Bob Haircuts | Οι πιο κομψές εκδοχές του πιο διαχρονικού κουρέματος

20+ εκδοχές για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

Τα καρέ κουρέματα ήταν, είναι και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα η πιο διαχρονικά κομψή επιλογή. Η ειδοποιός διαφορά του από άλλα στιλ είναι ότι ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, εκτοξεύοντας αυτομάτως το στιλ τους. Ανάμεσα σε μακριά και πολύ κοντά cuts, blunt και layered bobs, είναι σίγουρο πως θα βρείτε εκείνο που κολακεύει το δικό σας πρόσωπο και αναδεικνύει τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του. Ακολουθούν 20+ κομψές ιδέες για καρέ μαλλιά, που θα πείσουν ακόμα και τις λιγότερο τολμηρές να ενδώσουν στη γοητεία των bobs και lobs.

Καρέ μαλλιά | Τα 20+1 πιο κομψά στιλ

Blunt Bob

To αυστηρό καρέ εκτός το πιο διαχρονικά κομψό κούρεμα, αποτελεί επίσης την ιδανική επιλογή για εσάς που έχετε λεπτά μαλλιά. Θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση όγκου και θα κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο γερά και πλούσια.

Bob with Bangs

Διαβάστε Επίσης

Είτε επιλέξετε ένα πιο αυστηρό, είτε ένα πιο φιλαριστό και messy καρέ, ο συνδυασμός του με αφέλειες ή curtain bangs μπορεί να αλλάξει τελείως το τελικό αποτέλεσμα. Ανάμεσα στις τόσες επιλογές, προτιμότερη θεωρείται οι choppy αφέλειες, που συγχωρούν τις "απουσίες" από το κομμωτήριο.

French Girl Bob

Τα βασικά γνωρίσματα του french girl bob είναι το κοντό μήκος, το οποίο φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού, η λεία υφή, αλλά και το σχήμα, που είναι πιο στρογγυλεμένο με άκρες γυρισμένες προς τα μέσα. Μπορεί να συνδυαστεί τόσο με full ή choppy bangs, όσο και φράντζα στο πλάι. Τα μόνα εργαλεία που χρειάζονται για σωστό styling σε αυτήν την περίπτωση είναι ένα σεσουάρ και μια φαρδιά στρογγυλή βούρτσα. 

Italian Bob

Το ιταλικό καρέ είναι ελαφρώς πιο μακρύ από το γαλλικό και αρκετά πιο polished. Σε αντίθεση με τις Γαλλίδες, που αγαπούν το φιλάρισμα, οι Μιλανέζες προτιμούν τα blunt cuts, που δείχνουν σαγηνευτικά μέσα στην αυστηρότητά τους και κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν πιο πλούσια και γεμάτα όγκο. Το συγκεκριμένο καρέ φτάνει μέχρι λίγο πιο κάτω από το ύψος του πηγουνιού, γεγονός που το κάνει αρκετά μακρύ για να πιαστεί σε μια κομψή αλογοουρά, αλλά αρκετά κοντό, έτσι ώστε να τραβήξει την προσοχή. 

Boy Bob

Πρόκειται για ένα κοντό καρέ ανδρόγυνου στιλ, που φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού, έχει έντονο φιλάρισμα και choppy φινίρισμα. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η messy υφή, που του χαρίζει μια αρρενωπή διάθεση, η οποία δημιουργεί την τέλεια αντίθεση με θηλυκά φορέματα και φούστες.

Layered Bob

Τα κοντά καρέ μαλλιά μπορούν να δείχνουν εξαιρετικά voluminous συνδυασμένα με μακριά layers. Bonus points αν προστεθεί έντονη πλαϊνή φράντζα.

Shag

Το κλασικό shag μάς πρωτοσυστήθηκε στα '80s για πρώτη φορά από τον κομμωτή McGregor και είναι ένα κούρεμα με έντονο φιλάρισμα, το οποίο αδιαμφισβήτητα χαρίζει έναν cool αέρα. Πρόκειται για ένα μακρύ καρέ που φτάνει στο ύψος του πηγουνιού ή των ώμων, γνωστό και ως lob, με έντονο φιλάρισμα, το οποίο συνήθως συνδυάζεται με αφέλειες. Τα φιλαρίσματα είναι συχνά αραιωμένα στην κορυφή και στο περίγραμμα και πιο έντονα γύρω από την "κορώνα". Οι πιο δημοφιλείς εκδοχές του το θέλουν με messy υφή ή έντονες φυσικές μπούκλες. Η χρήση λιγοστών προϊόντων styling θεωρείται επιτακτική, ώστε να διατηρηθεί η φυσική υφή των μαλλιών. 

Tob

Το tob ή αλλιώς tousled bob είναι ένα κοντό καρέ, που φτάνει λίγο πιο κάτω από το ύψος του πηγουνιού, και χαρακτηρίζεται από έντονα layers και επιμελώς ατημέλητο στιλ, ενώ πολύ συχνός θα είναι ο συνδυασμός του με wispy αφέλειες. Ο shaggy χαρακτήρας του τού χαρίζει όγκο, κίνηση, αλλά και ένα effortless coolness. 

Chob

Chob ονομάζονται τα καρέ μαλλιά, που φτάνουν μέχρι το ύψος του πηγουνιού και είναι εξαιρετικά κολακευτικά για όλους τους τύπους μαλλιών. Μπορεί να είναι αυστηρά ή πιο φιλαριστά και messy. Αν θέλετε ωστόσο να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση πιο πλούσιων, πυκνών μαλλιών, καλό είναι να αποφευχθούν τα έντονα layers, που χαρίζουν ένα mushroom effect, και το κούρεμα να διατηρηθεί blunt.

