Αλωπεκία | Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Μάθετε τα πάντα για την αλωπεκία, το νόσημα που επισκίασε τα φετινά Oscar.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αναμφίβολα η φετινή τελετή των Oscar θα συζητιέται για καιρό ακόμη και όχι μόνο για τις εντυπωσιακές παρουσίες. Η απρόσμενη αντίδραση του Will Smith έριξε τα φώτα της δημοσιότητας σε μία πάθηση που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν, την αλωπεκία.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κωμικός Chris Rock έκανε ένα – όχι και τόσο πετυχημένο – αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της Jada Pinkett Smith, συζύγου του ηθοποιού Will Smith. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή, χαστούκισε τον παρουσιαστή και συγχυσμένος επέστρεψε στη θέση του, από όπου και φώναξε απειλητικά στον Rok να μην ξαναπιάσει στο στόμα του την σύζυγό του. 

Τι είναι η αλωπεκία;

Το παραπάνω περιστατικό αποτελεί αφορμή για σωστή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την αλωπεκία, τους τύπους της αλωπεκίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Ζητήσαμε από τον Δρα. Αναστάσιο Βεκρή, Πλαστικό Χειρουργό και Επιστημονικό Διευθυντή της εξειδικευμένης κλινικής μαλλιών Advanced Hair Clinics, να μας μιλήσει για αυτό το εξαιρετικά σημαντικό - και όχι τόσο σπάνιο - θέμα. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο womantoc.gr