Vertical Cutting | Η σύγχρονη εκδοχή των layers είναι εξαιρετικά κομψή

Οι λόγοι που αξίζει να είναι η επόμενη αλλαγή που θα κάνετε στα μαλλιά σας.

Tα blunt cuts, δηλαδή τα αυστηρά και απόλυτα συμμετρικά κουρέματα, γνώρισαν ένδοξες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Ήδη από την αρχή του 2021 ωστόσο μια throwback τάση επανήρθε στο προσκήνιο, ρίχνοντάς τα από το βάθρο. Ο λόγος για τα layered haircuts, δηλαδή τα φιλαριστά κουρέματα, που φέρνουν στο νου τη δεκαετία των ΄80s. Σε αντίθεση με άλλα στιλ, τα layered κουρέματα έχουν την ικανότητα να δείχνουν διαφορετικά σε κάθε γυναίκα με το τελικό αποτέλεσμα να επηρεάζεται σημαντικά από την τεχνική του εκάστοτε κομμωτή. Ο hairstylist Σταμάτης Καραΐσκος, όπως αποκάλυψε στο harpersbazaar.gr προτείνει το vertical cutting, τη δική του αγαπημένη τεχνική για φυσικά και εξαιρετικά κομψά layers.

Vertical Cutting | Η νέα εκδοχή του φιλαριστού κουρέματος

Τι είναι το vertical cutting;

Διαβάστε Επίσης

Όπως εξηγεί, πρόκειται για μια νέα μορφή κοπής των μαλλιών, γνωστή στην Αμερική και ως free cutting, κατά την οποία, όπως μαρτυρά το όνομά της, γίνεται κάθετα και όχι οριζόντια, όπως συνηθίζεται. "Για τη συγκεκριμένη τεχνική έχω εμπνευστει από τον τρόπο που αναπτυσσονται φυσικά τα φύτα και τα μαλλιά", λέει. "Κουρεύοντάς τα κάθετα, πετυχαίνω ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα", εξηγεί.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;

Τι είναι αυτό που κάνει όμως τη συγκεκριμένη τεχνική να ξεχωρίζει; Το μεγάλο της ατού είναι το γεγονός ότι αναδεικνύει το φυσικό σχήμα των μαλλιών και καθώς δεν φαίνονται απότομες και επιθετικές ψαλιδιές, το τελικό αποτέλεσμα δείχνει πολύ οργανικό

Σε αντίθεση με τα κλασικά φιλαριστά κουρέματα, που τα layers είναι πολύ έντονα, δημιουργώντας εφέ "σκάλας", εδώ είναι πολύ απαλά, με το ένα να σβήνει γλυκά στο άλλο. "Αυτός είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη τεχνική είναι ιδανική για όσες γυναίκες είχαν κάποια κακή εμπειρία στο κομμωτήριο στο παρελθόν ή τις φοβίζει το παλιό ντεγκραντέ look στα μαλλιά", εξηγεί ο Σταμάτης.

Ποιο τύπο μαλλιών ευεργετεί περισσότερο;

"Οι πελάτισσες μου στο εξωτερικό προτιμούν το vertical cutting έναντι της κλασικής τεχνικής κουρέματος και ο λόγος είναι το πόσο φυσικό δείχνει το αποτέλεσμα", λέει. "Μπορεί να γίνει τόσο σε ένα ίσιο καρέ, δημιουργώντας layers που θα σβήνουν με γλυκήτητα, όσο και σε σγουρά μαλλιά, αναδεικνύοντας το σχήμα και τις μπούκλες τους", εξηγεί.

Διαβάστε Επίσης