Blunt Lob

Lob ονομάζονται τα μακριά καρέ μαλλιά (long bob). Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πιο πλούσιων και γεμάτων υγεία μαλλιών, επιλέξτε την αυστηρή εκδοχή τους κι αν θέλετε να τα κάνετε να δείχνουν πιο μοντέρνα, συνδυάστε τα με χαλαρούς κυματισμούς.

Layered Lob

Για να χαρίσετε όγκο και κίνηση στα μακριά καρέ μαλλιά, ζητήστε από τον κομμωτή σας να προσθέσει layers.

Clavicle Lob

Το clavicle ή αλλιώς collarbone bob φτάνει μέχρι τα κόκαλα του στέρνου, γεγονός που το κάνει ένα εξαιρετικά ευέλικτο κούρεμα, αφού σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ποικίλα χτενίσματα, χωρίς να "βαραίνει" τα μαλλιά με υπερβολικό μήκος. Στα plus του είναι φυσικά το διακριτικό φιλάρισμα, που χαρίζει όγκο και κίνηση.

Flob

Αν και το όνομά του προκύπτει από το συνδυασμό των λέξεων flat iron και bob, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί πρέσα μαλλιών για το styling του. Σε αντίθεση με τα κλασικά bob, όπως αυτό της Victoria Beckham την εποχή του 2007, το αγαπημένο κούρεμα της Alexa Chung είναι λιγότερο αυστηρό, με βασικό του χαρακτηριστικό το φιλάρισμα, την ένταση του οποίου ο stylist επιλέγει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου. Μπορεί να είναι κοντό, μέχρι το ύψος των ζυγωματικών ή πιο μακρύ, μέχρι το ύψος των ώμων. 

Crop Bob

Το λεγόμενο crop bob είναι απαλό και αρκετά κοντό, με το μήκος του να φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού ή ακόμα και κάτω από τα ζυγωματικά. Χαρακτηρίζεται συνήθως από αυστηρή χωρίστρα στη μέση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον επιμελώς ατημέλητο χαρακτήρα του και τη φυσική υφή στα μαλλιά. 

Stacked Bob

Το λεγόμενο stacked ή table-top bob είναι ένα τριγωνικό καρέ, που ταιριάζει εξαιρετικά σε σγουρά ή κυματιστά μαλλιά. Οι μπούκλες αναδεικνύονται, ερχόμενες σε πλήρη αντίθεση με την αυστηρή σιλουέτα και το σχήμα των μαλλιών.

Airy Bob

Πρόκειται για τα κλασικά καρέ μαλλιά, τα οποία φτάνουν μέχρι το ύψος του πηγουνιού και χάρη στο προσεκτικά "τοποθετημένο" φιλάρισμα αποκτούν έντονο όγκο και κίνηση. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά ανάλαφρο κούρεμα, που μοιάζει να το φυσά διαρκώς ο αέρας. Για να δείχνει πραγματικά κομψό, θα πρέπει να ενισχύετε τον όγκο του με rollers, φροντίζοντας ωστόσο το αποτέλεσμα να μη δείχνει εξαιρετικά επιτηδευμένο.

Bixie

Το όνομά του προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων "bob" και "pixie". Το υβριδικό αυτό κούρεμα είναι πιο κοντό από το κλασικό καρέ, αλλά πιο μακρύ από το pixie. Κοντό στον αυχένα και έντονα φιλαριστό στο μπροστινό μέρος, αποπνέει ένα ανεπιτήδευτο sexiness α λα Meg Ryan circa 1990.

Broom Bob

Το broom bob φτάνει μέχρι λίγο πιο κάτω από το ύψος του πηγουνιού κι έχει αυστηρό χαρακτήρα. Δεν έχει καθόλου φιλάρισμα, ωστόσο σε αντίθεση με το κλασικό one-length bob έχει κίνηση. Ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου, γεγονός που το κάνει την εύκολη αλλά πάντα stylish επιλογή για εσάς που θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στην εμφάνισή σας χωρίς πολλά ρίσκα, αλλά με σίγουρη επιτυχία. 

'20s Inspired Bob

Το πιο κοντό καρέ της λίστας είναι αδιαμφισβήτητα αυτό, που αντλεί έμπνευση από τη δεκαετία του 1920. Το αγαπημένο στιλ της Kaia Gerber φτάνει μέχρι το ύψος των αφτιών και δείχνει εξαιρετικά εκλεπτυσμένο, όπως έχουν αποδείξει οι αμέτρητες selfies της στο Instagram.

Bowl Bob

Το πιο ρέτρο στιλ της λίστας ακούει στο όνομα bowl bob και έχει στρογγυλεμένο σχήμα, που του χαρίζει εντυπωσιακό όγκο.

'70s Inspired Bob

Τα καρέ μαλλιά που αντλούν έμπνευση από τη δεκαετία του 1970 έχουν φιλάρισμα, curtain bangs και ιδανικά χτενίζονται με rollers για έξτρα όγκο και κίνηση.

Inverted Bob

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα κουρέματα της λίστας είναι αδιαμφισβήτητα το ασύμμετρο καρέ. Πιο μακρύ στο μπροστινό μέρος και πιο κοντό πίσω, "αδυνατίζει" το πρόσωπο και τoυ χαρίζει ένα πιο οβάλ σχήμα.

Shoulder Length Lob

Το καρέ που φτάνει μέχρι το ύψος των ώμων είναι μία από τις πιο "ασφαλείς" εκδοχές του δημοφιλούς κοντού στιλ που μπορείτε να υιοθετήσετε, καθώς εκτός από εξαιρετικά κομψό, είναι και πολύ ευέλικτο στο styling

Διαβάστε Επίσης