Τα προϊόντα που καταπολεμούν τα σημάδια πρόωρης γήρανσης στα μαλλιά

Για μαλλιά γεμάτα ζωντάνια και λάμψη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όπως η επιδερμίδα, έτσι και το τριχωτό της κεφαλής καταπονείται από εξωτερικούς παράγοντες. "Η γήρανση του τριχωτού κεφαλής μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση των μαλλιών, καθώς οι σμηγματογόνοι αδένες που διατηρούν τα μαλλιά όλο και πιο λαμπερά, γίνονται λιγότερο αποτελεσματικοί. Έτσι, όπως είναι σημαντικό να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, πρέπει επίσης να φροντίζουμε το τριχωτό της κεφαλής μας, προκειμένου να βλέπουμε τα μαλλιά μας με πιο υγιή όψη", εξηγεί η καθηγήτρια Julie Thornton, Καθηγήτρια Δερματολογίας και Διευθύντρια του Centre for Skin Sciences στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφοντ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτός είναι ο λόγος που η Aveda δημιούργησε τη σειρά Scalp Solutions, μια συλλογή 94% φυσικής προέλευσης προϊόντων με βοτανική ισχύ. Βασισμένη σε έρευνα από κορυφαίους επιστημονικούς φορείς στον τομέα της βιολογίας του τριχωτού κεφαλής, 8 χρόνια επιστημονικής έρευνας και 13 κλινικές μελέτες, η Scalp Solutions αξιοποιεί την συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη προσαρμογόνων βοτάνων για το τριχωτό της κεφαλής, προσφέροντας μια ολιστική προσέγγιση στη φροντίδα του τριχωτού εμπνευσμένη από την περιποίηση της επιδερμίδας.

Τα προϊόντα της σειράς είναι βασισμένα σε ένα βιοτεχνολογικό φυσικό μίγμα από Γαλακτοβάκιλλο και Εκτοΐνη, τo οποίo ολοένα και ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό του τριχωτού για να υποστηρίξει ένα ισορροπημένο μικροβίωμα. Το μίγμα προσαρμογόνων βοτάνων, εμπνευσμένο από την περιποίηση της επιδερμίδας, από Ασιατική Σεντέλα και Ανδρογραφίδα ενισχύει την ικανότητα του τριχωτού να καταπολεμά τα ορατά σημάδια πρόωρης γήρανσης, προστατεύοντας και θωρακίζοντάς το από περιβαλλοντικούς επιθετικούς και οξειδωτικούς στρεσογόνους παράγοντες. Παράλληλα, το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει προσφέροντας μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Τα προϊόντα που καταπολεμούν τα σημάδια πρόωρης γήρανσης στα μαλλιά

Η Scalp Solutions περιλαμβάνει το Overnight Scalp Renewal Serum, που βοηθά στην καταπολέμηση των ορατών σημαδιών πρόωρης γήρανσης ενώ κοιμάστε, τα Balancing Shampoo & Replenishing Conditioner, ένα Refreshing Protective Mist για αντιοξειδωτική προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και έλεγχο της λιπαρότητας για 48 ώρες, και το Exfoliating Scalp Treatment, που απολεπίζει απαλά το τριχωτό κεφαλής, αφαιρώντας ρύπους, συσσώρευση προϊόντων, σκόνη και λιπαρότητα. Τέλος, η βούρτσα Scalp Solutions Stimulating Scalp Massager διαθέτει μαλακά, εύκαμπτα άκρα για απαλή αλλά αποτελεσματική αφαίρεση ρύπων και συσσώρευση προϊόντων από το τριχωτό της κεφαλής. Ενισχύει τη μικροκυκλοφορία και προσφέρει μια εμπειρία ευεξίας ως μέρος της ιεροτελεστίας περιποίησης του τριχωτού σας.