Τα 5 πιο κολακευτικά κουρέματα για σπαστά μαλλιά

Τα κουρέματα που θα σας κάνουν να αγαπήσετε τη φυσική υφή των μαλλιών σας.

Αυτή η in between υφή των σπαστών μαλλιών, που δεν είναι ούτε ίσια, αλλά ούτε και σγουρή, κάνει πολλές γυναίκες να τα θεωρούν τον πιο δύσκολο τύπο μαλλιών. Στην πραγματικότητα, κάνοντας το κατάλληλο κούρεμα για σπαστά μαλλιά και ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές περιποίησης, μπορείτε εύκολα να αναδείξετε τη φυσική υφή τους και να απαρνηθείτε μία για πάντα την πρέσα ισιώματος και το ψαλίδι για μπούκλες

Τα must προϊόντα για το hairstyling kit σας

Διαβάστε Επίσης

Για να ενισχύσετε το φυσικό σπάσιμο της τρίχας, εφαρμόστε μετά το λούσιμο σε βρεγμένα μαλλιά μία κρέμα για μπούκλες και "τσαλακώστε" τα με τα ακροδάχτυλά σας. Στη συνέχεια εφαρμόστε με τον ίδιο τρόπο έναν αφρό ή ένα τζελ και στεγνώστε τα μαλλιά σας με τη φυσούνα. Μόλις στεγνώσουν, "σπάστε" το σκληρό περίβλημα, που δημιούργησε ο αφρός ή το τζελ εφαρμόζοντας ένα λεπτόρρευστο έλαιο.

Αν προτιμάτε τα μαλλιά σας να έχουν μία πιο messy υφή, τότε απλά ψεκάστε στα μήκη ένα texturizing ή sea salt spray μετά το λούσιμο και "τσαλακώστε" τα με τα ακροδάχτυλά σας πριν τα στεγνώσετε. 

Τα πιο κολακευτικά κουρέματα για σπαστά μαλλιά

Bob

Bob

Κομψό και διαχρονικό το καρέ σε κάθε εκδοχή του αποτελεί σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για τις γυναίκες με σπαστά μαλλιά. 

Μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα κοντό καρέ, που να φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού, είτε και ένα πιο μακρύ που να φτάνει μέχρι το ύψος των ώμων. Συνδυάστε το με χωρίστρα στη μέση για ένα πιο polished αποτέλεσμα ή ζητήστε από τον κομμωτή σας να κόψει μια έντονη πλαϊνή φράντζα, η οποία σε συνδυασμό με τη φυσική messy υφή των μαλλιών σας, θα σας χαρίσει έναν ανεπιτήδευτο αισθησιασμό.

The Rachel

The Rachel

Το γνωστό The Rachel, το φιλαριστό κούρεμα, που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο τα '90s δείχνει εξαιρετικό και σε σπαστά μαλλιά, όπως αποδεικνύει άλλωστε και η ίδια η Jennifer Aniston. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στο στρατηγικό φιλάρισμα των μαλλιών στο μπροστινό μέρος του προσώπου, έτσι ώστε τα layers να τονίζουν τα ζυγωματικά, κάνοντας έτσι το πρόσωπο να δείχνει πιο αδύνατο. 

Shag

Shag

Αν υπάρχει ένα κούρεμα που "φτιάχτηκε" για σπαστά μαλλιά, αυτό είναι σίγουρα το shag, δηλαδή τα μαλλιά μεσαίου μήκους με έντονο φιλάρισμα. Πρόκειται για ένα κούρεμα που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στα '70s αλλά και στα τέλη των '90s. Η σύγχρονη εκδοχή του είναι εμπλουτισμένη με πολλά επίπεδα τα οποία ξεκινούν από το ύψος των ζυγωματικών και σταδιακά κατεβαίνουν μέχρι τους ώμους. Συνδυάστε το με αφέλειες ή curtain bangs για ένα parisian chic αποτέλεσμα.

Layers

Layers

Αν αγαπάτε τα μακριά μαλλιά, ζητήστε από τον hairstylist σας να προσθέσει έντονα layers στην κουπ σας για να τους χαρίσει όγκο και κίνηση αλά Gisele Bundchen και Sarah Jessica Parker.

Clavicle Lob

Clavicle Lob

Ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας, αλλά δεν νιώθετε έτοιμη να δεσμευτείτε με ένα κλασικό καρέ, είναι το clavicle lob. Πρόκειται για ένα μακρύ καρέ, που φτάνει μέχρι το ύψος των κόκαλων του στέρνου και σε συνδυασμό με μία έντονη πλαϊνή φράντζα είναι εξαιρετικά κολακευτικό για τα φυσικά σπαστά μαλλιά.