μαλλιά σας στο απόλυτο beauty statement

Διαβάστε Επίσης

Τολμήστε να αναδείξετε τα γκρίζα μαλλιά σας με ανταύγειες, σκουρόχρωμες για ένα salt and pepper look ή ανοιχτόχρωμες για ένα πιο φωτεινό blended αποτέλεσμα. Μπορείτε να ζητήσετε από τον colorist σας να αξιοποιήσει διαφορετικές τεχνικές, όπως ανταύγειες διάσπαρτες σε όλο το μήκος των μαλλιών, balayage ή ακόμα και foilyage. 

Αλλάξτε το σαμπουάν σας

γκρίζα μαλλιά με ανταύγειες

Ακριβώς όπως τα ξανθά μαλλιά, έτσι και τα γκρίζα, έχουν την τάση να αποκτούν κίτρινους υποτόνους με τον καιρό, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να αντικαταστήσετε το κοινό σαμπουάν σας με ένα clarifying ή ακόμα και ένα μοβ, που θα τους εξουδετερώσει, αναδεικνύοντας το φυσικό γκρίζο χρώμα τους.

Επενδύστε στη φροντίδα των μαλλιών σας

Προκειμένου να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά, επενδύστε στη φροντίδα τους, εμπλουτίζοντας το οπλοστάσιο της ομορφιάς σας με θρεπτικές μάσκες, ενυδατικά έλαια και θεραπείες.

Διαλέξτε το κατάλληλο κούρεμα

γκρίζα μαλλιά με ανταύγειες

Διαβάστε Επίσης

Το μυστικό για να δείχνετε φρέσκια με τα γκρίζα μαλλιά σας είναι να επιλέξετε ένα κούρεμα που θα καμουφλάρει τις ρυτίδες και θα σας κάνει να δείχνετε όσο νέα νιώθετε. Οι αφέλειες, το καρέ, η έντονη πλαϊνή φράντζα και το pixie είναι μερικές από τις πλέον ιδανικές επιλογές. 

Προσέξτε το μακιγιάζ σας

Andie MacDowell

Ο μύθος ότι τα γκρίζα μαλλιά κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή και ώριμη ήρθε η ώρα να καταρριφθεί. Φωτίστε το πρόσωπό σας με ένα κόκκινο κραγιόν, όπως η Andie MacDowell στο κόκκινο χαλί της δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ Καννών 2021, προκειμένου να κάνετε την εμφάνισή σας να δείχνει πιο νεανική και σαγηνευτική.

Πειραματιστείτε με ευφάνταστα χτενίσματα

γκρίζα μαλλιά με ανταύγειες

Το φυσικό γκριζάρισμα των μαλλιών σας δεν συνεπάγεται τη μη ενασχόληση με αυτά ή την επιλογή ανιαρών χτενισμάτων. Πειραματιστείτε με ευφάνταστα hairstyles, που θα δώσουν έξτρα πόντους στιλ στην εμφάνισή σας, κάνοντας τα μαλλιά σας τον πραγματικό πρωταγωνιστή. Τρανό παράδειγμα μιας γυναίκας που δεν φοβάται να "γιορτάσει" τα γκρίζα μαλλιά της είναι η Helen Mirren, η οποία στο κόκκινο χαλί της δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ Καννών 2021, τα διακόσμησε με ένα knotted headband. 

Own it!

Μπορεί τα γκρίζα μαλλιά να ήταν κάποτε δακτυλοδυκτούμενα με την "κοινωνική κατακραυγή" να αναγκάζει τις γυναίκες να τα κρύβουν, βάφοντάς τα, ωστόσο πλέον όχι μόνο θεωρούνται αποδεκτά, αλλά και εξαιρετικά κομψά. Μόνο όταν τα αγκαλιάσετε και νιώσετε καλά με αυτά, θα μπορέσουν και οι άλλοι να τα δουν σαν ένα από τα signature χαρακτηριστικά της εμφάνισή σας και όχι σαν ψεγάδι.

Διαβάστε Επίσης