5 αστοχίες στο χρώμα των μαλλιών σας που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη από την ηλικία σας

Μήπως το χρώμα των μαλλιών σας σαμποτάρει την εμφάνισή σας;

Τα μαλλιά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Το κούρεμα και το χτένισμα δεν είναι τα μόνα που μπορούν να επηρεάσουν τη συνολική της εικόνα. Ακόμα περισσότερο, τα λάθος χρώματα μαλλιών μπορούν πολύ εύκολα να προσθέσουν χρόνια στο πρόσωπο, κάνοντάς το να δείχνει πιο θαμπό και κουρασμένο. Ακολουθούν οι 5 αστοχίες στο χρώμα των μαλλιών που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη από την ηλικία σας:

Χρώματα μαλλιών | 5 λάθη που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη

Επιλέγετε ψυχρές αποχρώσεις

Αν αγαπάτε το ξανθό, αποφύγετε τις ψυχρές αποχρώσεις, όπως το έντονο σαντρέ και προτιμήστε πιο ουδέτερες και ζεστές αποχρώσεις, όπως το ξανθό της άμμου και του χρυσού, που θα "ζεστάνουν" και ταυτόχρονα θα φωτίσουν το πρόσωπό σας. 

Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για το καστανό. Προτιμήστε ζεστές αποχρώσεις όπως το μελί ή το σοκολατί, που φωτίζουν την επιδερμίδα, "καμουφλάροντας" τα σημάδια γήρανσης.

Επιλέγετε πολύ σκουρόχρωμες βαφές

Οι πολύ σκούρες και έντονες αποχρώσεις τείνουν να "σκληραίνουν" τα χαρακτηριστικά του προσώπου τονίζοντας τις ατέλειες και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή και κουρασμένη. Προτιμήστε λοιπόν πιο "γλυκές", ζεστές αποχρώσεις, που δείχνουν πάντα πιο νεανικές.

Κάνετε έντονες ανταύγειες

Διαβάστε Επίσης

Οι έντονες ανταύγειες τείνουν να "σκληραίνουν" τα χαρακτηριστικά. Η προσθήκη φωτεινών τόνων και απαλών αντιθέσεων στα μαλλιά είναι το κλειδί για νεανική εμφάνιση. Οι ανταύγειες στο χρώμα της καραμέλας αποτελούν μια από τις πλέον κολακευτικές επιλογές για κάθε γυναίκα, καθώς μπορούν πολύ εύκολα να φωτίσουν το πρόσωπό και παράλληλα να "γλυκάνουν" τα χαρακτηριστικά του.

Δεν δοκιμάζετε διαφορετικές αποχρώσεις

Η απόχρωση που έχετε εδώ και 30 χρόνια μπορεί να μην σας κολακεύει το ίδιο με παλαιότερα. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τόνους του ξανθού και του καστανού ή ακόμα και του κόκκινου, που τείνει να γλυκαίνει ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ανάμεσα σε θεατρικές κόκκινες, φυσικές ginger, πυρόξανθες, stawberry blonde και ginger brown υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων για να διαλέξετε εκείνη που σας κολακεύει περισσότερο. 

Δεν πηγαίνετε όσο συχνά θα έπρεπε στο κομμωτήριο

Οι ατημέλητες γκρίζες ρίζες πάντα προσθέτουν χρόνια στην εμφάνιση. Φροντίστε να επισκέπτεστε το κομμωτήριο κάθε 4-6 εβδομάδες για το καθιερωμένο touch up του χρώματος ή διαφορετικά αγκαλιάστε τα φυσικά γκρίζα μαλλιά σας, ενσωματώνοντάς τα στο hair look σας με μία τεχνική, όπως τα herringbone highlights.

Διαβάστε Επίσης