Τα κομψά αξεσουάρ μαλλιών που κάθε royal έχει στη συλλογή της

Από τα μεταξωτά μαντήλια της Grace Kelly, μέχρι τις στέκες της Kate Middleton.

Αν και με μια πρώτη ματιά μοιάζει το πρωτόκολλο να περιορίζει σημαντικά τις royals σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνισή τους, εκείνες έχουν ανακαλύψει ευρηματικούς τρόπους να εκφράζουν το στιλ τους. Όσον αφορά τα μαλλιά τους, φροντίζουν να είναι πάντα περιποιημένα και καθαρά κι ενώ το Παλάτι δεν τους επιτρέπει έντονους πειραματισμούς με το κούρεμα και το χρώμα τους, εκείνες λατρεύουν να κάνουν τα χτενίσματά τους πιο ενδιαφέροντα, διακοσμώντας τα με αξεσουάρ. Πέρα από τα καπέλα και τις τιάρες, που το πρωτόκολλο τις υποχρεώνει να φορούν σε επίσημες εκδηλώσεις, όπως γάμους και δείπνα, "μόνιμοι κάτοικοι" της γκαρνταρόμπας τους είναι μεταξύ άλλων οι στέκες μαλλιών, οι κορδέλες και οι φιόγκοι.

Δείτε παρακάτω τα αξεσουάρ μαλλιών, που κάθε γαλαζοαίματη έχει στη συλλογή της, καθώς και τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις τους με αυτά:

Στέκες μαλλιών, φιόγκοι και hair clips | Τα αγαπημένα αξεσουάρ μαλλιών των royals

Μεταξωτά μαντήλια

Μεταξωτά μαντήλια

Ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ μαλλιών της Grace Kelly ήταν τα εμπριμέ μεταξωτά μαντήλια μαλλιών, τα οποία συχνά έδενε balaclava style, κερδίζοντας επιπλέον πόντους κομψότητας.

Εκτός από τα καπέλα, η βασίλισσα Ελισάβετ λάτρευε τα μεταξωτά μαντήλια μαλλιών, τα οποία όταν ήταν νεότερη στερέωνε στη βάση του αυχένα της, ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής της προτιμούσε να τα δένει κάτω από το πηγούνι της. Αγαπούσε ιδιαίτερα να συνδυάζει χρωματικά τα hair accesories της με τα ρούχα της, ενώ άλλες φορές επέλεγε μαντήλια με γεωμετρικά ή φλοράλ σχέδια.

Κορδέλες

Κορδέλες

Γνωστή για το ανατρεπτικό στιλ της, η πριγκίπισσα Diana λάτρευε τα αξεσουάρ μαλλιών και πιο συγκεκριμένα τις κορδέλες, τις οποίες φορούσε στη γραμμή των μαλλιών κατά μήκος του μετώπου της.

Τις επέλεγε τόσο σε πιο casual εμφανίσεις της για πρακτικούς λόγους (βλ. πάνω φωτογραφία), όσο και σε πιο επίσημες, συχνά συνδυάζοντάς τες με τα κοσμήματά της.

Στέκες

Στέκες

Οι στέκες μαλλιών είναι αδιαμφισβήτητα το πιο αγαπημένο αξεσουάρ των royals. Η Kate Middleton έχει μια μεγάλη συλλογή από φαρδιά, βελούδινα, αλλά και embellished headbands, τα οποία προτιμά κυρίως τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. 

Φορά στέκες τόσο όταν έχει ελεύθερα μαλλιά, όσο και όταν τα έχει μαζέψει σε updos, ενώ πολύ συχνά πρόκειται για εξαιρετικά οικονομικά κομμάτια. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η στέκα μαλλιών από τη Zara, που είχε φορέσει πριν μερικά χρόνια, προκαλώντας φρενίτιδα στις royal fans. 

Οι στέκες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ και της πριγκίπισσας Βεατρίκης, η οποία δείχνει την προτίμησή της στα βελούδινα στιλ.

Με στέκες μαλλιών διακοσμούσε συχνά τα μαλλιά της και η πριγκίπισσα του Μονακό, ολοκληρώνοντας τις εμφανίσεις της με τον πιο κομψό τρόπο.

Hair Combs

Hair Combs

Τη σύντομη περίοδο που η πριγκίπισσα Diana είχε πιο μακριά μαλλιά, λάτρευε να τα μαζεύει στο πλάι χρησιμοποιώντας μικρά χτενάκια, τα λεγόμενα hair combs.

Hair Pins

Hair Pins

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας λατρεύει να μαζεύει τα μαλλιά της σε περίτεχνα updos όταν πρόκειται να παρευρεθεί σε επίσημες εκδηλώσεις. Για να κάνει το χτένισμά της πιο ενδιαφέρον, συχνά το διακοσμεί με hair pins με περλές. 

Hair Clips

Hair Clips

Τα hair clips αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας κάθε royal, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Letizia, καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κάνουν ένα απλό χτένισμα να δείχνει πιο επίσημο. 

Τα λαμπερά hair clips δεν έλειπαν ούτε από τη συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ, αν και οι φορές που τα φόρεσε ήταν εξαιρετικά σπάνιες.

Hair Bows

Hair Bows

Οι φιόγκοι αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν. Αυτό φαίνεται να το γνωρίζει πολύ καλά η Kate Middleton, η οποία πρόσφατα διακόσμησε τα μαλλιά της με έναν oversized μαύρο φιόγκο αλά Chanel.

Η αγάπη της για τους φιόγκους μετρά πολλά χρόνια. Στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει ένα μικρό βελούδινο φιόγκο για να διακοσμήσει την αλογοουρά της, καμουφλάροντας έτσι περίτεχνα το hair band της.